R.M. kabely

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Vidět tam není, a je fakt, že by se s ním pochlubili, kdyby tam bylo.

A co Planet Waves?

http://www.planetwaves.com/Pcablesdetails.aspx?ID=1
CUSTOM SERIES INSTRUMENT CABLES

• Twisted Pair Special double-insulated/double-shielded cable design provides cleanest signal available while eliminating hum and triboelectric noise.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Akorat zdvojeny stineni, tzn. asi stineni, PVC, stineni, ale jelikoz mas jen jednu "zem", tak stejne budou obe ty stineni propojeny. Podle me to nema valnej efekt, pokud nehrajes vedle trafostanice.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
dayslypper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dayslypper »

Tak pokud je kvalitní jedno stínění, tak druhá asi netřeba. Ale myslím, že to je spíš po sichr, přeci jen někde mezi těmi dráty může být skulinka, tak to zachytí to druhé stínění.

A nebo když se jedno prosekne, tak tam je druhé.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

podle me ma teda 100x vetsi vyznam kapacita, nez nejake stineni... osobne jsem se jeste nesetkal s kabelem (kably nad 200kc), ktery by byl nedostatecne stineny a delalo to binec... zatimco kvuli te impedanci tam vzdy nejake ty rozdily byly - a to dosti velke. Takze bych spis resil to, jak dobre kabel vede (nereze vysky) a pak az to jak se krouti, jake ma stineni apod - to jsou podle me druhetne (pri porovnani kabelu alespon strecni urovne) veci.

Osobně mám rád PW hlavně kvůli těm podivným jackům, které dobře drží v kytaře... zkoušel jsem i proel koncovky, což byl naprostý odpad, zkoušel jsem i neutriky, které mi přijdou velice kvalitní, ale "nezaseknou" se tak pěkně do samice jako ty u PW.

S kabelama ale nedělám žádné prasárny, snažím se je neničit. Nevím tedy, jak jsou na tom PW s odolností... používám, tu vyšší řadu bez vypínače. Já zatím neměl za rok a půl používání problém - a i kdyby, kabel stojí tolik co dvoje struny... když můžu měnit struny 6x do roka, tak můžu vyměnit i kabel jednou za dva roky, kabel není na doživotí...
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“