Rozdíl mezi kabely?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
jonas1

Příspěvek od jonas1 »

ten Cordial, co postoval Wohma je slusnej kabel za slusnej peniz;)
FENDER STANDARD TELECASTER - GIBSON SG WORN BROWN | CERIATONE 20 WATT LEAD & BASS - ORANGE TH30 - FENDER HOT ROD DELUXE | ORANGE PPC412 BLK
Moleek

Příspěvek od Moleek »

budu to mít dočasně (asi měsíc maximálně) mezi DS-1 a xVampem. Ten ten zvuk zkurví tak jako tak, takže myslim, že to pude... a ty konektory se zas tak namáhat nebudou. Hlavně už sem si to objednal
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Sklena

Ki-Sound

Příspěvek od Sklena »

Ja si koupil na doporuceni v shopu Ki-sound za 320,-sice to nema dozivotni zaruku ale korejci asi vi jak na to...
Guitar: CORT X6
Amplifier: PEAVEY BANDIT 112 100W, FSWITCH
Effects: BOSS DS-1,BOSS MD-2, LINE 6 POD 2.0
Recorder: LINE 6 TONEPORT UX2
Picks: KROKODYL 1.5 a vsechno co citm mezi prsty
Bag: CORT CMC11
Cabels: Ki.Sound MSAB20 6m
http://www.playlist.com/Sklena
Finnegan

Příspěvek od Finnegan »

Ahoj

Tak se mi potentoval nástrojovej kábl a potřebuju novej, takže bych se rád zeptal. Jak moc zručnosti bych potřeboval na výrobu kabelu kdybych si koupil tady už doporučovaný kábl Sommer a konektory Neutrik? Né že bych byl úplně nešikovnej ale přece jen bych nerad něco zmrkvil a vyhodil tak prachy za materiál z okna. Vzhledem k tomu že nemám moc peněz tak bych rád šel najisto takže taky uvažuju, že koupím už hotovej kabel třeba právě Sommer okolo těch 500. Myslíte že nic nezkazím nebo existuje za tu cenu okolo 500 +- 100 nějaká lepší varianta? Můj minulej kabel byl trochu dražší Planet waves a i když mám kytárku a kombo oboje jen kolem 5 000 tak bych nerad aby mi to hrálo jak s dekou.

Jinak ještě lamáckej dotaz nakonec. Je nějakej rozdíl mezi rovným a úhlovým konektorem kromě vzhledu?

Dík za odpovědi : )
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Finnegan píše:Ahoj

Tak se mi potentoval nástrojovej kábl a potřebuju novej, takže bych se rád zeptal. Jak moc zručnosti bych potřeboval na výrobu kabelu kdybych si koupil tady už doporučovaný kábl Sommer a konektory Neutrik? Né že bych byl úplně nešikovnej ale přece jen bych nerad něco zmrkvil a vyhodil tak prachy za materiál z okna. Vzhledem k tomu že nemám moc peněz tak bych rád šel najisto takže taky uvažuju, že koupím už hotovej kabel třeba právě Sommer okolo těch 500. Myslíte že nic nezkazím nebo existuje za tu cenu okolo 500 +- 100 nějaká lepší varianta? Můj minulej kabel byl trochu dražší Planet waves a i když mám kytárku a kombo oboje jen kolem 5 000 tak bych nerad aby mi to hrálo jak s dekou.

Jinak ještě lamáckej dotaz nakonec. Je nějakej rozdíl mezi rovným a úhlovým konektorem kromě vzhledu?

Dík za odpovědi : )
s tím káblem nevim, ale úhlovej jack je třeba dobrej do kytary ze ten kábl pak jde rovnou za popruh a nijak se nekřiví(teda pokud si dáváš kábl za popruh). rovnej je dobrej pokud máš třeba strata s takovou tou podle mě divnou(neukamenujte mě) kovovou samicí zepředu, nebo třeba z efektu do komba, atd.
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

To Finnegan: Doporučuji Klotz. Je lepší než nahypovaný PW.
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

tak ja byl se svym kabelem nespokojen, protoze se mi zdal neprilis odstineny(mozan to dela kombo, ale to pak nevim, jak by kombo mohla ovlivnit poloha kabelu :) ). A kouknu a Proel(hotovej :) , konektory taky Proel). ted vybiram i novej kabel jednak mezi kytaru a krabku, a mezi krabku a kombo (a mozna jeste jeden tak 2,5-3m na doma).
takze jaky?
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Asanoth píše:tak ja byl se svym kabelem nespokojen, protoze se mi zdal neprilis odstineny(mozan to dela kombo, ale to pak nevim, jak by kombo mohla ovlivnit poloha kabelu :) ). A kouknu a Proel(hotovej :) , konektory taky Proel). ted vybiram i novej kabel jednak mezi kytaru a krabku, a mezi krabku a kombo (a mozna jeste jeden tak 2,5-3m na doma).
takze jaky?
Co třeba zkusit kabel od pana Smrčky, hm?

A Proel neber. Měl jsem dva a oba po nedlouhé době odešly do věčných lovišť... Jeden se posral po opravě znovu a druhý nešel ani opravit, díky konektoru, který znemožňuje přístup do svých útrob.
Franta Doom Occulta

Příspěvek od Franta Doom Occulta »

Mám dotaz a nechtěl sem kvůli takový blbosti zakládat novej thread. Teď mám kabel Warwick uplně ten nejzákladnější http://kytary.cz/rockcable-by-warwick-k ... 58:0:0:1:0 , kterej má průměr jacku 6 mm. Chci si koupit dejme tomu tenhle Planet waves http://kytary.cz/planet-waves-circuit-b ... 58:0:0:1:0 kterej má průměr 6.35 mm. Znamená to, že to tam prostě nenacpu? Nebo se jen někdo přepsal?
kytara: Ibanez GRG 170 DX
kombo: Crate FlexWave 65W
trsátko <top>: George Dennis Sharp 1.30
kabeláž: Planet Waves
struny: D'Addario 010-046
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Nacpeš neboj :) .. je to jen nedopsaný u toho warwicka
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Franta Doom Occulta

Dobrý... já jen že zrovna s timhle mám blbou zkušenost :)
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Franta Doom Occulta píše:Dobrý... já jen že zrovna s timhle mám blbou zkušenost :)
Počkej, to jako sis koupil nástrojovej kabel, kterej ti nešel strčit do kytary nebo co? :) To se mi nezdá .. :)
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Franta Doom Occulta

To taky, ale jen jeden konec :lol: , ale stalo se mi to u sluchátek. Koupil sme si jack s menšim průměrem... jen sem se blbě podíval :D
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Franta Doom Occulta píše:To taky, ale jen jeden konec :lol: , ale stalo se mi to u sluchátek. Koupil sme si jack s menšim průměrem... jen sem se blbě podíval :D
Hele tak radši si dej bacha až ten kabel budeš kupovat, začínáš mě děsit. Já jsem měl za to, že všechny kytary a všechny komba maj stejnej jack ... :shock: :lol:
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Všechny kytary a komba mají konektory pro 1/4 jacky...

Teda krom vyjímek typu USB guitar :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
afektband

Příspěvek od afektband »

Nero píše:Všechny kytary a komba mají konektory pro 1/4 jacky...

Teda krom vyjímek typu USB guitar :wink:
A Variaxe, ten má spešl zásuvku.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

takze, mam dotaz:
mam kombo a krabku a kombo na doma.
tudiz potrebuju kably:
3m na doma
5-6 m do zkusebny
???(kolik?)m mezi krabku a kombo.
Mohli bystwe mi prosim doporucit neco konkretniho v rozumnych cenovych relacich(asi jako PW). Hraju na SC, tak to bude chtit asi dobry stineni :) idealne neco, co se da koupit v praze v kamenym obchode.

diky moc.

edit: jo, a bylo by fajn, kdyby to melo lomeny konektory :)
Tom49
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom49 »

Wohma píše:Jasny, propojky muzou byt skoro jakykoli, tam tolik nezalezi na kvalite konektoru a pri te delce ani tolik na kvalite vodice, ale ty klasicky konektory, co maji v Audioteku, jsou uplne naprd. Nas basak mel asi 2 kabely Adam Hall, oba rozdupal, ted jsem mu prodal svuj PW, co uz nepouzivam, a chrochta blahem.
Zkratka pokud koupis Adam Hall, budes 2 mesice fungovat, pak ti to bude 2 mesice blbnout a nakonec pobezis kupovat novej kabel. A celou dobu ti to bude s velkou pravdepodobnosti ku*vit zvuk ;) Tomu nerikam dobra investice.
dovolím si nesouhlasit..možná je to tím, že mám dobrej kus,ale mám 6M Adam Hall a hraje hodně dobře..můžu provnat s planet wawes a tenhle byl fakt lepší... :wink:
PEACE
Moderátoři jsou tu pro vás nebojte se napsat nápad, návrh, stížnost...
Kytara: Fokus H-JCK, akustika Nashville
Kombo: Laney LX65D
+ plno dalších blbůstek
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

Asanoth píše:takze, mam dotaz:
mam kombo a krabku a kombo na doma.
tudiz potrebuju kably:
3m na doma
5-6 m do zkusebny
???(kolik?)m mezi krabku a kombo.
Mohli bystwe mi prosim doporucit neco konkretniho v rozumnych cenovych relacich(asi jako PW). Hraju na SC, tak to bude chtit asi dobry stineni :) idealne neco, co se da koupit v praze v kamenym obchode.

diky moc.

edit: jo, a bylo by fajn, kdyby to melo lomeny konektory :)
odpovim, resp. poradim, ti jen ohledne jedne otazky. ja pouzivam od krabicek ke kombu 3m a je to ideal. jak velkou mas zkusebnu? tech 6m je docela dost.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tom49 píše:dovolím si nesouhlasit..možná je to tím, že mám dobrej kus,ale mám 6M Adam Hall a hraje hodně dobře..můžu provnat s planet wawes a tenhle byl fakt lepší... :wink:
PEACE
Tak tos musel leda porovnavat s PW tou nejnizsi radou, ktera je na prd. A pokud casto nezkousis, nekoncertujes a chovas se ke kabelum dobre, tak ti muze byt uplne jedno, co koupis. V opacnym pripade je Adam Hall na nic, to mam mnohokrat ozkouseno - a nejen ja.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“