Otázka- potřebuji poradit =) Ladění kytary a baskytary

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Dekel

Otázka- potřebuji poradit =) Ladění kytary a baskytary

Příspěvek od Dekel »

Ahoj ahoj...potřeboval bych pls poradit..neprojížděl jsem si tady témata takže nevím jestli už něco podobného tady není.

Ale...

Chtěl bych se zeptat jestli když mám podlaďenou kytaru drop D musí být podlaďená i baskytara ? Například System of a down , kytarista má podlaďenou prvni strunu , tak jestli má i basák nějak jinak poštelovanou basu??.

Díky předem....

Upraven název. A když budeš hledat, tak to bude vcelku fajn - Nero
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Nemusí, ale jen za podmínek, že má tabulaturu pro nedropnutou basu. Čistě teoreticky i když má jeden podladíno tak ten druhý nemusí, jenom to bude hrát jinde. je to sice blbost to takhle dělat, ale teoreticky to jde. U toho dropnutí to neni tak horký, jelikož kytara se dropuje velmi často pro lepší chytání powerchordů. Na base to uhraješ i když by to bylo třeba s dropem pohodlnější.
Závěrem: Nemusíš mít dropnuto, pokud ovšem budeš mít tabulaturu pro standartně laděný nástroj. Pokud hraješ z not tak je to jedno, jenom si musíš uvědomit, že, změnou ladění se ti posunuly tóny trochu jinak.
hendy9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hendy9 »

Podle mě je to úplně jedno...Těch možností jak zahrát basu je tolik , že bys vlatně moh mít klasickej tunning. Ale většinou se podlazuje do tvrdý muziky, kde by ta basa měla bejt dole...třeba SOAD si nedokážu představit , že by měl standartní tunning a hrál třeba toxicity-to by ani nešlo nebo Aerials o oktávu vešj by mi znělo taky pochybně.

Nutný to neni, ael zpravidla totak bejvá a většina kaple to má aspon částečně srovnaný , ael je to jenom podle tvý vlastní potřeby
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Je to jedno, necht si každý hráč svůj nástroj ladí jak chce, hlavně aby na něm pak hrál ty správné tóny, které budou s těmi ostatními dohromady ladit.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Janec

Příspěvek od Janec »

Systemy jsem hrával na čtyřstrunnou basu v ladění H-E-A-D, čili pětka bez géčka.
MusicMan Sabre
Orange Terror Bass 500
Dement Punk!
hendy9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hendy9 »

Janec píše:Systemy jsem hrával na čtyřstrunnou basu v ladění H-E-A-D, čili pětka bez géčka.
Tak spousta věcí se dá zahrát , ael klasiky jako toxicity nebo spider se stimhle lazenim nedaj zahrát.- Respektive, kde použivaj Soad prázdnou strunu , tak tam seš bez šance
Janec

Příspěvek od Janec »

A nebo tam držíš C na struně H. Kde je problém? :shock:
MusicMan Sabre
Orange Terror Bass 500
Dement Punk!
Janec

Příspěvek od Janec »

A na Spiders přelazuju H na C, což je pár vteřin na pódiu . . .
MusicMan Sabre
Orange Terror Bass 500
Dement Punk!
Odpovědět

Zpět na „Hraní na baskytaru, tabulatury“