Nicméně počítám s tím, že přežije zimu a vyrazí se mnou na čundr, takže bych ji rád uvázal a práce navíc se nebojím. Otázka zní, jestli je lepší tam přivrtat ten knoflík nebo to uvázat k hlavě.
Popruh - kam s levým koncem?
Pravidla fóra
Popruh - kam s levým koncem?
Řeším jak svoji starou zbraň k ohni pověsit na popruh, abych na ni mohl hrát vestoje. Předtím jsem na tom měl samodomo popruh přivázaný šňůrkou k hlavě, ale přemýšlím o tom, že bych do kořene krku přivrtal knoflík na popruh jako u elektriky a hodně novějších akustik. Má to smysl nebo je to lepší tak jak jsem to měl? Rozhodně není problém ve vrtání kytary, byla minulým uživatelem zlomena tak, že ji tehdy ani mistr kytarář nedal dohromady. Já modelařím, takže se mi to povedlo, ale pro jistotu jsem jí přidal dva vruty skrz spodní desku do špalíku, v kterém sedí krk. Nebijte mě
Nicméně počítám s tím, že přežije zimu a vyrazí se mnou na čundr, takže bych ji rád uvázal a práce navíc se nebojím. Otázka zní, jestli je lepší tam přivrtat ten knoflík nebo to uvázat k hlavě.
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
No otázka je, jestli ta kytara je vyvážená tak, aby ti ten čudl u krku tu kytaru udržel. Eventuelně ještě můžeš ten knoflík hodit až na hlavu 
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
UhodlNever píše:A do když člověk je metalista??
Nesst: S tím vyvážením je to dobrý postřeh, zítra zkusím jak je vyvážená. Knoflík na hlavě asi ne
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Nezazil jsem, ze by akusticka kytara padala "na hlavu" - to je naprosty nesmysl a vymysl figurek, ktere asi kytaru nevidely [jedinou vyjimku by mohl tvorit nektery 12strunny nastroj] . Kdyz kolicek na uchyceni remenu umistis na patku krku, nastroj tim nikterak akusticky neutrpi.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Konečně smysluplná odpověďAtkins píše:Nezazil jsem, ze by akusticka kytara padala "na hlavu" - to je naprosty nesmysl a vymysl figurek, ktere asi kytaru nevidely [jedinou vyjimku by mohl tvorit nektery 12strunny nastroj] . Kdyz kolicek na uchyceni remenu umistis na patku krku, nastroj tim nikterak akusticky neutrpi.
A co se týče patky krku, nemůže prasknout? Ta kytara má 30 let a kolega mě v hospodě označil za blba když jsem mu říkal, že uvažuji o tomto řešení. Rozhodně nechci dělat něco, co by moji komunistickou bulharku mohlo ohrozit na životě.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Nepraskne, pokud se vyvrta pomalobeznou vrtackou, napr. aku sroubovakem. Delal jsem to u levnych nastroju dost casto.
Dalsi variantou je klasicky nebo rekneme flamencovy remen ktery se uchycuje za rezonancni otvor - tzn. zadny zasah do nastroje, je to podobne remenu na sago.
Dalsi variantou je klasicky nebo rekneme flamencovy remen ktery se uchycuje za rezonancni otvor - tzn. zadny zasah do nastroje, je to podobne remenu na sago.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- Jimator
- Bandzone: krbanda
- Kontaktovat uživatele:
Vzdy a jedine ze zadu do usti krku, kytara ktera ma remen na halve se v krku prhyba a krouti, dochazi k postupne devastaci krku, krouceni, prestava ladit a casem to ma dopad i na predni desku!!!! Ktery koli kytarar vam to potvrdi!!
Fender Strat American Deluxe Maple
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Morley PBA2 Dual Bass Wah Pedal
Fender Blues Junior III
HlackStar Dual HT
Dapper Mini
Morley PBA2 Dual Bass Wah Pedal
To bych docela chtěl vidět, ale pro mě to asi bude nepoužitelné kvůli vyvážení... Podobnost s řemenem na ságo si nedokážu představit. To se věší zepředu na krk, ne přes rameno? Neznám to a jinak si to představit nedovedu... Tak mě napadá, co kšandy? Uchycení popruhem okolo těla kytary a jeden bod uchycení by byl popruh na krku a druhý pásek u kalhotAtkins píše:...flamencovy remen ktery se uchycuje za rezonancni otvor - tzn. zadny zasah do nastroje, je to podobne remenu na sago.
Přední deska je v pr..., byla vyštípnutá, a krk nemá truss rod (prostě prehistorická noha od stolu), takže nemá úplně ideální tvar, ale zní to překvapivě dobře. Každopádně toho jsem se taky trochu bál, díky za upozornění. U další kytary si na to určitě dám pozor.Jimator píše:Vzdy a jedine ze zadu do usti krku, kytara ktera ma remen na hlave se v krku prohyba a krouti, dochazi k postupne devastaci krku, krouceni, prestava ladit a casem to ma dopad i na predni desku!!!! Kterykoli kytarar vam to potvrdi!!
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Ano, povesis to na krk a zespod ten hacek privedes k resonancnimu otvoru. Nekde tady tu vec asi jeste mam. A ano, neni to prilis stabilni, chce to trochu zvyku. Je to vhodne reseni pouze pro lehci nastroje - napr. cerdovy spanelky - vyhodou je a to uz jsem asi psal - nulovy zasah do nastroje.
Já to mám takhle řešený na 12 strunce, srovna lehkej nástroj to není a nikam to nepřepadává.Atkins píše:Ano, povesis to na krk a zespod ten hacek privedes k resonancnimu otvoru. Nekde tady tu vec asi jeste mam. A ano, neni to prilis stabilni, chce to trochu zvyku. Je to vhodne reseni pouze pro lehci nastroje - napr. cerdovy spanelky - vyhodou je a to uz jsem asi psal - nulovy zasah do nastroje.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::