elektrická kytara fokus-žádost o radu

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Hattack

elektrická kytara fokus-žádost o radu

Příspěvek od Hattack »

Chtěl bych se začít učit hrát na el. kytaru,kterou si letos chci nadělit na Vánoce.Na internetu jsem našel el. kytaru zn. Fokus model:
http://www.fokuskytary.cz/151-kytara-ky ... 299&typ=IB
a potřeboval bych poradit,zda do takovéto el. kytary mám,jako začátečník,vůbec jít a zda-li tato kytara alespon nějak ujde.Předem dík za každou radu!!!!Metal 4ever :twisted:
Hattack

el. kytara fokus

Příspěvek od Hattack »

hm,takže mi nikdo neporadí?vím,že takových lidí jako já tu asi otravuje docela dost,ale nikoho jiného,kdo by mi mohl poradit,nemám,tak to zkouším přes net a tak nějak doufám,že narazím na lidi,kteří se už v kytarách vyznaj a dokážou člověku nějakým způsobem poradit..
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

tak v kytarach se zas moc nevyznam, ale jako cerstvej majitel kytary ti muzu sdelit svoje poznatky vid...
takze predevsim si zajed nekam nejaky kytary ozkouset at vis jak hrajou, jak ti sedej v ruce... jak hrajou ciste, zkresleny, jak pevny sou potaky, jak dobre se ladi atp... podle me 1 hodina navstevy hudebnin ti da vic nez kdyz budes 10 hodin googlit rozumy na netu, urcite se neboj sahnout pro neco z bazaru, ale dej si pozor co kupujes..
konkretne tuhle fokusku sem v ruce nemel, takze nevim jak je na tom, ale fokusky obecne sou podle myho zpracovany docela kvalitne, ale vzdycky muzes narazit na dobrej kus nebo zmetek vid...
jinak se mi teda tahle kopie ibanez superstratu vylozene nelibi vzhledove :F
a jestli zacinas hrat, tak bych ti doporucil jiny osazeni snimacu, spis nejaky H-S-S nebo H-S-H... zalezi na tom, jakej zvuk chces, ale myslim ze neni na skodu nakej ten singl na kytare mit, hrajou hezcej cistej kanal (zalezi na individualnim uchu...), takze by to bylo univerzalnejsi.
jinak moje doporuceni pada ke Cortkam http://kytary.cz/cort/?SE650:0:Cort:1:0&ft=Cort, sam vlastnim cernou X-5ku a nemam na co si stezovat, takze jestli prekousnes to otresny logo, tak nad tim pouvazuj ;)
Hattack

for nbs

Příspěvek od Hattack »

no,právě že já na kytaru v životě nehrál,takže nějak zvuk asi stejně moc nepoznám,ikdyž hluchej asi nejsem,že:)no,a jakej zvuk chci..vyrůstal jsem na ministry,korn,soad,slipknot,sepultura,soulfly,in flames atd. atd.,takže nejspíš něco takovýho..nějaké sáhlé sola na kytaru mě zas až tak nikdy nebraly,takže tak nějak..nad bazarem sem taky už uvažoval,ale mám z toho docela strach,protože bych asi nevěděl,na co vše se při koupi zaměřit a nikoho,koho bych moh vzít sebou,nemám:(o te cort x-5 sem už taky docela slyšel a možná jsem uvažoval i nad ní,ale jak říkám,potřeboval bych v tom poradit,no.ale mockrát dík za to,co jsi mi odepsal!!!!!!:)
nbs
Kontaktovat uživatele:

Re: for nbs

Příspěvek od nbs »

Hattack píše:no,právě že já na kytaru v životě nehrál,takže nějak zvuk asi stejně moc nepoznám,ikdyž hluchej asi nejsem,že:)
to mas pravdu, to asi nepoznas... proto ti radim zajit nekam do shopu, kde si muzes vzit od ruky jakejkoliv model a neco si na nej zkusit zabrnkat a porovnat na miste, klidne se neboj rict prodavaci at ti na to neco zahraje a rekne ti na co je to dobry a na co ne... ve slusnym podniku se ten personal aspon trochu vyzna a bude vedet co a jak, i kdyz ti nejspis budou spis nutit drazsi veci, proto je dobry vzit si sebou nakyho znalyho cloveka, coz priznavam, muze bejt problem :)
fakt je to hlavne o tom se nebat otravovat a zjistovat, koumat, zkouset :F
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Tohle byla moje první kytara, jen s Floyd rose tremolem a prostředním snímačem. Hraje se na ní vcelku pěkně, je dobře vyvážená, má štíhlej krk, neni to tam psaný, ale ta moje měla i přepínání snímačů na singly, což je taky velkej plus. Ohledně zvuku je trochu ostřejší, uječenější, což je z části daný typem dřeva, z části možná snímači. Pro začátečníka si myslim ale vcelku dobrá volba.
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Hattack

for little.sick.fish

Příspěvek od Hattack »

ted myslíš tu fokusku nebo tu cort?
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Ta kobylka u tý Fokusoidní kopie Ibanez RG321 je naprostá hnusárna ... proč dávaj na superstrat kobylu z LP? :roll:
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

vikicek píše:Ta kobylka u tý Fokusoidní kopie Ibanez RG321 je naprostá hnusárna ... proč dávaj na superstrat kobylu z LP? :roll:
protože to je 5X lepší než tam rvát nějakej levnej FR , co je naprosto k hofnu? :roll:
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Little.Sick.Fish
Kontaktovat uživatele:

Re: for little.sick.fish

Příspěvek od Little.Sick.Fish »

Hattack píše:ted myslíš tu fokusku nebo tu cort?
mluvím o fokusce
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“