Chrčení v kolíkách
Pravidla fóra
- JanBěžíParkem
- Kontaktovat uživatele:
Chrčení v kolíkách
Brýden,
Vlastním Epiphone LP Standard české výroby ('98), kupovaná začátkem roku z druhé ruky. Vše ok, ale drnčí mi struny. Ne o pražce, ale v ladících mechanikách, přímo v kolíkách. Jde spíš o takové chrčení a to dost nepříjemné, při hraní bez komba nejde přeslechnout a neozývá se jen když hraju slabě a ještě skoro u kobyly, nebo když palcem a ukazováčkem zcvaknu silou oba protilehlé kolíky, ale to se potom nedá hrát ;)
Setkali jste se už s tím? Co s tím mám dělat? Mechaniky měnit určitě nechci, protože jinak jsou celkem ok.
Dík za rady.
Vlastním Epiphone LP Standard české výroby ('98), kupovaná začátkem roku z druhé ruky. Vše ok, ale drnčí mi struny. Ne o pražce, ale v ladících mechanikách, přímo v kolíkách. Jde spíš o takové chrčení a to dost nepříjemné, při hraní bez komba nejde přeslechnout a neozývá se jen když hraju slabě a ještě skoro u kobyly, nebo když palcem a ukazováčkem zcvaknu silou oba protilehlé kolíky, ale to se potom nedá hrát ;)
Setkali jste se už s tím? Co s tím mám dělat? Mechaniky měnit určitě nechci, protože jinak jsou celkem ok.
Dík za rady.
Jak chorý musí být jeho mozek?
Kytara: Epiphone LP Standard, 1998 CZ, snímače: krk - základní, kobyla - m.t.poor, struny: Gibson LP Kombo: Hughes&Kettner Tour Reverb, 100W tranzistor, 12" Celestion Kabel: Bespeco, Italy Popruh: Warwick
Kytara: Epiphone LP Standard, 1998 CZ, snímače: krk - základní, kobyla - m.t.poor, struny: Gibson LP Kombo: Hughes&Kettner Tour Reverb, 100W tranzistor, 12" Celestion Kabel: Bespeco, Italy Popruh: Warwick
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
Re: Chrčení v kolíkách
A máš uštípnuté struny? Zkoušel si dotáhnout šrouby mechanik?JanBěžíParkem píše:Brýden,
Vlastním Epiphone LP Standard české výroby ('98), kupovaná začátkem roku z druhé ruky. Vše ok, ale drnčí mi struny. Ne o pražce, ale v ladících mechanikách, přímo v kolíkách. Jde spíš o takové chrčení a to dost nepříjemné, při hraní bez komba nejde přeslechnout a neozývá se jen když hraju slabě a ještě skoro u kobyly, nebo když palcem a ukazováčkem zcvaknu silou oba protilehlé kolíky, ale to se potom nedá hrát
Dík za rady.
Rychlo behá ten náš janko, s rychlíkom ho spájá lanko.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
- JanBěžíParkem
- Kontaktovat uživatele:
Jistě, Slovane.
Struny jsou uštípnuté a mechaniky fest dotažené. Teď jsem zkoušel jednu jen tak povolit a chrčí to trochu míň ;) To ale není řešení.
Oni tam spíš chrčí ty plastové kolíky, protože se vzhledem k těm tyčkám, na kterých jsou, trochu vrklají.
Další tipy?
Struny jsou uštípnuté a mechaniky fest dotažené. Teď jsem zkoušel jednu jen tak povolit a chrčí to trochu míň ;) To ale není řešení.
Oni tam spíš chrčí ty plastové kolíky, protože se vzhledem k těm tyčkám, na kterých jsou, trochu vrklají.
Další tipy?
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
Takže máš mechaniky alá tohle?JanBěžíParkem píše:Jistě, Slovane.
Struny jsou uštípnuté a mechaniky fest dotažené. Teď jsem zkoušel jednu jen tak povolit a chrčí to trochu míňTo ale není řešení.
Další tipy?
Neběhej tak rychle.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
- JanBěžíParkem
- Kontaktovat uživatele:
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
A jak si říkal o tom že máš uvolněné ty plastové kolíky, tak to bych viděl tak na sundání a vyplnění silikonem nebo tak a pak zase nasadit...JanBěžíParkem píše:Ano, přesně takové.
Už jsem zpomalil, zadýchal jsem se.
Je to dobrý, ale chtělo by to změnu. Což takhle běh po nábřeží?
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
- JanBěžíParkem
- Kontaktovat uživatele:
Ehm, ty kolíky se dají normálně sundat? Je k tomu potřeba Síla?....tedy, síla? Nebo nějaký grif?
nick je inspirován jednou písničkou od Priessnitz - Jan. Běží tam taky, polem, lesem a nakonec sluncem, takže zásob je dost, Slovane.
nick je inspirován jednou písničkou od Priessnitz - Jan. Běží tam taky, polem, lesem a nakonec sluncem, takže zásob je dost, Slovane.
- Joey
- Kontaktovat uživatele:
Jestli se to, jak říkáš "vrklá", tak bych řekl že moc síly potřeba nebu, bratře Slovane.JanBěžíParkem píše:Ehm, ty kolíky se dají normálně sundat? Je k tomu potřeba Síla?....tedy, síla? Nebo nějaký grif?
Běž zatím polem, vezmem to pěkně popořadě.
Jan Kaplický 1937 - 2009
Jan Kaplický 1937 - 2009
EDIT: tádydádydá.. nic tu neni a nikdy nebylo
:D
Naposledy upravil(a) Moleek dne 26.08.2008 20:20, celkem upraveno 1 x.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
- JanBěžíParkem
- Kontaktovat uživatele:
Ani silou to nejde, šerife. Nechci tomu ublížit. Tys to už někde zkoušel, že tak jist jsi sebou samým?
- JanBěžíParkem
- Kontaktovat uživatele:
- JanBěžíParkem
- Kontaktovat uživatele:
Tak vážně nikdo nevíte co s tím? Podle mě je škoda vyhazovat peníze za nové ladící mechaniky...poraďte prosím.
Ale kdyby k tomu náhodou mělo dojít, jaké doporučíte? Díky :)
Ale kdyby k tomu náhodou mělo dojít, jaké doporučíte? Díky :)
- Adamz Asah
- Kontaktovat uživatele:
Já mohu vřele doporučit značku Gotoh ... 
Kytary: Cort L450C NS (akustika) | Fender American Standard Strat (2009, sunburst, rosewood, S-S-S)
Aparát: Blackheart Little Giant (BH5-112)
Mikrofón: Apogee MiC
Efekty: Smrčka Compressor, Boss DS-1 (Bill Kasper mod), Boss DS-2 (Japan), EHX Big Muff (w/ Tone Wicker), MXR Micro Amp, Ibanez WH10 (black), MXR Analog Chorus, MXR Phase 100, Boss DD-7, EHX Holy Grail Plus
YouTube kanál: Adamz Asah's covers
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je to skutecne mezi tim plastovym kolickem a osickou [coz se mi nezda], pak je tobre to zakapnout lepidlem. pokud je to ovsem v samotnem tele mechaniky, tak to se zpravidla rozumne rozebrat neda, tam bych to toho otvurku kapnul trochu hutejsiho oleje.
Vymena mechanik je ovsem nejkulantnejsi reseni.
P.S. Sundej jednu strunu, jednu mechaniku odsroubuj a podivej se na vnitrni stranu, nekdy tam byvaji dva miniaturni sroubky, ktere lze utahnout.
Vymena mechanik je ovsem nejkulantnejsi reseni.
P.S. Sundej jednu strunu, jednu mechaniku odsroubuj a podivej se na vnitrni stranu, nekdy tam byvaji dva miniaturni sroubky, ktere lze utahnout.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..