lampové kombo v zimě...

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
JirkaD

Příspěvek od JirkaD »

kdyz uz je to oziveny, vadi to hlavne lampovym, protoze stena elektronek je slaba a kdyz mas horkou sklenici nebo zkumavku a rychle ji zchladis co se stane? praskne ze ... takze kdyz dohrajes a pak tahnes bednu snehem do auta, neni to uplne nejlepsi vec na svete .. a ani naopak - zahrivat promrzly elektronky neni v pohode. + vysoka vlhkost vzduchu, ktera je pro elektroniku zabijacka
mesa-lina
Kontaktovat uživatele:

Orosený Rectifier

Příspěvek od mesa-lina »

No dnes jsem přijej natěšenej na zkoušku a co se nepřihodí. Otevřu dveře, na zkušebně už fairuje přímotop, takže nějakej 20ti stupňový rozdíl a vidím mou mokrou Mesa, jako by zrovma vylezla ze sprchy. No do smíchu mi v tu chvíli moc nebylo. Co šlo jsem utřel, ale mám jisté obavy, aby se mi voda nedostala do vnůtra aparátu. Teď jsem trošku z toho nesvůj. Na konci zkoušky byl zesilovač už v pohodě, teda alespoň na povrchu. Schoval jsem ho do case, tak snad se mi tam zbytková voda nestrazí...... :( Pokud ano bude z něj Triple Rezifire
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Re: Orosený Rectifier

Příspěvek od cerfotoc »

mesa-lina píše:No dnes jsem přijej natěšenej na zkoušku a co se nepřihodí. Otevřu dveře, na zkušebně už fairuje přímotop, takže nějakej 20ti stupňový rozdíl a vidím mou mokrou Mesa, jako by zrovma vylezla ze sprchy. No do smíchu mi v tu chvíli moc nebylo. Co šlo jsem utřel, ale mám jisté obavy, aby se mi voda nedostala do vnůtra aparátu. Teď jsem trošku z toho nesvůj. Na konci zkoušky byl zesilovač už v pohodě, teda alespoň na povrchu. Schoval jsem ho do case, tak snad se mi tam zbytková voda nestrazí...... :( Pokud ano bude z něj Triple Rezifire
chudák mesa
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
mesa-lina
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mesa-lina »

tj :o
mesa-lina
Kontaktovat uživatele:

mokrý lampový aparát

Příspěvek od mesa-lina »

poraďte, jak v těchto "neřešitelných" případech postupovat??? Díky všem
Cibich
Kontaktovat uživatele:

Re: mokrý lampový aparát

Příspěvek od Cibich »

mesa-lina píše:poraďte, jak v těchto "neřešitelných" případech postupovat??? Díky všem
To je těžký,mě se osvědšil igelitovej pytlík (ne mikortenovej),když jsem přenášel foťák ze zimy do tepla.Venku jsem dal foťák do toho pytle pevně uzavřel a ve vnitř jsem to nechal hodinu aklimatizovat,zkrátka aby to mělo stejnou teplotu jako okolí,jinak by tam zkondenzovala vlhkost.
scratchy

lampové kombo v zimě...

Příspěvek od scratchy »

Ahoj, plánuju koupi lampového komba. Máme s kapelou zkušebnu v garáži a minulou zimu se stávalo že teplota klesla pod nulu. Je mi jasný že to vůbec není ideální a tak se chci zeptat jestli na to máte nějaký fígle aby se to tolik neničilo. Mě napadla zatim bedna s nějakym silnym vystuženim, třeba molitan nebo tak něco.... Tranďák to zvládal celkem v pohodě ale s lampou žádný zkušenosti nemám. Předem díky za rady :wink:
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Re: lampové kombo v zimě...

Příspěvek od cerfotoc »

scratchy píše:jestli na to máte nějaký fígle
najít lepší zkušebnu :)

hele zkus si sehnat polistirenovou bednu co nejtlustší, to těsní celkem dobře...

nějakou bych měl, ale celý kombo by se do toho asi nevešlo...
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Myslím něco takovýho: http://dum.bazos.cz/inzerat/3911506/Pol ... MOBOXY.php

Má to celkem tlustý strany a teplo to fakt celkem udrží. Jenom sehnat nějakou dobrou velikost :)

edit: omlouvám se modům, že sem nepoužil edit, nějak mi to ne´došlo...

Obrázek
scratchy

Příspěvek od scratchy »

Jo taková bedna by byla fajn. Taky na přenášení a tak vůbec :wink: a co když to kombo vyndám a budu chtít hrát? To bude asi docela šok.... Nechat to chvíli stát a dýl žhavit....?
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

jo to je pravda...nejlepší asi bude nejdřív otevřít to víko nechat chvilku a pak to normalne vytahnout a nechat zhavit jako normálně.

jinak píše tam, že má různý velikosti, tak mu zkus napsat, třeba bude mít nějakou ideální velikost :)

Obrázek
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Pokud je tam taková zima, že bejvá i pod nulou, imho tam nepatří žádný nástroje. CO tak to kombo přenášet někam do tepla? Nebo to celkově řešit systematicky - zateplením zkušebny, pořeššením topení apod.

Co na takový teploty říkal tranzistor? :-)
Moleek

Příspěvek od Moleek »

scratchy píše:Jo taková bedna by byla fajn. Taky na přenášení a tak vůbec :wink: a co když to kombo vyndám a budu chtít hrát? To bude asi docela šok.... Nechat to chvíli stát a dýl žhavit....?
Hm.. tak na přenášení lampovýho komba polystyrenová krabice stačit nebude.. Leda jí strčit do třevěnýho boxu ještě...
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Zima, je pro lampáče nepříjmená, ale já nevidím problém v zimě jako takové, ale v přechodu teplot, to je pro zesilovač horší, dochází k orosení lamp a tím ke snížení životnosti, osobně jsem byl svědkem jak se mému starému lampáči Hocke zamlžily všechny lampy v powerampu, když jsem ho hned po hraní na koncertě musel vynést na mráz.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Sloučeno se starým threadem...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

zmeny teplot fungujou jak rakovina, zvlast na ty novejsi kusy, kde se paji jakousi srackou narizenou od EU, tady ty spoje vyhnijou jak boty od wonga. a pak to zacne vynechavat ci prestavat hrat.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Řešením je pořídit si nějaký slušný obal. Ani teď v těch mrazech mi kombo nestačí cestou domů úplně vychladnout a obráceně - cestou do zkušebny promrznout.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“