jak držet levou ruku?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Klaseq

jak držet levou ruku?

Příspěvek od Klaseq »

když hraju ve stoje už by to celkem přestával byt problém, ale nevim prostě jak mít levou ruku. Hlavně by mě zajímalo jestli se dlaň měla nebno neměla opírat o krk a kam by měl směřovat palec. Dik
Gibson Les Paul Studio Faded 2016
afektband

Re: jak držet levou ruku?

Příspěvek od afektband »

Klaseq píše:když hraju ve stoje už by to celkem přestával byt problém, ale nevim prostě jak mít levou ruku. Hlavně by mě zajímalo jestli se dlaň měla nebno neměla opírat o krk a kam by měl směřovat palec. Dik
Já mám teda při hře, ať v sedě,nebo stoje opřenej jenom palec.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Klaseq

Příspěvek od Klaseq »

a palec by měl směřovat nahoru nebo doleva nebo je to jedno? pže cco vidím kak ho mívá většina lidí navrch, jenže ja ho tak prostě nak nemužu udržet.
DADO
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DADO »

Pokud vím, na uměleckých školách tlučou děckám do hlavy, že opírat se smíš jen palcem a mít ho rovně (kolmo ke krku). Díky tomu je pak lehčí posunovat dlaň po hmatníku, protože se dotýkáš menší plochou a je menší tření. Většina samouků to má ale na háku a hrjaou, jak je jim to nejpríjemnější. :)
Lucida (acoustic) - AXL-5207 4/4
Ibanez (El-akustika) Černá - V72
Cort (Elektrická) červená-matná - X1
Klaseq

Příspěvek od Klaseq »

j, dik, to sem potřeboval vědět :wink:
nity

Příspěvek od nity »

jenom palcem...neopirej celou dlan, oni maj v tech zuskach pravdu...
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Ále... komentáře jo tyhle maj pravdu jsou fakt omezený. (Sorry jestli teď někoho urazim, ale jsem úplně rozseklej z našeho vínovýho dýchánku s kámošem asi před 5 hodinama a právě jsem se tak trochu probral:))
Hele já to vidim tak, že ze začátku je určitě dbrý se to učit jak na zušce, ale později se můžeš rozhodnout hrát jinym způsobem. Třeba to co já hraju - není to nějaký bláznivý trilkování ve stylu 354534434354 tonů za vteřinu, ale na tahání strun se to docela hodí a myslim že polovinu z mýho repertoáru by člověk co nikdy nehrál s palcem na vrchu docela nezvládal. Jako nechci se ani v nejmenším chlubit, ale na tyhle styly je fakt lepší ten palec nedržet pod krkem ale přes, takže bych tady nějaký neuvážený soudy (typu post přede mnou) fakt nevynášel. Howgh, teď mě může člověk co jsem ho urazil rozsekat a přesvědčit všechny že jedině on má tu totální pravdu. :!:

btw post 1111 krutý ne? :lol:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
JirkaD

Příspěvek od JirkaD »

DADO píše:Pokud vím, na uměleckých školách tlučou děckám do hlavy, že opírat se smíš jen palcem a mít ho rovně (kolmo ke krku)
v umeleckych skolach, kde se hraje v sede myslis? :-P
nity

Příspěvek od nity »

stojim si za svym, neuvazeny soudy nedelam, proste je blbost priplacnout celou dlan na krk..at uz hrajes 345698522 tonu za vterinu nebo tahas struny...(viz 2 prispevky prede mnou)

ono je fakt docela jedno jestli je ten palec nahore videt nebo neni, jestli smeruje kolmo nebo doleva, ale dlan na krku bejt priplacla nema...
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

nity píše:stojim si za svym, neuvazeny soudy nedelam, proste je blbost priplacnout celou dlan na krk..at uz hrajes 345698522 tonu za vterinu nebo tahas struny...(viz 2 prispevky prede mnou)

ono je fakt docela jedno jestli je ten palec nahore videt nebo neni, jestli smeruje kolmo nebo doleva, ale dlan na krku bejt priplacla nema...
jn dobrý, měl jsem na mysli to s tim palcem. Sorry byl jsem úplně na káry tak jsem to nespecifikoval, celou dlaň jasný že ne, ale s tim palcem si to řek tak jako že palec jen pod krkem jako v ZUŠce.
No nebudu to rozmazávat, asi jsme se špatně pochopili. Každopádně podle mě palec nemusí bejt nutně vespod, klíďo můžeš hrát palcem basový struny a opírat se o krk jen spojem mezi palcem a ukazovákem, ale i tak máš zbytek dlaně ve vzduchu. No to je jedno, tak safety and peace. :P
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“