Crate V5 + efkekt vs FW15R

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

Crate V5 + efkekt vs FW15R

Příspěvek od Pejsvidek »

Zdravim, zase bych se vás chtěl zeptat na srovnání lampy s tranzistorem. Nekamenujte mě prosim.

Požadavky: - zkreslení rockové až pila
- na domácí cvičení
- kvalitní zvuk

Sehnal sem nějaký peníze a hledám náhradu za svoje kombo (kombo ze setu s pedálem digitech grunge = hrozný). Celolampa má jenom Tone a Volume, ani nemá výstup na sluchátka ani vstup na mp3. Tranďák tohle všechno má.
Nedělám si iluze, že ta lampa bude mít zkreslení jaká bych chtěl. Proto bych před to musel dát efekt, počítal bych s bossem turbo distortion. Jenže to sem se dostal na cenu 3.870,- + 1200,- = 5070,-. 15R má zase tohle všechno v sobě a 12" reproduktor, stojí 2.350,-. Takže to už sme na polovině. Ceny beru od Houdka, páč si to chci koupit přímo v Plzni. A ten efekt bych koupil z bazaru.
Myslíte že mi bude stačit ta 15R ? Nebo mam radši koupit lampu a pak až seženu další peníze tak koupit k tomu nějakej ten pedál na zkreslení.
Hledám konečný řešení, na dlouho. Nechci do toho zase investovat, budu potřebovat potom něco do zkušebny.
Takže který z těch řešení byste mi doporučovali ? Prosim nějaký rozumný vysvětlení a "Lampa je nejlepší", řešim i finanční otázku.
Díky.
http://kytary.cz/crate-celolampove-komb ... 91:0:0:1:0
http://kytary.cz/crate-kytarove-kombo-s ... 92:0:0:1:0
Cort VX-2X bk
Ibanez 30R kombíčko
bjjz

Příspěvek od bjjz »

tohle je spise podle meho tvuj boj, jestli si ochoten si za kvalitu dvojnasobek priplatit .. jinak jestli se ptas, zda-li bude i dvojnasobna kvalita zatu cenu, tak si myslim, ze nebude .) (aspon prome nebyla)
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Nelibi se mi ani jedno reseni. Sam pises, co potom budes dal resit kdyz si koupis CrateV5. ... Kdyz se ti nechce setrit dal, tak bych volil Rolanda Cube 20X
http://kytary.cz/roland-cube-20-x-maly- ... 92:0:0:1:0

Mas tam radu docela dobrych zkresleni, radu docela dobrych modulacnich efektu. Na domaci podminky je to postacujici a vydrzi to dlouho...
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pejsvidek »

No, de mi hlavně o změnu. To moje starý kombo s tim Grungem pedálem, to je fakt zlo, dřív sem z toho byl nadšenej, ale teď už to nemůžu ani slyšet. Tak kouknu na toho Rolanda. Tu 20ku si mi doporučil proč ? Proč třeba ne 15ku ? Ptám se protože myslim že 15 tu houdek má přímo v obchodě, tak bych jí tam mohl vyzkoušet.
Cort VX-2X bk
Ibanez 30R kombíčko
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

15X nema ty modulacni efekty, a vstup pro footswitch / efektovou smycku ... jinak jsou navlas stejne ... ja mel kdysi 15X a byl perfektni, cisty zvuk mel krasny, vychazi ze slavneho JC obvodu co byvaly na legendarnich Jazzchorus kombech v 70-80 letech.
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pejsvidek »

Tak to si mě na něj docela naladil :) Asi se zajdu podívat k Houdkovi. Ještě si o něm něco přečtu a pak se pokusim sehnat poníze :) Hlavně aby při zkreslení byly poznat tóny.
Cort VX-2X bk
Ibanez 30R kombíčko
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Tak to zkresleni ma hodne blizko k Boss efektum, resp. ten charakter je tam dost podobny, nedivil bych se, kdyby tam byly stejny obvody, ktery jsou i na Boss pedalech...
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Já můžu roland cube jenom doporučit! Ségra má tu 15ku a na doma je to fakt super, navíc tu 20ku máš i s efektama! Rozhodně doporučuju roland. Při zkreslení jsou tóny čitelný, to jsem hrál i na mód "metal stack" s plným gainem a bylo to fakt vklidu :wink:
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pejsvidek »

6e bych našel něco co mi vyhovuje ? :) Snad ho tam budou mít. V pondělí si udělám výlet do hudebnin. Jo a nevíte jak je to s footswitchem ? Asi ho nedávaj k tomu co ?
A stačilo by to k bubnům ? Jenom tak kdybych si to vzal domu a chtěl bych si zahrát s bráchou
Cort VX-2X bk
Ibanez 30R kombíčko
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Ten se musi dle meho nazoru dokoupit...aspon jsem to nikde v popiskach nevidel.
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

k tý 15ce footswitch nebyl, myslim že ani u 20ky nebude. Jestli přeřve bicí to fakt nevim no, hraje docela nahlas, ale asi to nebude úplně ideál.
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pejsvidek »

No tak to by ani tak nevadilo, je to na cvičení, ale moje starý 15W kombo to taky stíhalo :) Je to jenom tak na blbnutí s těma bubnama. Ten footswitch se hold bude muset dokoupit pozdějc :)
Cort VX-2X bk
Ibanez 30R kombíčko
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

a co Royal Valveking 5W? To by vubec nemuselo byt spatne, jestli je to na stejnym principu jako normalni VK(ale je to Acko, tak nevim).
Jinak, ty rolandy by nemusely byt spatna koupe, ale zkus se kouknout i po Voxech Valvetronixech 15W.
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pejsvidek »

No na toho VK sem taky koukal, ale je fakt, že bych radši koupil kombo, kerý by už mělo zkreslení co potřebuju. Do tohodle bych dal dost peněz a musel bych ještě dokupovat efekt. Ten cube by bylo komplexní řešení. Voxy vůbec neznám, nevim jestli maj pořádný zkreslení.
Cort VX-2X bk
Ibanez 30R kombíčko
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

jo, ja myslel ze ten VK ma dva kanaly. a on nema ani ekvalizer :)
Tak to Crate je taky jednokanal...
Ty Voxove maj hodne moznosti zkresleni, ale pouze modulacni, takze nekterym usim to zni tak, ze to proste neni ono :) coz ovsem neznamena, ze by to tak melo znit i tvym .
kazdopadne ten Roland 20 rozhdne nebude spatna volba.

jo, ale kazdopadne myslim, ze ten VK bude mit nejlepsi zvuk z tech vsech, takze je na tobe, kde jsou tvoje priority :)
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pejsvidek »

Asanoth píše: jo, ale kazdopadne myslim, ze ten VK bude mit nejlepsi zvuk z tech vsech, takze je na tobe, kde jsou tvoje priority :)
Nejslepší je podle tebe nejkvalitnější ? Nebo nejslěpší zkreslenej ? Mě se zdá strašně ošizenej, nemá nic.
Cort VX-2X bk
Ibanez 30R kombíčko
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

to je pravda.
Ale to Crate na tom neni o moc lip.
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Asanoth píše:jo, ja myslel ze ten VK ma dva kanaly. a on nema ani ekvalizer :)
Tak to Crate je taky jednokanal...
Ty Voxove maj hodne moznosti zkresleni, ale pouze modulacni, takze nekterym usim to zni tak, ze to proste neni ono :) coz ovsem neznamena, ze by to tak melo znit i tvym .
kazdopadne ten Roland 20 rozhdne nebude spatna volba.

jo, ale kazdopadne myslim, ze ten VK bude mit nejlepsi zvuk z tech vsech, takze je na tobe, kde jsou tvoje priority :)
Crate taky nemá korekce. Jen Tone a Volume.
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Pejsvidek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pejsvidek »

No ten crate ma akorat vstup, a dva poťáky :)
Stejnak asi koupim toho rolanda buď 15ku nebo 20ku. Uvidim co mi nabídne 15ka za zvuky. Kdyžtak tu 20ku. Škoda, že nemá větší reprák. Pro 20W už yb se hodila 12" :)
Cort VX-2X bk
Ibanez 30R kombíčko
Trainman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trainman »

Z tranzitosru na tranzistor.... Nevím nevím. :?:
Cort X-6 (customized by petrpeter) x Dunlop CryBaby Classic x Guyatone PD-1 x Peavey VK-R8 x HB 212 (V30) straight horizontal cab (a už mi spadnul z půlmetru na nohu :-D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“