The BOSS Spectrum SP-1

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Marty

The BOSS Spectrum SP-1

Příspěvek od Marty »

už se neprodává, ale chtěl jsem se zeptat. jestli někdo nevíte něco o nějakém podobném efektu?
kdyžtak link tady http://www.youtube.com/watch?v=IfiOssaZ1PA[/url]
afektband

Příspěvek od afektband »

Zní to jako kvákadlo v krajní vrchní poloze. Nevím který efekty napodobujou zvuk kvákadla. Myslim že se jim říká nějak dvou slovně "něco filter" teď to zrovna nemůžu najít. :D
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

afektband píše:Zní to jako kvákadlo v krajní vrchní poloze. Nevím který efekty napodobujou zvuk kvákadla. Myslim že se jim říká nějak dvou slovně "něco filter" teď to zrovna nemůžu najít. :D
envelope filter
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

jak píše Wohma, envelope filtry...

EHX Dr.Q, EHX Micro Q-tron, EHX Q-tron, EHX Q-tron+, Emma Discombobulator (sorry, nevzpomínám si přesně na to jak se to píše), MXR M-120, EHX Bassballs atd
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
ohryzek36

Příspěvek od ohryzek36 »

Toto envelope filter není.
Funguje to sice jako kvákadlo, ale jinak - envelope filter prostě podle síly brnknutí kvákne, ale tento efekt funguje jako kvákadlo zafixované pořád v určíté poloze - je to "jen" filter - zvýrazňuje určité spektrum - čudlíkem spectrum se tato frekvence nastaví a balance určuje, jak bude ta frekvence zvýrazněna.
Moc k sehnání to už není - Boss to vyráběl jen v letech 77-82, o podobných krabičkách nevím, ale "shodou okolností" začal Behringer vyrábět mimo jiné i krabici jménem SE200 Spectrum Enhancer, která má taky dva knoflíky spectrum a balance a myslím si že se to tomu Bossovi nebezpečně podobá - stejně jako dalších 90% jejich krabiček - takže zvuk by to mělo mět skoro stejný.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

áá, tak díky za opravu :-) upřímně - uvažoval jsem nad tím, že tam ten průběh frekvencí moc neslyším, ale přisuzoval jsem to zkreslení a "kvalitě" ukázky

tuhle funkci v sobě má například EHX The Worm
Marty

Příspěvek od Marty »

tak nakonec jsem koupil Ibanez Aw 7 ...docela v pohodičce, je to to, co jsem potřeboval
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Marty píše:tak nakonec jsem koupil Ibanez Aw 7 ...docela v pohodičce, je to to, co jsem potřeboval
taky jsem se na něj už koukal, do budoucna plánuju envelopák s více možnostma nastavení, než má Dr.Q

nechceš kdyžtak hodit nějaké ukázky? :-)
Marty

Příspěvek od Marty »

jako ukázky - 3. prosince koncert tak kdyžtak pak hodím odkaz:-)
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“