Trsátko? Ano či ne. A proč...
Pravidla fóra
mě přijde že trsátko se hodí tak do začátků páč je těžší koordinovat obě ruce než jen jednu a druhou valit nahoru-dolů... na druhou stranu když člověk hned začne prstama tak si aspoň líp zvykne a nemusí se pak nějak přeučovat... jako jasně že nejen do začátků ale prostě když vidím "basáka" který má basu u kolen a valí to tam někde u kobyly up-and-down tak u mě osobně hned klesne o nějaký ten stupínek předpokládané kvality... myslím si že basa je hlavně o tom hraní prstama...tím se liší a v tom je ta krása...
jo a neberte mě nějak moc za slovo-jsem jen amatér...
jo a neberte mě nějak moc za slovo-jsem jen amatér...
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
*cable >>> Adam Hall
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
DJManasek: Teď si to jako myslel jak? Podle tebe např. Metallica neni hudba? Nebo si myslel jenom basáky? Např. Cliff Burton nebo Robet Trujillo z metallicy(sem já to ale fanda) hrajou(hrali) jenom prstama.
Dave Murray: Nemáš heavíku náhodou jako avatar Jamese Hetfielda? Nejsem si jistej ale přijde mi tak.
Dave Murray: Nemáš heavíku náhodou jako avatar Jamese Hetfielda? Nejsem si jistej ale přijde mi tak.
Co sám 'nevymslim', sám ani nepochopim.
šmarjá...to je Dave MurrayNever píše:Dave Murray: Nemáš heavíku náhodou jako avatar Jamese Hetfielda? Nejsem si jistej ale přijde mi tak.
*cable >>> Adam Hall
*cable >>> Adam Hall
Ale zas tak jsme to nemysleli... 
*cable >>> Adam Hall
*cable >>> Adam Hall
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
Metallicu rozhodně nemyslím, metallica je dobrá, ale myslím takové ty Ortodoxní Death,Trash,Speed, Powermetalové kapely
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

DJmanasek tak podla teba není death metal hudba? A pre tvoju informáciu Metallica(Jason Newsted používal trsátko) a Slayer sú predstavitela Trashu.
A ak chceš snď povedať že trvdý metal nieje dobrá hudba tak ti odporučím pozreť si návštevnosť Brutal Asaultu. A ešte medzi nami tvrdími basákmi hádaj kto hraje trsátkom aj basák z Nightwish a to rozhodne ultra-brutal tvrdá hudba nie je, alebo taký Nikki Six z Motley Cru atd.
A ak chceš snď povedať že trvdý metal nieje dobrá hudba tak ti odporučím pozreť si návštevnosť Brutal Asaultu. A ešte medzi nami tvrdími basákmi hádaj kto hraje trsátkom aj basák z Nightwish a to rozhodne ultra-brutal tvrdá hudba nie je, alebo taký Nikki Six z Motley Cru atd.
Naposledy upravil(a) Mige11 dne 18.11.2008 5:08, celkem upraveno 1 x.
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
Asi jsem to špatně vysvětlil, neříkám, že tvrdá hudba není hudba, ale myslím tím, že takové to blití do mikrofonu, říká se tomu growl nebo tak nějak, vůbec nic mi to hudebně neříká. A co se týče trsátka, jsem zastánce prstů
Jo a sorry, death metal eště jde, to mi ujelo.
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV

Growling je právě ten Death metal...Hehe..
Osobně Death nemám rád(ale např Septicflesh jo), ale na zahrání je to sakra těžký. Posloucham spíš Trash a to hlavně Metallicu, Black,Heavy,Punk,Rock,Jazz(občasi ten si poslechnu
)Ale nejvíc Thrash,Black.
Podle mě(a na basu zatim nehraju), je nejlepší hrát jak každýmu vyhovuje. Tak to platí i na kytaru a jiný nástroje. Když tě to nebaví prstama, proč bys tak měl hrát?
EDIT: Nemůžu si pomoct ale ten Dave Murray se na týhle fotce podobá Hetfieldovi z prvních alb. Na startku určitě nehrál, ale jinak tak vyapdá..
Osobně Death nemám rád(ale např Septicflesh jo), ale na zahrání je to sakra těžký. Posloucham spíš Trash a to hlavně Metallicu, Black,Heavy,Punk,Rock,Jazz(občasi ten si poslechnu
Podle mě(a na basu zatim nehraju), je nejlepší hrát jak každýmu vyhovuje. Tak to platí i na kytaru a jiný nástroje. Když tě to nebaví prstama, proč bys tak měl hrát?
EDIT: Nemůžu si pomoct ale ten Dave Murray se na týhle fotce podobá Hetfieldovi z prvních alb. Na startku určitě nehrál, ale jinak tak vyapdá..
Naposledy upravil(a) Never dne 19.11.2008 19:57, celkem upraveno 1 x.
Co sám 'nevymslim', sám ani nepochopim.
Já myslím že je to uplně fuk jestli prsty nebo trsátko každému sedí něco jiného.když sem hrál folk rock tak sem používal prsty ale neviděl bych problém ani v trsátku myslim že dost záleží na nastavení zvuku.Tedka hraji víc bigbít a jak kdy ale víc mi sedí trsadlo a nevidím na tom nic špatného a zatím ani ty lidi co na nás už roky chodí.Používám 0,88 jd.je sice měkčí ale zase třeba tlumení strun při rychlých pasážich mi příde pohodlnější. 
- DaveMurray
Hraju prstama na jazzovku, protože trsátkem mi z ní leze míň basů a zvuk je takový "tenký". Oproti tomu na Preclíkovi s trsátkem mi zvuk sedí - dobré basy, fajnové rockové středy. Ale prstama je to takové rozdivočele rozvrčené. Tož takhle to slyším já . . .
MusicMan Sabre
Orange Terror Bass 500
Dement Punk!
Orange Terror Bass 500
Dement Punk!
- HumanDeath
- Kontaktovat uživatele:
brutalní odrudy metalu nejsou hudba :-)
Terenziani
http://www.youtube.com/watch?v=Dc13C7oiScs
Necrophagist
http://www.youtube.com/watch?v=1DND8S_CF_g
Dying Fetus (trsatkova rezba)...
http://www.youtube.com/watch?v=QVJxCLcU6Wc
Re: brutalní odrudy metalu nejsou hudba :-)
HumanDeath píše:Já bych rád reagoval na ty názory ohledně toho nehudebního metalu
Extrémní žánry jsou hudba jako každá jiná, ba naopak je to velice komplikovaná a mnohdy technicky vyspělá hudba. Určitě si poslechněte pár skladeb od bandy Necrophagist, myslím že plno lidí změní názor a pokud ani potom neuznate kvalitu zanru, nevim co s vama, asi nebudete mit tak dobry hudebni sluch jako si mnozi myslí. Co se týče toho trsátka, tak já hraji prsty i trsátkem. Záleží čistě na sluchu a potřebách muzikanta, popřípadě kapely....Prsty se dají taky krásně zahrát rychlovky a plno metalových hráčů se s tim nesere a frdlá to tam jako trsátkem, ba ještě lépe a efektivněji....dovolim si odkazat vas na Necrophagist, Dying Fetus (sakra technicke basove linky, vcetne sweep picking) a jednoho zatracenyho magora co hraje prsty
![]()
Terenziani
http://www.youtube.com/watch?v=Dc13C7oiScs
Necrophagist
http://www.youtube.com/watch?v=1DND8S_CF_g
Dying Fetus (trsatkova rezba)...
http://www.youtube.com/watch?v=QVJxCLcU6Wc
jo jo mí vzoři... dávaj si to fakt krutě....
- HumanDeath
- Kontaktovat uživatele:
To teda
O kvalitách vybraných metalových hráčů není pochyb. Je to obdivuhodné, ale zase to jsou lidé co včera neviděli poprvé svůj nástroj 
kytara Ibanez GRG 270B, fretless baskytara Fokus V 950 aktiv, aparatura: Laney LV300H+ 260 Kustom box 4x 12"Celestion, AMPEG - Kombo Bass Amp Serie BA-115
- Alcarmo
- Kontaktovat uživatele:
Zas záleží na tom, jak se ti líp hraje. Já trsátkem (obzvlášť na basu) nedám ani ránu. Prostě jsem zvyklej na to co přinášej prsty. Trsátkem nejsem schopnej tlumit struny, prstama jo. A navíc prstama jsem podstatně rychlejší než trsadlem a navíc dokážu větší "šílenosti"Bassmen17 píše:já hraju většinou trsátkem ae nejaky pomaly songy se daj hrat i prstama,jelikož hraju Nu-metal učím se využívat slap tak sem se naučil chytat trsátko ze slapu do puvodní polohykdyz budete davat vyhravky tak je uplne jedno jestli hrajete trsatkem bo prstama kdo se na nejakej vizualni efekt nevysere