Carl Martin Classic

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Lachim

Carl Martin Classic

Příspěvek od Lachim »

Máte někdo zkušenosti s touto levnější řadou od Carl Martin? Zajímá mě,jak si stojí zvukově,bypass,provedení.... Nebo jestli to je tak osekaný,že to nemá cenu ani zkoušet.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Mel jsem u sebe delay Red Repeat a 2Wah. Oboji je dobre, jejich bypass sam o sobe bez problemu. Dobre ohlasy byly i na tremolo z te Classic serie. Krabicky jsou plechove (aspon tedy vrchni cast urcite), potaky plastove. Zpracovanim na slusne urovni. Zvukove kvalitni, nechci tvrdit ze je to urceno predevsim pro nenarocne, ale i ostatni by v nich mohli najit to sve...
SmallRabit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SmallRabit »

Já vlastním ten 2wah, kupoval jsem ho od Wixe. Zvuk je dobrej, líbil se mi fest, ale co se nestalo- odešel mi přepínač, kterej je pod patou a měněj se sním mody kvákání. Nijak jsem na to nedupal, nebo tak, ale prostě přestal fungovat..občas teda zabere,ale spíš né, nebo až naponěkolikátý, což je dost k ničemu, takže až se k tomu dostanu pošupajdí na reklamaci. To je ale jedinná zkušenost s touhle firmou, takže tě nechci zase nějak moc strašit..
...
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

SmallRabit: Mas SZ...
SmallRabit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SmallRabit »

Tákže po dobatě s Wikxzenem jsem "rozbitej kontak" vyřešil. Nebyl rozbytej, jenom se častím používáním vychodil ten plyš, nebo co to tam je,a má to za úkol dosedat na kontakt. Vyřeším to nalepením čehosi, wah bude zase oukej.
Tímot se uživateli Wikxzen a firmě Carl Martin omlouvám...jejich pedál slouží dál ale možná by nebylo od věci dát tam už od výroby něco, co si líp drží výšku..
...
petruf

Příspěvek od petruf »

Já mám doma ten Surf Trem a super pohoda. Svůj účel to plní bezchybně, celý je to takový robustní. Ten Cartl Martin je pro mě celkem záruka kvality, pytel s efektama se u nich roztrhl až teď a to hlavně proto, že chtěli uspokojit poptávku i po levnějších pedálech.
Navíc co sem pochopil, tak ty levnější verze maj většinou vnitřnosti z těch dražších. Jsou akorát ochuzený třeba o napáječ a jsou odřízlý od toho příbuznýho efektu, kterej je k nim v tý Pro serii přirostlej. Takže Surf Trem z vintage serie je jako tremolo část z efektu TremO'Vibe z Pro serie.
Mimochodem, co na nich Kytary slevili, sem si pořídil ten overdrive/booster a fakt slušný. Myslím, že místo shánění nějakej japan bossů a tak, je lepší si koupit novej Carl Martin a v čase ušetřenym na tom shánění raději hrát...
Někdo poslouchá hudbu, já posluchám PRIMUS...
Tonda

Příspěvek od Tonda »

Tak Carl Martin (PlexiTone) jsem včera koupil - a dneska vrátil..

Ani za toho bůra to není true bypass, a hlavně ten zvuk byl hroznej, strašně umělej, syntetickej, moc to nereagovalo na dynamiku.. během 5 minut bylo jasný, že tudy cesta nevede :D
Na nonmastervolumovýho Marshalla jsem před (dost) lety hrál, ale pamatuju si to jinak...

Jiný efekty jsem od nich nezkoušel - a ani nebudu.
I´m wheels... movin´wheels
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

A jejej dalsi TBšista ...

Zajimave je, ze na HC je hodnocen velmi kladne...
http://reviews.harmony-central.com/revi ... itone/10/1

Ono za 5 min toho clovek moc fakt nestihne zjistit ... :D
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

wikxzen píše:A jejej dalsi TBšista ...
taky nechápu, to bych do hodnocení efektu vůbec netahal (pokud vím, nikdy jsem neměl TB efekt a nikdy mi to nevadilo)

já se k nim bohužel nedostanu, nikde do ostravy nejsou, pokud vím, distribuované
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Tonda

Příspěvek od Tonda »

TB ne TB, tahal - netahal ... ty možná ne;
pokud tam máš další krabky (s bufframa), tak je to fuk, ale mě to spolehlivě pokurví zvuk (první, co jsem si s tím CM včera otestoval)- kdybych nehrál současně i na čistej, tak je mi to fuk.
+Kromě OD jinej efekt nepoužívám, proto mi na tom záleží.

Pokud máš takovej aparát/kytary/kabely, že ten rozdíl nepoznáš, tak můžes zůstat úplně v klidu :lol:
Já (bohužel) spolehlivě poznám, jestli hraju přes Fatso Spectraflex, nebo obyčejnej "špičkovej" PlanetWaves..

Nehledě na to, že píšu, že ten zvuk zkreslení stál stejně za h.. TO byl ten podstatnej důvod. Umělá,syntetická srágora..
Tonda

Příspěvek od Tonda »

wikxzen píše:A jejej dalsi TBšista ...

Zajimave je, ze na HC je hodnocen velmi kladne...
http://reviews.harmony-central.com/revi ... itone/10/1

Ono za 5 min toho clovek moc fakt nestihne zjistit ... :D
Jednou to třeba taky dokážeš, neboj :lol:

Nevím, no - když něco ne-e, tak se nemá cenu v tom vrtat hodinu a přemlouvat se, že možná..přece jen..když to tady nakroutím takhle..
Proboha, dyť je to obyčejnej OD/distortion, co na tom chceš hledat za složitost?? Buď zvuk ano, nebo ne.

+ Na HC každej chválí to, co má :lol: vybírám pro sebe a ne pro HC..
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

prostě mi to přijde úplně zbytečné a říkejme si každý co chceme :-) rozhodně tu nechci rozjet OT

a uznávám - u zkreslení není mnohdy nic moc co řešit
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Lachim

Příspěvek od Lachim »

Tak se mi tady nehádejte :) .Já mám třeba VHRelief s jeho buferem a je to (podle mě) lepší než trúbypás.
Ale dost OT. To sem nepatří. Pište poznatky k Carl Martin.
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“