Snímače na mahagonovou kytaru?
Pravidla fóra
-
cappy-barret
Snímače na mahagonovou kytaru?
Zdárec.. máte někdo zkušenost s mahagonem? dostala se mi do ruky kytara RG s mahagonovým tělem a chtěl bych tam dát nějaké snímače na metálek.. něco jako EMG 85, 89 nebo Seymour Duncan Dave Mustaine aktiv... díky za názory
mám LP mahagon a DiMarzio Tone Zone,docela mazec 
jinak jsem koukal že na řadách Prestige jsou sázený DiM
jinak jsem koukal že na řadách Prestige jsou sázený DiM
Musicman Bongo 4str,Hohner B2A,RK Bass bezpražec.
Trace Elliot Boxer 30
Racktuner Korg DTR 1000,DBX 266 XL
Trace Elliot GP12SMX preamp,Trace Elliot PPA 600 amp,1048H,1518T.
cappy-barret
viděl jsi tu RG 570 za 28tis ?!
tomu říkám dobrá cena
tomu říkám dobrá cena
Musicman Bongo 4str,Hohner B2A,RK Bass bezpražec.
Trace Elliot Boxer 30
cappy-barret
Chtěl bych tam pořídit nějaké R.M.
U kobyly mám původní INF4 a bych chtěl něco, co by se dalo použít na punkrock (Gob, Offspring, Sum41), ale aby se při zkreslení dalo i vybrnkávat, teď se to totiž děsně slévá- zahraju tři tóny a vůbec nejdou poznat, jenom to chrčí. Podle popisu bych to viděl asi na ten R.M. custom
Mno, ale nějak nevím co ke krku
A hlavně se mi honí hlavou, aby k sobě ty snímače pasovaly
A tak se ještě nakonec zeptám, jestli má cenu ty snímače měnit, jestli si za ty peníze nemám koupit třeba LEGO, nebo puzzle
Twenty-twenty-twenty-four hours to go
I wanna be sedated
Nothing to do, no where to go-o,
I wanna be sedated
I wanna be sedated
I wanna be sedated
Nevim, nakolik to bude upgrade prejit z INFu na RM, nechces si prisetrit a koupit rovnou DiMarzio, Seymour Duncan ci neco podobnyho?
Jestli je tohle jeste aktualni http://hudebnibazar.cz/compare.php?ID=387831 , je to jasna volba. Sice SH-1 tusim nema draty na coil tap, tudiz nenapodobis singl, ale i kdybys ho mel prodat, tak si financne polepsis a muzes koupit SH-2 napr.
Jestli je tohle jeste aktualni http://hudebnibazar.cz/compare.php?ID=387831 , je to jasna volba. Sice SH-1 tusim nema draty na coil tap, tudiz nenapodobis singl, ale i kdybys ho mel prodat, tak si financne polepsis a muzes koupit SH-2 napr.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Koukám že tu vládne nějaká zaujatost proti R.M.pickups, jsou to velice dobré snímače (srovnatelné s DM, SD...) za dobrou cenu - jenom si vybrat ten správný. Napiš mistru Machovi na mail co máš za kytaru a co chceš za zvuk a on ti poradí. Já bych to viděl (z keramických) teda na ten R.M. custom a F2N.
rain: Vyzkousel jsem tri snimace R.M. pickups (zrovna Custom jsem mel) a oproti Seymourum to proste nebylo ono. Ano, hraly lip nez vetsina bezne dodavanych stock snimacu, ale ta dravost a detail tam proste neni, podle me je to takovy mezistupen. Vzhledem k tomu, ze z Ameriky se daji seymoury sehnat vyrazne levneji nez novy u nas, tak je podle me lepsi hned koupit seymoury. Tot moje zkusenost. Zaujatost proti RM tu urcite nevladne, naopak, za ty penize je to skvelej upgrade levne kytary, ale srovnavat je s SD ci DM je podle me zas prehnany.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Já jsem si myslel, že ty R.M. jsou dobré, nebo aspoň co jsem na ně četl názory.
Hm, tak ty Seymoury bych si musel trochu prostudovat, protože na e-shopu jsem se v tom množství s nějakým tím stručným popisem moc nevyznal
(Teda, ale čtyři litry namísto dvou je celkem rozdíl
, bych si snad musel vybrat kouzlo na dalších sto let dopředu
- musím si to nechat proležet v hlavě
)
Hm, tak ty Seymoury bych si musel trochu prostudovat, protože na e-shopu jsem se v tom množství s nějakým tím stručným popisem moc nevyznal
(Teda, ale čtyři litry namísto dvou je celkem rozdíl
I wanna be sedated
I wanna be sedated
I wanna be sedated
I wanna be sedated
- rain
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Mno, a votogo, za jednoutakové peníze nedostaneš jednoutakový zvuk oproti R.M. ať si říká kdochcecochce, znám spoustu lidí kteří jsou s R.M. spokojení. Ještě mě napadlo zkusit SBS: http://www.electrosonic.szm.sk/ dělá i "kopie" snímačů.mata911 píše:Já jsem si myslel, že ty R.M. jsou dobré, nebo aspoň co jsem na ně četl názory.
Hm, tak ty Seymoury bych si musel trochu prostudovat, protože na e-shopu jsem se v tom množství s nějakým tím stručným popisem moc nevyznal![]()
(Teda, ale čtyři litry namísto dvou je celkem rozdíl, bych si snad musel vybrat kouzlo na dalších sto let dopředu
- musím si to nechat proležet v hlavě
)
Tak s timhle naprosto souhlasim, jenze takhle bys mohl zpochybnit i treba kytary Gibson v porovnani s Epiphonama apod... Proste cim lepsi, tim vic si priplacis i za relativne maly vylepseni v kvalite - jenze tim vic ty nuance zacnes docenovat. RM je rozhodne dobra investice, ale ty snimace rozhodne nehrajou stejne jako DiMarzia nebo SDcka.rain píše:Mno, a votogo, za jednoutakové peníze nedostaneš jednoutakový zvuk oproti R.M. ať si říká kdochcecochce
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Tak to bych se i hádal. Nejenom že R.M. daleko víc vazbí, ale když jsem přecházel z R.M. na Seymour, byl to stejnej skok, jako když jsem přecházel ze stock znímačů na R.M.rain píše:Mno, a votogo, za jednoutakové peníze nedostaneš jednoutakový zvuk oproti R.M. ať si říká kdochcecochce
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
- rain
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Nebudu se hádat, nemá to cenu, ale když si vybereš snímač od jakéhokoliv (slušného) výrobce, který si nesedne s tvým dřevem/zesilovačem/rukama/stylem..., tak poté co narazíš na ten správný, vždycky cítíš změnu k lepšímu. Chce to prostě vybrat ten správný snímač pro daný účel. To je jako tvrdit že VW je lepší než Škodovka...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Když jsme u těch hádek o kvalitě RM, neznáte někdo tohle - http://kytary.cz/snimace/mec/?SE4368
Mec:1:0 ? Asi to k RM bude vcelku konkurence...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Tak jsem se díval na ty SD.
Asi to provedu tak, že si teď vezmu ten Distortion SH-6 a pak přikoupím ten Jazz SH-2. (Ty ukázky se mi líbily, akorát si neumím představit, jak by to spolu hrálo v těch ostatních polohách
)
Jo a s těma SD na ten mahagon by neměl být problém, ne? Protože co jsem se díval, tak na těch Ibanezách jsou většinou DiMarzio.
Asi to provedu tak, že si teď vezmu ten Distortion SH-6 a pak přikoupím ten Jazz SH-2. (Ty ukázky se mi líbily, akorát si neumím představit, jak by to spolu hrálo v těch ostatních polohách
Jo a s těma SD na ten mahagon by neměl být problém, ne? Protože co jsem se díval, tak na těch Ibanezách jsou většinou DiMarzio.
I wanna be sedated
I wanna be sedated
I wanna be sedated
I wanna be sedated
SDcka na mahagonu delaji firmy jako Framus, Schecter nebo LTD, takze bych se toho opravdu nebal.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Tak mám ještě jeden dotaz bokem (nechce se mi zakládat nové téma).
Díval jsem se thomann.de a tam mají sh-6 v Rakousku (tam bych si to měl jak vyzvednout) za 69 EUR (ve VB za 65) a sh-2 za 79 EUR (ve VB za 74). Když si to spočítám, tak v tom Rak. to celkem vyjde 155,50 a u nás 4080,-
Na kytary.cz píšou, že když to najdu někde v EU levnějc, tak mi nabídnou lepší cenu, nemáte s tím někdo zkušenost?

Na kytary.cz píšou, že když to najdu někde v EU levnějc, tak mi nabídnou lepší cenu, nemáte s tím někdo zkušenost?
I wanna be sedated
I wanna be sedated
I wanna be sedated
I wanna be sedated
Na kytary.cz s tim mam leda spatny zkusenosti, ale jsou i jiny obchody, ktery nabizi tu garanci a ktey ji opravdu dodrzuji 
BTW, jestli muzes nakupovat z Ameru, mrkni se na eBayi. Tam se da koupit novy SDcko kolem litru (ted uz mozna vic kvuli kurzu, ale furt se to vyplati)
BTW, jestli muzes nakupovat z Ameru, mrkni se na eBayi. Tam se da koupit novy SDcko kolem litru (ted uz mozna vic kvuli kurzu, ale furt se to vyplati)
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus