Da se sem nacpat (aktivni)single coil?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
jaroslav.celujko
last.fm: http://www.last.fm/user/celujkojaroslav
Kontaktovat uživatele:

Da se sem nacpat (aktivni)single coil?

Příspěvek od jaroslav.celujko »

Ja mam tohle http://www.musiccenter.cz/Cort-XTH-BKT/ ... e/:3:28656 , a hm, mam takovy problem, ze bych potreboval mit cisty snigle coilovy zvuk, ale kytara ma jen dva HB, da se vubec tam nacpat single coil, popripade aktivni? A urcite se asi musi vyrezat dira...
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

tak pokud budes ochten do toho investovat, jiste to bude mozne, ale mozna by to chtelo opremyslet treba nad EVL X-4...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

No, pokud chceš zvuk singlu, tak zapomeň na aktiv, tím bys ho zvukově zabil...

Jinak teoreticky můžeš vyřzat díru, ale to je práce spíše pro odborníka.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
jaroslav.celujko
Kontaktovat uživatele:

ale, hm, x4, ja tuhle kytaru obdivuju predevsim za to, ze za ty prachy se da koupit takhle skvela kytara, a jeste z pruchozim krkem!!!Tohle je asi ta pro me nejdulezitejsi vlastnost u tyhle kytary, a hm, jestli teda pasivni singl, ta se koupit na snima, nevim nejaky krayt, aby vypadala jako aktivka, totiz se pak ten design trosku zkazi...ale je technicky mozny zapojit vedle sebe aktivku a pasivnku?
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

eh .. promiň , že ti do toho mluvim, ale cpát jakymkoliv způsobem do týhle kytary singl je zvrácenost, výsledek nemůže bejt pěknej :) .. proč sis kupoval kytaru s 2ma HB, když ti teď chybí singl? :shock:
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Tak mě napadá tam dát rozepínací HB a aktivní elektroniku.
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
jaroslav.celujko
Kontaktovat uživatele:

hm, kdyz jsem si kupoval tuhle kytaru, tak jsem proste nepotreboval singla, ted skladam hudbu, kde vlastne casto hraju i partie bez zkresleni, a proste cisty zvuk HB se mi nelibi tak hodne jako u singlu, asi to budu muset prezit, lae, hmkolik stoji aktvini elektronika a rozepinani, spis to kvalitnejsi, a cim by se rozepinalo(packa, nebo, co?)jo, a jeste, vid tahle kytara ma aktivni elektroniku, totiz ma snad aktivky?
afektband

Příspěvek od afektband »

jaroslav.celujko píše:hm, kdyz jsem si kupoval tuhle kytaru, tak jsem proste nepotreboval singla, ted skladam hudbu, kde vlastne casto hraju i partie bez zkresleni, a proste cisty zvuk HB se mi nelibi tak hodne jako u singlu, asi to budu muset prezit, lae, hmkolik stoji aktvini elektronika a rozepinani, spis to kvalitnejsi, a cim by se rozepinalo(packa, nebo, co?)jo, a jeste, vid tahle kytara ma aktivni elektroniku, totiz ma snad aktivky?
Rozpínat se dá push-pull poťákem.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Push-pull. Jiný řešení bude prasárna... 8)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Pokud chce kombinovat aktivy s pasivem, musi to mit zase dalsi kus elektroniky. Pokud opravdu jenom prepinat [s nemoznosti zapojeni obeho], pak to PushPull resi. Navic single snimac uprostred, neni zvukove uplne to prave orechove.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

myslim ze push/pull bude idealni reseni a ma to takovej hezkej teplej zvuk :)
Luky

Příspěvek od Luky »

Ahoj! Furt mě trápí jedna věc :D..tak jsem si řekl,že to dám sem do tohodle topicu... co se stane,kdybych šoupnul snímač určený ke kobylce do střední polohy? nák se v těhlech věcech neorientuju,co by se mohlo stát,nestát : )
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Luky píše:Ahoj! Furt mě trápí jedna věc :D..tak jsem si řekl,že to dám sem do tohodle topicu... co se stane,kdybych šoupnul snímač určený ke kobylce do střední polohy? nák se v těhlech věcech neorientuju,co by se mohlo stát,nestát : )
Vubec nic. Maximalne to bude hrat trochu jinak, nez snimac k tomu urcenej. Jo a privodni kabely by mohly mit jinak oznaceny faze pro slozitejsi zapojeni.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Luky

Příspěvek od Luky »

Wohma píše:
Luky píše:Ahoj! Furt mě trápí jedna věc :D..tak jsem si řekl,že to dám sem do tohodle topicu... co se stane,kdybych šoupnul snímač určený ke kobylce do střední polohy? nák se v těhlech věcech neorientuju,co by se mohlo stát,nestát : )
Vubec nic. Maximalne to bude hrat trochu jinak, nez snimac k tomu urcenej. Jo a privodni kabely by mohly mit jinak oznaceny faze pro slozitejsi zapojeni.
Aha..tak dík moc za radu :)
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“