Kde dále shánět lampu na čistý zvuk?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

pupack píše:nechápu opomenutí komb VOX (ac15 cc1 a ac30cc) co se čistého zvuku týká defacto není nic lepšího....

a neexistuje protiargument :D
Ale existuje: Cena :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

doporučil bych ti laney řadu VC, ale nechápu tvůj názor, že není dost moderní...

já mám rád moderní zvuk a čistý na VC30 je pro mě úplná balada
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

pupack píše:nechápu opomenutí komb VOX (ac15 cc1 a ac30cc) co se čistého zvuku týká defacto není nic lepšího....

bratránek teď také podlehl temné síle komba vox a odvrhl svého fendera...

ale zase bych to tak nezobecňoval - ať má každý to svoje nej...

...ikdyž, my pupacku, už víme :)
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Wohma píše:

cena??? 13tisíc za Voxe ac15 v áčkové třídě?.... ceny šly hrozně dolu už dávno neplatí že Vox je drahej, i ten Laney VC je dražší a to přitom defacto toho Voxe napodobuje ;))
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
samecek

Příspěvek od samecek »

Zdar, pokud Ti jde o dobrej čistej zvuk, zapátrej po prodejnách po KUSTOM DEFENDER a vyzkoušej. Je to jednokanál celolampa a už se dá pořídit za desítku. Dovolím si tvrdit, že čistej zvuk má za ty prachy hodně dobrej...
Phoenixcqcq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phoenixcqcq »

No já mám asi týden Bugreu 333XL a ten čistý je prostě nádhera!!! Tak krásný a dynamický a plný zvuk jsem z toho fakt nečekal... Ale hodně tam určitě dělá i bedna 1960AV...
Kytary: BC Rich Flesh Ring 2003, LAG 300JCE
Efekty: Zoom G9.2tt, Digitech The Weapon, Digitech RP250, Zoom 505II
Komba: Behringer Blue Devil 60W, Kustom KLA10
Hlava: Bugera 333XL
Box: Marshall 1960AV
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

osobne si myslim ze pokud nekdo zada cistocisty krystalicky zvuk .. tak spis hrabne po kvalitnim tranzistoru.. nejcastej vidim na netu takovou tu starobylou mrchu, snad starej roland? myslim ze uz to tady nekdo psal..
termyx

Příspěvek od termyx »

mno nebudu komentovat čistej zvuk voxů.. každej má holt jinej vkus
zasvěcení ví :twisted: :D :D

edit: ok, ať to není takový OT...za těch 16k už se dá sehnat ledacos
jak už bylo řečeno.. ac15, laney vc30 a k fenderům máš averzi obecnou?
to a to a za chvíli zas tohle
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

pupack píše:
Wohma píše:

cena??? 13tisíc za Voxe ac15 v áčkové třídě?.... ceny šly hrozně dolu už dávno neplatí že Vox je drahej, i ten Laney VC je dražší a to přitom defacto toho Voxe napodobuje ;))
napodobuje? :shock: fakt, jo? nemám teda pocit že bych pod stromkem měl najít klon Voxe
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Dark Axel píše:
pupack píše:
Wohma píše:Ale existuje: Cena :)
napodobuje? :shock: fakt, jo? nemám teda pocit že bych pod stromkem měl najít klon Voxe
Nooo mezi náma Laney VC30 je jak vzhledově tak zvukově britské kombo ... a podle mě hraje VC30 dooost podobně jako Vox AC30 ale je to jen můj dojem :) Ale nemyslel jsem to nijak špatně, já britskej zvuk miluju jen jsem na to chtěl poukázat (vzhled i zvuk jasné AC30tb)

Dark Axel: upraven počet citací
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Asanoth

Příspěvek od Asanoth »

jenom k autorivi: na zacatku ses ptal, jestli se vyplati koupit neco levnejsiho a upgradovat.
nekdo tu psal, ze kdyz koupis nakyho toho Crata(a ty maj dobrej Clean), vymenis lampy a repro, ze to jede jak prase :) takze nad tim by mozna bylo mozno se zamyslet. V33 hraje nahlas jak prase, takze neni potreba ho stavit, a kdybys tam dal treba 2x eminence + kvalitni lampy, ktere malo kresli, vubec by to nemuselo byt spatne a urco by ses vesel do ceny.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

U lamp si moc nevyberes, jak moc kresli, resp. urcite ne v ramci tech stejnych (napr. 6L6) - rozhodne to neni meritkem kvality. Samozrejme mluvim o koncovych :)
Somnus Aeternus
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

tallicaman píše:Lampy se pouzivaji proto, ze prirozene kresli, pro cisty zvuk pouzij tranzistory, to je jejich parketa. Kdyz profi kapely nahravaji cisty, tak vali prez trandy.
Teda tallicaman, tohle mne fakt dostalo. Jasne, ze par lidi hraje na trandaky, ale zkus mi vyjmenovat par slavnych kytaristu, kteri pouzivaji na ty svoje slavny nahravky tranzistory... historicky treba prvni Dire Straits a Mark Knopfler: Fender Vibrolux (pak pres ruzny zesilovace jako treba Marshall JTM 45 az k Soldanum SLO100. dal mel bezva cistej treba Andy Summers u Police: chvíli Roland Bolt, ale pak 2x lampovy Marshally. Edge samozřejmě AC30 (tady pozor: AC30 reissue hraje jinak, protoze nema lampovy usmernovac. klasickej drahej AC30 je podle mne lepsi..), no kdo by mne tak jeste napadl... Tranzistorak je treba Johnson, kteryho pouziva Adrian Belew, ale ma lampu v preampu, navic to strida se simulacema, takze to taky neni uplne klasicky tranzistor. Na tranzistory hraje Mike Stern, ale ma to takovy az dost nachorusovany (a ten zkreslenej je pekne hnusnej IMHO). Treba Robben Ford kdysi kratce hral na tranzistorovou Yamahu, ale to je fakt davno, nejcasteji hraje na 2 Fender Twiny. Koneckoncu muj nazor na vyber jazzovyho aparatu se shoduje s tim, co radej tady: http://ezinearticles.com/?How-to-Choose ... id=1319712

Fakt by mne zajimalo, jaky slavny profesionaly slychas s cistym vybornym zvukem z tranzistoraku. Na blues je to jasny: tam lampa vede, i perfektni cisty zvuky SRV nebo Hendrixe byly pres lampy...
Naposledy upravil(a) Cybermuff dne 3.12.2008 19:25, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
sonivitus

Příspěvek od sonivitus »

Ten kustom mě opravdu nenapad, to by asi mohlo být ono, zkusim.
Jinak toho rolanda taky, i když to, že tranzistor bude hrát dobře čistě
by mě nenapadlo.

Jinak já nakupuju - ač nevim jestli to tak dělám dobře - tím stylem,
že se snažim přeskočit co nejvíc a tak bych rád těch 30W,
což voxe leda z bazaru.

Dark Axel: Hrál jsem na Laney VC15-110, sice jen tak 15 minut
dohromady, ale moc se mi to nelíbilo.
Ono tím moderní jsem myslel zvuk spíš na styl engla,
tam jsem právě slyšel čistej a líbil se mi, zase se mi nechce
moc kupovat aparát, kterej je hodně na zvuk zkreslenej
a hledám levnější variantu.

No díky všem.
Phoenixcqcq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phoenixcqcq »

Probůh tranďáka si nekupuj ani za nic!!! Ta dynamika ti tam fakt pochybí!!! No a jinak 30W tranzistor ti bude pravděpodobně dost málo, pokud chceš hrát v kapele. V lampě to budeš mít ažaž... Takže pokud chceš fakt trandíka, tak pod 50W nechoď!!!
Kytary: BC Rich Flesh Ring 2003, LAG 300JCE
Efekty: Zoom G9.2tt, Digitech The Weapon, Digitech RP250, Zoom 505II
Komba: Behringer Blue Devil 60W, Kustom KLA10
Hlava: Bugera 333XL
Box: Marshall 1960AV
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Myslím, že nemá cenu něják předhazovat, jak hraje to, či ono, proto jen doporučím podívat na bazar - někdo prodává Crate Vintage Club 3112 za 14000. To je parádní starší US kombo, který Ti zajistí skvělej čistej zvuk, zkreslenej ve stylu Voxů a kvalitativně nemá za cenu konkurenci...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jeste me napadl ten malej Carvin, co je ted na bazaru, ale konkretne o tom modelu vuebc nic nevim.
Somnus Aeternus
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

na to, upřímně řečeno zapomen:D
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

No ja se tak rozepsal, protoze mne zarazila ta jednoznacnost nazoru na vec s tim, ze profici valej na trandaky, tak sorry...

Pokud by to melo byt novy (ten Crate 2nd hand by mohl by reseni, ale neni to v uvodu preferovany typ koupe), tak co se treba podivat na tohle za 398 Eur398: Epipnone Blues Custom 30... Ma prepinani provozu v tride A (15W) a A/B (30W), takze ta zmena zvuku muze byt pro sonivita docela zajimava. Tady je v zaveru ukazany rozdil ve zvuku pri prepnuti A-A/B na cistym: http://www.youtube.com/watch?v=BxGWvlyi36Q

Taky tam nekde v uvodu byla zminena Bugera 6262, to bych radsi na ten cistej zkusil 333/333XL, ty by mohly sedet vic.

Carvina bych se pokusil vynechat ze hry.

Jinak tam neja porad (jestli se nepletu) neni zminenej styl, ktery ma to combo hrat... V tehle cene budou mit asi vsechny novy diodovy usmernovac, takze nebudou tak mekky, jako starej VOX a dalsi s GZ34, ale na nektery styly to neni zadouci...
Obrázek
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Maples píše:na to, upřímně řečeno zapomen:D
Proc? :) Co je na tom Carvinovi spatny?... Nikdy jsem ho neslysel hrat teda...
Naposledy upravil(a) MLorenzo dne 3.12.2008 21:56, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“