Efektová smyčka

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

zdar,
pokud na kombu neni efektova smycka, je mozny ji nechat pridelat? jde mi o Crate V 18.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Asanoth píše:zdar,
pokud na kombu neni efektova smycka, je mozny ji nechat pridelat? jde mi o Crate V 18.
No nejsem odborník, ale myslím, že by to neměl být problém (pro odborníka).
Drobák

Příspěvek od Drobák »

Jo jde,už sem to viděl,stejně tak jde footswitch atd..ale to zvládne člověk na slovovzatej,takže neber mojí odpověd jako záruku že to pujde zrovna na tvym kombu.. :wink:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Efektová smyčka je jen v podstatě to, že se za preampem udělá výstupní jack a před powerampem vstupní jack, takže to není nic složitého, co by profík nezvládl...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Enty™ píše:není jednoduší to všechno dát před vstup do komba?
jde jakože o to, že když vedu signál kejtra -> drive krabičky, wah -> kombo -> chorus, delay, echo... (ze smyčky) -> zpět do komba ze smyčky
takhle to jsou 4 delší kabely + footswitch
podle mě je jednodušší to vzít všechno najednou kejtra -> všechny efekty -> kombo, ale jde to?
pokud kreslis krabkou a ne kombem, pak muzes dat vsechny efekty do inputu s tim ze delay atd bude az za zkreslenim, ostatne to tak pouziva mraky svetoznamých kytaristů.
jenom lidi ktery to spatne pochopili budou neustale tvrdit ze modulace patri do efektove smycky, to je omyl, patri za zkresleni a jestli kreslis krabkou tak muzou bejt za krabkou a jestli kreslis kombem pak ve smycce...aby byly logicky za zkreslenim
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
simonwalker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od simonwalker »

framikoin píše:jj, delay, chorus, phaser, flanger, nekdy ekvalizer... v podstate muzes zkouset skoro vsechno. jen ten distortion a wah jsou skoro vzdy primo mezi kytarou a kombem.
No wah zalezi, kdyz je mimo efektovou smycku, tedy pred zesikem, tak je slabsi, v efektove smycce je o hodne silnejsi. Mam to odzkouseno :D
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

simonwalker píše:
framikoin píše:jj, delay, chorus, phaser, flanger, nekdy ekvalizer... v podstate muzes zkouset skoro vsechno. jen ten distortion a wah jsou skoro vzdy primo mezi kytarou a kombem.
No wah zalezi, kdyz je mimo efektovou smycku, tedy pred zesikem, tak je slabsi, v efektove smycce je o hodne silnejsi. Mam to odzkouseno :D
jasne, proto je tam skoro vzdy. wah za zkreslenim je predevsim typicky hendrixovska zalezitost.
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
45o

Příspěvek od 45o »

Tak tady je dobrý článek o efektové smyčce:
http://www.stinkfoot.se/andreas/diy/articles/loop.htm
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Nero píše:Efektová smyčka je jen v podstatě to, že se za preampem udělá výstupní jack a před powerampem vstupní jack, takže to není nic složitého, co by profík nezvládl...
Zas až tak jednoduché to není (pouze jack--->jack nestačí) , ale není to nic složitého, co by profík nezvládl... :-)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

rain píše:
Nero píše:Efektová smyčka je jen v podstatě to, že se za preampem udělá výstupní jack a před powerampem vstupní jack, takže to není nic složitého, co by profík nezvládl...
Zas až tak jednoduché to není (pouze jack--->jack nestačí) , ale není to nic složitého, co by profík nezvládl... :-)
No, nemyslel jsem, že by to někde vzal tak doslova, že stačí 2 konektory :roll: Suma sumárum, dodělat to jde, když to udělá člověk, co tomu rozumí...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Dark Axel píše:Zajímavá věc, dneska jsem začal laborovat s efektovou smyčkou.

Ze startu jsem tam vrazil kvákadlo... zvuk mi přišel lepší, než když jsem ho prostě hodil za zkreslovací krabičku, úplně uzavřená poloha nebyla tak udušená, takže to bych byl spokojený, JENŽE

když jsem do efektové smyčky strčil Danelectro DE-1 = echo/delay a zapl jsem ho, objevil jsem, že nepříjemně nakresluje. Navíc pokud jsem zapl kvákadlo, byl ten zvuk vcelku na poblití.

čím to?

edit: snad se vyjádří Qwer, tomu ohledně efektů dost důvěřuju :P :D
Tyjo, tak mám stejnou zkušenost: Koupil jsem si Milkshake chorus a PB&J Delay od Danelectro, zkusil je zapojit do efektrový smyčky u Behringera a ejhle, hnus! Jak říkáš, trochu to nakreslovalo a mělo to hrozně tenkej zvuk bez spodků. Když jsem to ale zapojil do smyčky u lampáče, tak to bylo naprosto vpohodě, žádná změna zvuku, když jsem je dal před Behringera, tak taky vpohodě.
Vypadá to na problémy s impedancema. Sice tomuhle moc nerozumim, ale když jsem zkoušel Ohmmetrem proměřit efektový smyčky u lampáče a Behringera, tak lampáč měl na sendu 10kOhm a Behringer 100kOhm, když si vezmu, že kytara s pasivníma snímačema má 4-16kOhm na výstupu, tak bych hledal problém v tom sendu u Behringera, jestli mi ještě rozumíte :idea:
Otázka teda co s tim, snad by to mohl vyřešit nějakej buffer, ale když si s tim neporadí buffer v těch efektech, tak teda nevim, jak ho vytvořit :(
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Dela to i kdyz do efektove smycky zapojis jen jeden z nich?
BTW nedava se chorus pred preamp? Ted si nejsem jistej.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Wohma píše:Dela to i kdyz do efektove smycky zapojis jen jeden z nich?
BTW nedava se chorus pred preamp? Ted si nejsem jistej.
právě že jsem tam měl zapojenej jen jeden, mám doma málo kabelů, chorus se dává za zkreslení
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Little.Sick.Fish píše:
Dark Axel píše:Zajímavá věc, dneska jsem začal laborovat s efektovou smyčkou.

Ze startu jsem tam vrazil kvákadlo... zvuk mi přišel lepší, než když jsem ho prostě hodil za zkreslovací krabičku, úplně uzavřená poloha nebyla tak udušená, takže to bych byl spokojený, JENŽE

když jsem do efektové smyčky strčil Danelectro DE-1 = echo/delay a zapl jsem ho, objevil jsem, že nepříjemně nakresluje. Navíc pokud jsem zapl kvákadlo, byl ten zvuk vcelku na poblití.

čím to?

edit: snad se vyjádří Qwer, tomu ohledně efektů dost důvěřuju :P :D
Tyjo, tak mám stejnou zkušenost: Koupil jsem si Milkshake chorus a PB&J Delay od Danelectro, zkusil je zapojit do efektrový smyčky u Behringera a ejhle, hnus! Jak říkáš, trochu to nakreslovalo a mělo to hrozně tenkej zvuk bez spodků. Když jsem to ale zapojil do smyčky u lampáče, tak to bylo naprosto vpohodě, žádná změna zvuku, když jsem je dal před Behringera, tak taky vpohodě.
Vypadá to na problémy s impedancema. Sice tomuhle moc nerozumim, ale když jsem zkoušel Ohmmetrem proměřit efektový smyčky u lampáče a Behringera, tak lampáč měl na sendu 10kOhm a Behringer 100kOhm, když si vezmu, že kytara s pasivníma snímačema má 4-16kOhm na výstupu, tak bych hledal problém v tom sendu u Behringera, jestli mi ještě rozumíte :idea:
Otázka teda co s tim, snad by to mohl vyřešit nějakej buffer, ale když si s tim neporadí buffer v těch efektech, tak teda nevim, jak ho vytvořit :(
do smyčky u Laney VC30 jsem to ještě neměl možnost dát, přestože už jsem ho potestoval hodně - chybí mi kabely na zapojení do smyčky :D kdyžtak ale zkusím (po vánocích) a uvidí se
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

To, že delay (nejen) nakresluje, nebo dokonce zkresluje v FX smyci je daný tím, že je blbě postavená - špatně impedančně a úrovňově přizpůsobená.
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

eugeene píše:To, že delay (nejen) nakresluje, nebo dokonce zkresluje v FX smyci je daný tím, že je blbě postavená - špatně impedančně a úrovňově přizpůsobená.
to je dobře možný, je to kombo Vermona Regent VM30, dost starý kousek :D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

aha :D :D :D :D
Digitech Bad Monkey ->
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

eugeene píše:To, že delay (nejen) nakresluje, nebo dokonce zkresluje v FX smyci je daný tím, že je blbě postavená - špatně impedančně a úrovňově přizpůsobená.
Ano, to jsem tak nějak říkal. Právě by mě zajímalo, jestli se to dá třeba nějaký bufferem, nebo něčím jiným napravit.
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

urcite da, ale musel bych to videt.... ted jsem si do svyho HOCKE (prekopany na jcm800) chtel delat jednoduchou smycku, ale musel bych tam bud narvat dalsi elektronku, nebo polovodicovej buffer s IO, tak jsem na to radsi kaslal. Jestli tam ale efektova smycka uz je, tak je treba ji NEJAK poupravit, ale to neporadim, ja delam metodu pokus/omyl :D
Digitech Bad Monkey ->
Phoenixcqcq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phoenixcqcq »

Tak jsem taky začal experimentovat se smyčkou a vyzkoušel jsem do ní zapojit i kreslítko. A výsledek mě VELMI MILE překvapil. Pohrál jsem si s nastavením vstupu a výstupu ve smyčce, čímž vznikly různé poměry čistého kanálu a kreslící krabičky. Dokonce i crunch kanál se tak dal velmi zajímavě okořenit. Našel jsem tak nové zvukové možnosti a dokonce se mi to zamlouvá tolik, že ho tam ve smyčce nechám...
Kytary: BC Rich Flesh Ring 2003, LAG 300JCE
Efekty: Zoom G9.2tt, Digitech The Weapon, Digitech RP250, Zoom 505II
Komba: Behringer Blue Devil 60W, Kustom KLA10
Hlava: Bugera 333XL
Box: Marshall 1960AV
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“