Pěkná cena na domácí haldítkoSaul píše:a to jsem ho podcenil...
Hárlej - 95 eur = 2.395,-kč
Crate FW120 - 8.808,-kč
to je 3,6776617954070981210855949895616 x levnější než ten Crate.
Edit: možná bysme mohli požádat Wohmu aby to nahrál "bez ničeho".
Tipovaci soutez
Pravidla fóra
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
Nahravka cistyho zvuku je hned asi v 5. prispevkuSaul píše:Edit: možná bysme mohli požádat Wohmu aby to nahrál "bez ničeho".
Demilich: OK, zitra nahraju max volume, zacina to kreslit nekde u pulky volume a na max je z toho hodne tvrdej crunch, skoro bych rekl takovy rokecovy zkresleni.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- 60'Rock_N'_Roll
Rikas, ze kdyy dam pred lampu jakykoliv kreslitko, tak lampovej zvuk zhatim?Maples píše:no když použiješ před jakoukoliv celolampu distortion, tak to není "nakopnutí" lampy, protože hraje hlavně krabička. Pak je ten zvuk tak chemickej a tranzistorovej, proto taky spousta lidí řikala, že to není lampa...
dá se to tak říct, proto tolik lidí tak moc řeší zkreslení k lampě. analogovej distortion hozený před lampu ten lampový zvuk, hodně zkazí. lampové zkreslení vzniká přebuzením lampy, a proto jsou speciální kreslítka pro lampy které signál určitým způsobem nakopnou a zesílí. a tím pádem se lampa přebudí a zkreslí60'Rock_N'_Roll píše: Rikas, ze kdyy dam pred lampu jakykoliv kreslitko, tak lampovej zvuk zhatim?
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Ok, zitra to tu damSaul píše:myslel jsem bez reverbu, bez krabek. Jen cesta -> trsátko-struna-snímač-kabel-kombo.
Jen doplnim Caggana - nakopnuti lampy v tom pravem slova smyslu znamena zesileni signalu, coz zpusobi vetsi vybuzeni elektronek a tim padem vetsi zkresleni. Nekdy to nemusi byt ciste zesileni (clean boost), ale neco mezi zesilenim signalu a zkreslenim (viz tubescreamery a podobne overdrive krabicky). Nutno podotknout, ze pokud to neni vylozene pedal s elektronkou nebo elektronkami, tak stejne tam bude zesilovat tranzistor. Myslim si, ze i ciste tranzistorove zkresleni prohnane lampovym koncem muze znit k nerozeznani od celolampy, ale holt metalzone neni zrovna nejlepsi a nejvice "tube-like" zkresleni
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- 60'Rock_N'_Roll
overdrive by zas tak nevadil, možná ani některé distortiony by nevadily. ale distortion ti rozkope signál, uplně ho předělá a pošle dál, a overdrive ti ho jen trochu pozmění, spíš pozmění jen jeho charakter a tím pádem ho můžeš nacpat do lampy.60'Rock_N'_Roll píše:tady kazdej povida o distortionu,ale co overdrive? Nebo fuzz?ja mam overdrive a lampu a zvuk to teda nehati.
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
psal jsem výhradně o distortionu, který má nadefinovaný charakter zkreslení a nic s ním neuděláš, proto zní prostě tak, jak má a lampu to nezušlechtí60'Rock_N'_Roll píše:tady kazdej povida o distortionu,ale co overdrive? Nebo fuzz?ja mam overdrive a lampu a zvuk to teda nehati.
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
- 60'Rock_N'_Roll
Tak jo, na prani uploaduju nahravku bez jakychkoli efektu, krome komprese na srovnani hlasitosti (nic dramatickeho).
http://zahrobi.net/pub/guitar%20rec%203.mp3
Je to delsi, protoze jsem se snazil vystihnout co nejvice zvukovych moznosti, napred je tam nejaky brnkani:
1. Volume 5/10, EQ 5/10, humbucker (neck+bridge)
2. to same, jenom se singlama
3. Volume 5/10, EQ 0/10, humbucker (n+b)
4. to same, akorat EQ na max
5. VOlume 5/10, EQ 10/10, single
Pak nejaky powerchordovy k****:
6. Volume 10/10, EQ cca 6/10, humbucker (n+b)
7. To same, singly
8. Volume cca 7/10, EQ cca 6/10, humbucker (n+b)
Pak je tam brnknuti nejakyho D mol a jak to zni tak pridavam volume
zbytek uz si ani poradne nepamatuju, snazil jsem se kroutit a kroutit, ty radobybluesovy pokusy jsou na krkovej humbucker, volume 7/10, EQ 7/10
Trochu mi tam prezniva jedna struna, jakobych mel rozladeno nebo co, v nekterych pasazich to lehce klipuje a hlavne je to vsechno impro bez metronomu, tak to prosim berte s rezervou, co se tyce obsahu, slo mi ciste o zvuk:)
http://zahrobi.net/pub/guitar%20rec%203.mp3
Je to delsi, protoze jsem se snazil vystihnout co nejvice zvukovych moznosti, napred je tam nejaky brnkani:
1. Volume 5/10, EQ 5/10, humbucker (neck+bridge)
2. to same, jenom se singlama
3. Volume 5/10, EQ 0/10, humbucker (n+b)
4. to same, akorat EQ na max
5. VOlume 5/10, EQ 10/10, single
Pak nejaky powerchordovy k****:
6. Volume 10/10, EQ cca 6/10, humbucker (n+b)
7. To same, singly
8. Volume cca 7/10, EQ cca 6/10, humbucker (n+b)
Pak je tam brnknuti nejakyho D mol a jak to zni tak pridavam volume
zbytek uz si ani poradne nepamatuju, snazil jsem se kroutit a kroutit, ty radobybluesovy pokusy jsou na krkovej humbucker, volume 7/10, EQ 7/10
Trochu mi tam prezniva jedna struna, jakobych mel rozladeno nebo co, v nekterych pasazich to lehce klipuje a hlavne je to vsechno impro bez metronomu, tak to prosim berte s rezervou, co se tyce obsahu, slo mi ciste o zvuk:)
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Myslis pri tom volume na max.? Asi trochu nestiha, ale nemam to jak zjistit. Ale jeste jsem neslysel kombo do 5K, ktery by pri plnym volume neprdelo a neprasilo zvukTrainman píše:Doufám že to otřesný chrčení spodků dělá ten no name reprák?
Jeste nejaky fotky:
http://zahrobi.net/galerie/?path=./HB%20GA%205/
Posledni dve jsou z dnesniho nahravani, jinak z prvniho dne. Vyfoceny elektronky tam byly puvodne, ted tam je JJ EL84 a tusim Haltron ECC83
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Trainman
- Kontaktovat uživatele:
http://www.youtube.com/watch?v=HiSea_QLAqwWohma píše:Myslis pri tom volume na max.? Asi trochu nestiha, ale nemam to jak zjistit. Ale jeste jsem neslysel kombo do 5K, ktery by pri plnym volume neprdelo a neprasilo zvukTrainman píše:Doufám že to otřesný chrčení spodků dělá ten no name reprák?
Jeste nejaky fotky:
http://zahrobi.net/galerie/?path=./HB%20GA%205/
Posledni dve jsou z dnesniho nahravani, jinak z prvniho dne. Vyfoceny elektronky tam byly puvodne, ted tam je JJ EL84 a tusim Haltron ECC83
Cort X-6 (customized by petrpeter) x Dunlop CryBaby Classic x Guyatone PD-1 x Peavey VK-R8 x HB 212 (V30) straight horizontal cab (a už mi spadnul z půlmetru na nohu
Na velkym boxu to taky hodlam vyzkosuet, ale to budu muset sehnat auto.
BTW, podle me tam Vejtak hraje jeste pres nejakou krabku
Takze z toho komba clovek neslysi skoro nic.
BTW, podle me tam Vejtak hraje jeste pres nejakou krabku
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
- Trainman
- Kontaktovat uživatele:
Tak pochopitlně, áčko musíš pro takovejhle sound něčim nakopnout. Jen jsem chtěl dokázat že i malým zesákem jdou dělat velké věciWohma píše:Na velkym boxu to taky hodlam vyzkosuet, ale to budu muset sehnat auto.
BTW, podle me tam Vejtak hraje jeste pres nejakou krabkuTakze z toho komba clovek neslysi skoro nic.
Cort X-6 (customized by petrpeter) x Dunlop CryBaby Classic x Guyatone PD-1 x Peavey VK-R8 x HB 212 (V30) straight horizontal cab (a už mi spadnul z půlmetru na nohu
Zkreslenej to nema, vsak jsem psal, ze na max. je to neco mezi crunchem a rockovym zkreslenim
Uprdenost se da lehce regulovat tim potakem EQ (ma to byt vicemene potak "Bass" podle navodu), ale podle me to prdi proste proto, ze na maximalni vykon uz to repro nestiha. Uvidime, az budu mit moznost vyzkouset na externi repro.
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus