Nejoblíbenější výrobce elektrických kytar

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...

Jaké firmě byste dali přednost (berte v úvahu i cenu)

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Mastr

Příspěvek od Mastr »

Ode mě asi ESP a Gibson, ale mám fokusku přecejen je mi 15 a penězi neoplývám. :cry:
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Mám rád Fendera. Trochu proto, že byl první, trochu proto že má singly, protože první vymyslel stratocaster, taky kvůly Hendrixovi a Claptonovi. Ale hlavně protože ho vlastním. Ale zvuk je takový specifický a občas s**e i mě :( Je to prostě kytara se kterou se musíte naučit žít
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Jen tak btw: nehral Clapton i na Gibsonky? :)
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Mylann píše:Jen tak btw: nehral Clapton i na Gibsonky? :)

Jj, hrál. A Hendrix stejně tak . :) Ale jejich oblíbená kytara byl strat. Ale kdybych měl tolik peněz tak se taky neomezuju jen na jednu kytaru :D
an_albatross

Příspěvek od an_albatross »

já mám taky rád fendera... teda.. stratocastery nemusím, takže spíš takový ty "zapomenutý" modely (jazzmaster, tornado, mustang..) a hlavně jejich lampova komba.. to je fakt něco :)
Redeemert

Příspěvek od Redeemert »

Hlasoval jsem pro Ibanez - asi jako jeden z mála nemetalistů :lol: ale prostě je mám rád.
Fender Standard Jazzbass (Mexico)

Jesus rocks! ;)
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Nevím kde holly přišel na to že Wylde má signaturu u ESP :shock: co já vím má samý Gibsony nebo Epiphony.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Mastr píše:Nevím kde holly přišel na to že Wylde má signaturu u ESP :shock: co já vím má samý Gibsony nebo Epiphony.
Jj taky sem se divil ale myslem jsem si že je chytřejší než já.Zakk má signature u Epi ne?? :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Valda

SG Feeling

Příspěvek od Valda »

Já jsem měl jak Jolanu, tak i Stagg. Strašně strašný. Teď jsem si koupil SG Feeling v Německu za asi 6000 a jsem naprosto spokojen. Číňani nás všechny jednou koupěj....
Rákos

Fender

Příspěvek od Rákos »

Čau,
já hlasuju pro Fender. Je tam čemu bych dal přednost... Kdyby... tak bych si koupil nějaké Telátko od Fendera. Ta gajtra mě zvedá ze židle a hlavně miluju zvuk kytary Led Zep na albech I a II... Takže asi tak proto:)
Crafter Junior ST200
Peavey TransTube 258
Boss SD-1
Dunlop Cry Baby
hiali

Re: Fender

Příspěvek od hiali »

Fender je proste Fender, ja osobne nevlastním žiadnu gitaru tejto značky, ale už som mal možnosť si zahrať na americkom strate a proste perfektná gitara. Fender sa proste nezaprie. Dúfam, že sa mi nejaká podarí zohnať za dobrú cenu v blízskej budúcnosti. Ale i tele by som bral
RJ
Kontaktovat uživatele:

Re: Fender

Příspěvek od RJ »

hiali píše:Fender je proste Fender, ja osobne nevlastním žiadnu gitaru tejto značky, ale už som mal možnosť si zahrať na americkom strate a proste perfektná gitara. Fender sa proste nezaprie. Dúfam, že sa mi nejaká podarí zohnať za dobrú cenu v blízskej budúcnosti. Ale i tele by som bral

Zkus hudebnibazar.cz , tak se co chvila objevují pěkné fendry.
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Mastr píše: Jj taky sem se divil ale myslem jsem si že je chytřejší než já.Zakk má signature u Epi ne?? :wink:

Dělá mu ji i Gibson a stojí něco kolem 130000 :!: :!: :!:
Filďas

Ibanez

Příspěvek od Filďas »

Já jsem příznivcem rocku, metalu, blues, a všeho všudy kvalitní kytarové muziky, a můj favorit jsou určitě Japonský "Ibanez prestige"(vlastním) Úspěšná a osvědčená značka od 80" let....zaplatíte značku, kvalitu, rychlost, originalitu....Dosvědčit jejich kvalitu můžou například kytaristi jako Macho(Arakain), Satriany, Steve Vai, Petrucci, a spousta dalších...myslím že tyhle jména mluví za vše.Nemůžu si tu mojí japonskou krásku vynachválit....dostanu z ní zvuk jakej chci, ať už pořádnej nakoplej overdrive, nebo krásně zvonivej akustyckej sound.Pozor neplést z čínskejma levnýma modelama......Mluvím tady o originálech Ibanez Made in Japan :twisted: Ale takovej nostalgickej Gibson les paul, nebo Fender stratocaster(USA)....hmmmm....taky není k zahození :lol: [/u]
Hrát co nejvíc, co nejlíp, a co nejdýl ( Ibanez RGPrestige 1570 (Japan)
Mahoney

Příspěvek od Mahoney »

Fender...protože dal světu dvě naprosto typické elektrické kytary, naprostá většina lidí, když se jim řekne elektrika vybaví se jim buď Stratocaster, v druhém případě Telecaster...a až někde na třetím místě sou Les Pauly,Véčka,Expy,sekyry...Fender Stratocaster to je prostě životní styl... :)
Dimavery ST203,Kustom 66 Dart - limited edition,
GHS/Framus .10,
kopie Univox Superfuzz zatím ve výrobě
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Když se řekne elektrika tak si vybavim pana Les Paula kterej vlastně elektrickou kytraru vynalezl ale gibson mu dal šanci až potom co začli Startocastry.Takže u elktrik je pro mě základ prostě LP :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Snake

Příspěvek od Snake »

No pomalu ale jiste se to OPET tahne k hadce Fender vs. Gibson...az to tu bude v plnym proudu tak se pridam :D
Filďas

Fender vs Gibson

Příspěvek od Filďas »

Je to blbost........srovnávat tyhle dvě značky........člověk co by se chtěl hádat že je jedna z nich lepší, nebo horší je blbec
Hrát co nejvíc, co nejlíp, a co nejdýl ( Ibanez RGPrestige 1570 (Japan)
gazosh

Příspěvek od gazosh »

Tak já vím, že jednou až budu mít víc peněz si koupím kytaru značky DEAN, hrál na ní můj oblíbenec DIMEBAG DARRELL, ale i můj další vzor DAVE MUSTAINE, ale i RUDOLF SCHENKER a je jich hodně.

Koupím si nějakou s tvarem Dimebaga, ale už budu chtít tak za 40k a víc.Chápu, že je to drahý, ale mám v hlavě utvrzeno, že kytara je lepší než třeba auto a myslím ekologicky. :)
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

ja sem byval ortodoxni Gibsonista (teda jenom v teoreticke rovine :D ), ale v posledni dobe se me dost libi aji Telata. jeste naky vyzkouset.... porad ale zustavam verny me nejoblibenejsi znacce...
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“