Sólíčka

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Stalinova.Babicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stalinova.Babicka »

Ja osobně si myslím, že sólíčko je čistý výbuch(nebo by podle mě aspoň měl být) emocí. Musím nutně připomenout třeba Marka Knopflera, což je muj miláček na "entou", je podle mě nejlepší feelingovy kytarista a v podstatě celá jeho hudba je založena na jednom velkém sólíčku, o veškeré křoví se postaral jeho brácha, tuším. Takže sólování je určitě potřebná věc, ale jen v hudbě, která to přímo vyžaduje, ať už je to blues, či rock'n'roll. Souhlasím s názorem, že moderní styly rockové hudby moc sólo hudbě nepřejou.
EPIPHONE SG G400***Kombo Solton Chorus 55***krabka MARSHALL JH-1 JACKHAMMER***
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

záleží jen na interpretovi, jestli se někdo bude vymlouvat že "nehraje sóla, protože se to nenosí" tak si zaslouží ránu a ne jednu :D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
jenda

Příspěvek od jenda »

já myslím, že bendovat bez sol stojí za ....... a samotný solo je takový hnus. Hrat s kapelou je týmová práce a každý tam má svou podstatnou rolli.
Kirk
Kontaktovat uživatele:

AC/DC a bratri Youngovi

Příspěvek od Kirk »

Mal nechal solovku brachovi schvalne. Predtim hravali spolu a stridali se. To byvaly ty legendarni hospodsky parby, kde brachove solovali dlouhy hodiny a lidi byli na konci uplne omameni...
Jakmile to zacalo s AC/DC vypadat trochu vazneji, rozdelili si takto role. Na Malcolmovi velice obdivuju to, ze ac je VELICE DOBRY hrac, ktery dokaze zahrat kdeco, a je prinejmensim tak drsnej jak Angus, se dokaze drzet zpatky a hrat tak "banalni" veci. Angus jednou odpovedel na otazku ohledne stylu AC/DC: "Dejte mu to, Mal vam to vsecko klidne zahraje... Ale my na to jdeme stejne od podlahy." Malcolmovy riffy jsou vcelku primitivni, ale v tom je jejich sila - jednoduchost, strojova presnost, syrovej dirty zvuk a frazovani s pomlkami. To je AC/DC.

Cili vy, co hrajete doprovodnou kytaru (ja spis taky), tak to neni zadna ostuda, vzpomente si na Malcolma Younga!!
Ibanez RG321MH ---> George Dennis Mighty Mouse
Proxima Luke
Bandzone: http://bandzone.cz/rockyard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxima Luke »

to ze nekdo hraje jen doprovody rozhodně neznamena ze neni dobry kytarista, jak uz bylo spomenuto, kapela je tymova prace, pokud chce nekdo hrat jen doprovod tak se hold musi naucit trpelivosti kdyz druhy kytarasta jede solo.

Jinak poslechněte si Free bird od Lynyrd Skynrd - to je symfonie, ty sola tam sou uzasne...
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Tak zrovna freebird je takový divný. Ne, že by se mi to nelíbilo ale strašně mě šve, že je to 1 lick co hrají pořád dokola a pak další a další...
Prostě to nějak postrádá nápad.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Proxima Luke
Bandzone: http://bandzone.cz/rockyard
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxima Luke »

Smrťokvítek píše:Tak zrovna freebird je takový divný. Ne, že by se mi to nelíbilo ale strašně mě šve, že je to 1 lick co hrají pořád dokola a pak další a další...
Prostě to nějak postrádá nápad.
tak ono je to vice mene otazka vkusu, ale proste pro mne je tohle fakt nadhera
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“