lampy, flašky, elektronky

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

pulec píše:Mam pocit, ze moja hlava menej skresluje, zvuk sa zhorsil a dokonca ako keby kusok klesol vykon... Pritom este dost vazbi (mam HB), ked ju zapnem (power) pocut tichy praskot z lamp a pocas hrania (ked dame pauzu a uplne stiahnem volume na gitare) idu z boxu zvlastne zvuky (neviem to presne definovat), nejaka mutacia praskotu, brumu, sumu... Su toto priznaky opotrebovania lamp? Dakujem...

PS: Mam Peavey VK Head
Ano, snad uplne vsechny a uplne ukazkove :D Pokles vykonu a zmena charakteru zvuku jsou s nejvetsi pravdepodobnosti koncovy lampy, zbytek preampovy, zvlast pri prevozech se s nima muze relativne snadno neco stat.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

no, já se teď koukal do mojeho Lanýže a našel jsem tam Sovteky

ovšem koupil jsem to v hudebninách v komisním, takže nevím jak moc původní to je... ozvěte se, vlastníci VC30/VC50 :D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Jj,SOVTEKy
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Lachim píše:Jj,SOVTEKy
tak to je velice příjemné překvapení že za tyhle peníze člověk uvnitř nenajde jen pár čínských shitů :-) dík
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Bych se chtěl zeptat jaký je rozdíl ve značení elektronek stejného typu. Jde mi o to, co je za písmena za typem elektronky. Např. na GESu pro elektronky typu 6V6. Je to jedno nebo na tom záleží? Nebo to nějak odlišuje výrobce (JJ, EH, atp.)?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Typy se lisi, ale v ramci jednoho typu by pak vsechny znacky mely mit stejny specifikace (+/- tolerance). Jedina zrada je, ze nektery elektronky maji dvoji nebo troji oznaceni, napr. ECC81 / 12AT7 / 5504 (ten posledni si cucam z prstu, ale format byva podobnej).

Pokud chces neco vedet o konkretnim typu, neni nic snazsiho nez ho naprat do googlu a pripadne dopsat "tube" nebo "tubes". U 6V6 se napr. doctes, ze je to vykonovka podle 6L6, ktera ma zamezit velkymu uniku tepla, takze je tam mensi zhavici proud - coz indikuje to, ze bez zasahu do aparatu to nebude volne zamenitelne za 6L6. Ale je to jen moje hypoteza a nemam to ozkousene, treba nekdo doplni.
Somnus Aeternus
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

2 Wohma
Díky za vysvětlení. Krom toho že jsem zmatlal 6V6 za 6L6 :oops: mně šlo o trošičku něco jiného. Jestli je rozdíl třeba mezi 6L6, 6L6GC, 6L6WXT atp.?
Zatím je mi jasné že např. EH, JJ, SV jsou označení výrobce, MP jsou párované dvojice, MQ párované čtveřice. Zbytek netuším a právě nevím, jestli na tom záleží.
Ale je fakt, že Google to asi všechno jistí.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ohledne 6L6 jsou pekny povidani zde:
http://www.audiotubes.com/6l6.htm
http://www.harpamps.com/micKtubes/6L6-Types.html
WXT je oznaceni, ktery si pridava Sovtek ke svym elektronkam (stejne jako Electro Harmonix dava na konec EH), jestli jsou tam nejaky vyrazny konstrukcni rozdily, to nevim, nemyslim si to. Zkratka 6L6WXT by melo byt v podstate to same jako 6L6GC. + znamena tusim blackplace
Somnus Aeternus
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

no třeba u těch 6V6 tomu taky moc nerozumím, v superchampu mám electro harmonix 6V6GT a koupil jsem JJ lampy a jsou to 6V6 S a mají větší tělo, přechod mezi 6V6GT a 6L6 (rozměrama)...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Maples píše:v superchampu mám electro harmonix 6V6GT a koupil jsem JJ lampy
Měnil jsi je sám? Jde mi o to, že jsem se tady dočetl, že u některých komb se musí nastavovat bias ... Jak je na tom ten SuperChamps?
mxMichael
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mxMichael »

Red Bull píše:tak já mam v konci EL34 - tak od jaký firmy budou na metal?
Tube-town.de
Fokus PRS, Engl E530, Mesa Boogie Simul 295 Stereo, Custom Mahogany Cab 2*12 Vintage 30, Morley Mark Tremonti Power Wah,TC Electronic G-Major,Rack 8U SKB, Voodoo Labs Pedal Power 2 plus,Voodo labs Ground Control Pro midi switch, Behringer TO800, Dunlop Jazz III,Struny Ernie Ball 56-10
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

právě, že jsem je ještě neměnil, jen preampovou, protože se mi jedna JJ rozbila, byla už zřejmě kazová...u tohohle komba myslím není potřeba nastavovat Bias, koukal jsem se dovnitř a nic na měření a nastavování jsem nenašel, teoreticky se můžem zeptat Qwera, který ho měl...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Maples píše:právě, že jsem je ještě neměnil, jen preampovou, protože se mi jedna JJ rozbila,
Jenom pro jistotu, preampová je jenom jedna, ta 12AX7A, ne? Jak to máš napsané, tak to vypadá jako by tam byly dvě.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

ja jsem do champa daval tungsoly a ty tam sly v poho. nenastavoval jsem nic.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

dobrý, dík moc...ne, JJ byly 6V6 a rozbila se jedna z nich, než jsem je tam stačil píchnout. prampovou jsem vyměnil hned, za jednu novou Sovtek 12AX7
costha

uz to tu bylo

Příspěvek od costha »

Jaký je rozdíl mezi 5881 a 6L6 ? hadam ze zadnej jen rozdilny oznaceni, sice se na to tady nekdo ptal ale odpoved sem nenasel...thx
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: uz to tu bylo

Příspěvek od Nero »

costha píše:Jaký je rozdíl mezi 5881 a 6L6 ? hadam ze zadnej jen rozdilny oznaceni, sice se na to tady nekdo ptal ale odpoved sem nenasel...thx
Ano, opravdu je to to samé jen v jiném označení.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
costha

Příspěvek od costha »

diky moc :)
Vlčák

Příspěvek od Vlčák »

Ahoj,včera sem koukal na lampy v předzesilovači a zjistil sem, že tam mám tři různé značky... jedna JJ, druhá Elektro Harmonix a třetí taky náká ruská. Byl by nákej slyšitelnej rozdíl, kdybych ty lampy mezi sebou nák přeházel???
Vintage AV2SGB Tele, Epiphone Strat, Jolana Alfa
VOX Valvetronix VT100 Head
Home made box 212, 112
http://seltudymeldudy.rajce.idnes.cz/Box/
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mozna ano, mozna ne, to ti nikdo nerekne. Za vyzkouseni nic nedas, je to blbuvzdorne, akorat nezapomen zesilovac vypinat.
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“