Mohlo by to být ono, dávám hlas MGčku. Z Crate FW by to taky šlo, ale tam ten overdrive má "víc šťávy"....
Tipovaci soutez
Pravidla fóra
nevím co máte pořád proti těm malým marshallům
Kámoš ho měl, tu 15ku a hrálo to "dobře". Lépe než ostatní minikomba co jsem slyšel (zahrnuje značky - stagg, tenson, cruiser by crafter, line6(to nejmenší)) takže na domácí fáračku pro začátečníka OK!! 
Mohlo by to být ono, dávám hlas MGčku. Z Crate FW by to taky šlo, ale tam ten overdrive má "víc šťávy"....
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
OK, zde je rozuzleni:
K nahrati prvni ukazky byl pouzit Harley Benton GA5 ( http://www.thomann.de/gb/harley_benton_ga5.htm ) a zkresleni Boss MT-2, druha nahravka je pak ciste zvuk komba
Zvukove asi nejvic limitujicim faktorem je 8" noname reprak a v pripadne zkresleni bud charakter MT-2 samotny, nebo moje neschopnost ho nastavit (v patek mi dosel, tak jsem tam nakroutil prvni rozumnej zvuk
), pripadne jeste poloha mikrofonu, protoze to je vzdycky dost alchymie.
K nahrati prvni ukazky byl pouzit Harley Benton GA5 ( http://www.thomann.de/gb/harley_benton_ga5.htm ) a zkresleni Boss MT-2, druha nahravka je pak ciste zvuk komba
Zvukove asi nejvic limitujicim faktorem je 8" noname reprak a v pripadne zkresleni bud charakter MT-2 samotny, nebo moje neschopnost ho nastavit (v patek mi dosel, tak jsem tam nakroutil prvni rozumnej zvuk
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Vsak ja v podstate necekal, ze to nekdo uhadne, spis me zajimalo, jak moc je tam ta lampa slyset, pripadne s cim se to da zvukove srovnat. Ja taky nechtel konkretni model, spis me zajimalo, do jake kategorie by to lidi zaradili. A hlavne trochu jinak predstavit tady tohle kombicko, protoze kdybych predem rekl, co to je, tak kazdej rekne "jo, ja tam uplne slysim ten 8" reprak, to je hruza" 
Dokrmeny jsem to poslal proto, ze vetsina zdejsiho osazenstva nehraje jen akusticky a dokonce si dovolim tvrdit, ze hudba, kterou lidi tady hraji, byva prinejmensim crunchnuta, takze bude vetsinu lidi taky zajimat, jak takova mala lampa zni nakopnuta.
Dost zajimavy mi prisel ten fenomen, ze velka cast lidi to tipovala na zkresleni z pocitace (asi diky chemickymu zkresleni metalzonu) a pulka to tipovala na relativne velky aparaty, i kdyz treba tranzistorovy. Asi by to bylo jiny, kdybych sem hodil nejaky beglajtovy riffy, kde by spodky mohly chybet, ale je videt, ze i takovej prcek celkem slusne splni funkci domaciho cvicitka.
vikicek: digi reverb budes mit jak na studiove nahravce, tak pri zivym vystoupeni, takze nevim, co ti na tom vadi
Dokrmeny jsem to poslal proto, ze vetsina zdejsiho osazenstva nehraje jen akusticky a dokonce si dovolim tvrdit, ze hudba, kterou lidi tady hraji, byva prinejmensim crunchnuta, takze bude vetsinu lidi taky zajimat, jak takova mala lampa zni nakopnuta.
Dost zajimavy mi prisel ten fenomen, ze velka cast lidi to tipovala na zkresleni z pocitace (asi diky chemickymu zkresleni metalzonu) a pulka to tipovala na relativne velky aparaty, i kdyz treba tranzistorovy. Asi by to bylo jiny, kdybych sem hodil nejaky beglajtovy riffy, kde by spodky mohly chybet, ale je videt, ze i takovej prcek celkem slusne splni funkci domaciho cvicitka.
vikicek: digi reverb budes mit jak na studiove nahravce, tak pri zivym vystoupeni, takze nevim, co ti na tom vadi
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
no když použiješ před jakoukoliv celolampu distortion, tak to není "nakopnutí" lampy, protože hraje hlavně krabička. Pak je ten zvuk tak chemickej a tranzistorovej, proto taky spousta lidí řikala, že to není lampa...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Proto jsem taky prihodil tu cistou nahravku
Zadny adekvatni nakopavadlo nemam, pokud nekdo z Brnaku zapujci, muzu to vyzkouset a nahrat.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
vždyt ste tu říkali že je to jen kombo bez krabičky
sice bych tuhle kombinaci nikdy neuhodl ale aspoň to vysvětluje tu lampovost cleanu, a lehkou "chemii" na zkresleném kanalu. velice pěkná soutěž
jednou za čas by se tu tohle s nějakou zajímavou sestavou mohlo vyskytnout co říkáte?
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Taky si myslimCaggan píše:jednou za čas by se tu tohle s nějakou zajímavou sestavou mohlo vyskytnout co říkáte?
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Wohma píše:Taky si myslimCaggan píše:jednou za čas by se tu tohle s nějakou zajímavou sestavou mohlo vyskytnout co říkáte?
ale jak to udělat aby toho nebylo zase moc
jinak vidím že to kombíčko má i výstup na 4-ohmovej reprak
http://images7.thomann.de/pics/bdb/107783/5231_800.jpg
to sem ještě neviděl že by mělo kombo takhle spojený vlastní repro
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Probud seDemilich píše:Hah na lampu to teda zní nic moc, zklamalo mě!Axelovo Laney valí líp
![]()
![]()
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
krásnej příklad toho, že na dobrej a uším lahodící zvuk se nedá nakroutit jen na drahým aparátu.
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
oink! Už jsem vzhůruSaul píše:taky bych řekl... je to víc než 2x levnější než ten tvůj Crate.Wohma píše:Probud seDemilich píše:Hah na lampu to teda zní nic moc, zklamalo mě!Axelovo Laney valí líp
![]()
![]()
Kolikže penízků?
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem