R.M. kabely
Pravidla fóra
R.M. kabely
chci se zeptat na tyhle kabely..sou dobry v ty cenovy kategorii? nebo je lepsi se mrknout po jinejch popř. jakejch?
dik
http://rmpickups.cz/cable.html
dik
http://rmpickups.cz/cable.html
nevim kolik stojí ,ale moc pěkně nevypadá , já si sám kebely letuju (samozdřejmě maximálně 3 metry) a za 250 mám naprosto dokonalej kabel (tlouštka kabelu je 6 mm + celokovový pozlacený jacky z pružinou, všechno od proel)
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
- Jens Ludwig
- Odborník
je to sice OT, ale delší dráty než 3 metry se nesměj letovat??? já sem si třeba nedavno letoval 30m dlouhej párák a nenapadá mě, co bych s tim moh dělat jinýho - svařovat se mi to nechtělo (- to mi přijde stejně účelný jako jíst polivku žící od bagru....) a nenapadá mě nic jinýho, jak drát přichytit ke konektoruGreeg píše:.... já si sám kebely letuju (samozdřejmě maximálně 3 metry) ....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
Bude to nastejno jako ty lepsi Planet Wavy nebo cokoli podobnyho v te cenove hladine... Levnejsi kabely mivaji horsi stineni [vetsi oka v tom opletu] a mivaji horsi konektory, toto ma aspon podle obrazku kvalitni stineni a kabel Neutrik, to je zaruka kvality. Kdyby sis to chtel pajet, konektory vyjdou na 150-200Kc za dva velky jacky [mono] a pak metr kvalitniho kablu Proel 20-25Kc. Takze 4metrak te vyjde na 300, budes mit stejny nebo lepsi material jako pan Macho a pokud jsi uz nekdy pajel, nemuzes toho moc pokazit. Takze tak ;]
A rekl bych, ze s dobrym opletem se 'muze' letovat i hodne dlouhej kabel, na druhou stranu kdyz to clovek nevyuzije, tak je zbytecny letovat vic, uz jen kvuli cene, ze ;]
A rekl bych, ze s dobrym opletem se 'muze' letovat i hodne dlouhej kabel, na druhou stranu kdyz to clovek nevyuzije, tak je zbytecny letovat vic, uz jen kvuli cene, ze ;]
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Proel = kvalita. Lisi se akorat decentne v tloustce, ale oplet budou mit kvalitni IMHO vsechny.griper píše:asi usetrim kdyz si to udelam sam... ten kabel Proel je uz stinenej a vsechno?
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
abych to uved na prvou míru , letovat můžeš co chceš ale v jakymkoliv kabelu delšim jak 3 metry vznikaj už znatelný ztráty , proto se doporučuje používat kabely do 3 metrů pokud to situace dovolí ,třeba 5 metrů je už strašně moc , pak už pomůže jenom vysílačka
(takže pokud to neni fakt nutný tak kupovat max 3 metry dlouhý kabely)
Fender Y. Malmsteen stratocaster ,Fender standard stratocaster,Cort Earth 200 + SD Woody,Marshall TSL 602,BOSS CS-2, GE-7, NS-2, DOD YJM 308,Digitech Digidelay,VOX Bulldog dist, Kabely Fender Elrctro-volt
Nechci říct, že nemáš pravdu. To že v kabelu vznikají ztráty s narůstající délkou je pravda. Ale sám jsem nikdy nepoznal rozdíl ve 3m kabelu od Warvicku a 5m kabelu od Proelu.... Tak jenom moje zkušenost.Greeg píše:abych to uved na prvou míru , letovat můžeš co chceš ale v jakymkoliv kabelu delšim jak 3 metry vznikaj už znatelný ztráty , proto se doporučuje používat kabely do 3 metrů pokud to situace dovolí ,třeba 5 metrů je už strašně moc , pak už pomůže jenom vysílačka(takže pokud to neni fakt nutný tak kupovat max 3 metry dlouhý kabely)
A to jak u pasivního tak i aktivního nástroje. Jak basy tak kytary.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
protože proel je lepší tak se to vykompenzuje
né tak řiká se to ,logicky to vodpovídá tak proč si kupovat 5 metru kabel , motat se do něj a ještě ztrácet signál že
- Jens Ludwig
- Odborník
jo tak - to "pokud to situace dovolí" mi tam chybělo.... pač dělat si třímetrovej párák by bylo celkem mimo mísu...
a ještě by se mohlo doplnit, že se tohle tvrzení týká vesměs výhradně nástrojových kabelů
a ještě by se mohlo doplnit, že se tohle tvrzení týká vesměs výhradně nástrojových kabelů
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
-
JOHNY Swamp Inc.
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
Vodivý PVC jsem teda ještě neviděldayslypper píše: Lidi a nemá být to "2. izolace PVC" náhodou vodivé PVC? Pokud to tam mají napsané správně, tak se jedná jen o kabel s jedním stíněním, což určitě není žádné terno.
Pokud to je opravdu vodivá guma, tak to bych si teda kabel od lidí, co nevědí, z čeho ty kabely mají, radši nekupoval.
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Heh... kde vidíš napsáno něco o tom že ty kabely mají dvojité stínění ? Já bych zas neprodal nic lidem, kteří nevědí co vlastně chtějí....dayslypper píše: Lidi a nemá být to "2. izolace PVC" náhodou vodivé PVC? Pokud to tam mají napsané správně, tak se jedná jen o kabel s jedním stíněním, což určitě není žádné terno.
Pokud to je opravdu vodivá guma, tak to bych si teda kabel od lidí, co nevědí, z čeho ty kabely mají, radši nekupoval.
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
osobne myslim, ze vysilacka aby hrala stejne dobre jako kabel, musi stat tak 15 litru minimalne, to ten je fakt lepsi mit delsi kabel...Greeg píše:abych to uved na prvou míru , letovat můžeš co chceš ale v jakymkoliv kabelu delšim jak 3 metry vznikaj už znatelný ztráty , proto se doporučuje používat kabely do 3 metrů pokud to situace dovolí ,třeba 5 metrů je už strašně moc , pak už pomůže jenom vysílačka(takže pokud to neni fakt nutný tak kupovat max 3 metry dlouhý kabely)
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Nevím jestli vodivé PVC, ale vodivá guma se používá. I ty máš možná ve svojem stařším mobilu pod tlačítky. Nebo si rozmontuj ovladač k televizi. Jestli se používá i u nástrojových kabelů, tak to je fakt, že si v kramflecích moc jistý nejsem, ale někde v obchodě jsem to zaslech před lety.Little.Sick.Fish píše:Vodivý PVC jsem teda ještě nevidělstejně tak nevim, že se dělá i víc vrstev stínění, který kabely to maj třeba??
Většinou když se jedná opravdu o kvalitní kabely, tak má dvojitou izolaci + dvojité stínění (jedno stínění je určitě ocelový úplet, ale to druhé může být jak druhá vrstva úpletu, nebo fólie. Ohledně té gumy to přesně nevím. To je fakt.
Kabel s dvojitým stíněním. Třeba zde
http://www.audioworks.cz/product_detail ... e-smk22rd/
Pardon nemají, to je fakt. Tak je to tedy izolant, to černé?rain píše: Heh... kde vidíš napsáno něco o tom že ty kabely mají dvojité stínění ? Já bych zas neprodal nic lidem, kteří nevědí co vlastně chtějí....
Ssnake dvojite stineni nema. Na Audioworks ocividne delaji popisky nejaci velmi zdatni anglictinari:
http://www.thomann.de/gb/the_sssnake_smk22rd.htm
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
Já tam taky vidim jen jedno stínění, no.Wohma píše:Ssnake dvojite stineni nema. Na Audioworks ocividne delaji popisky nejaci velmi zdatni anglictinari:
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.