Šum a kombo
Pravidla fóra
Šum a kombo
Kolegové muzikanti!
Koupil jsem si lampový Fender Hot Rod. Mám takový (možná) menší problém (při stažené hlasitosti na kytaře) - na 1. čistém kanálu vše v pořádku, ale na 2. zkresleném a na tom 3. ještě zkreslenějším kanálu to šumí (nemyslím síťový brum, ale vysloveně šum) a to celkem hodně. Doteď jsem hrál na půjčeného MARSHALLa - JCM2000 - DSL 401 a u něj to nedělalo. Je něco v nepořádku nebo je to normální?
Používám pouze kytaru (YAMAHA EG112) a kombo, žádné krabičky.
Díky
Koupil jsem si lampový Fender Hot Rod. Mám takový (možná) menší problém (při stažené hlasitosti na kytaře) - na 1. čistém kanálu vše v pořádku, ale na 2. zkresleném a na tom 3. ještě zkreslenějším kanálu to šumí (nemyslím síťový brum, ale vysloveně šum) a to celkem hodně. Doteď jsem hrál na půjčeného MARSHALLa - JCM2000 - DSL 401 a u něj to nedělalo. Je něco v nepořádku nebo je to normální?
Používám pouze kytaru (YAMAHA EG112) a kombo, žádné krabičky.
Díky
Pokud dobře koukám tak tak kytara je levnější model. Tam to může být i ovlivněný snímačema a jejich kvalitou. Každý kombo na to může reagovat jinak. Já když hraju ve zkušebně tak z komba mi moc bordelu neleze. Ale jedeme třeba někam na festival a najednou strašnej borčus a to způsobený jenom tím jaká je v tom místě elektrika.. Takže těch vlivů může bejt fakt dost.
Zkusil bych i jinej kabel. A do toho fendru i jinou kytaru. Jestli to bude dělat pořád tak je chyba někde v kombu. Pokud se tak ty Hot rody teda nechovaj všechny
Zkusil bych i jinej kabel. A do toho fendru i jinou kytaru. Jestli to bude dělat pořád tak je chyba někde v kombu. Pokud se tak ty Hot rody teda nechovaj všechny
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
ono je zajímavé že mojemu SXku bzučely snímače mín než gibsonovi. kombo mám asi pulmetru od sebe, kolmo vpravo od mě. a na SXku byl šum nepatrný (pokud jsem držel struny, pokud ne bylo to nesnesitelné). Ale s gibsonem musím být při silnějším zkreslení otočený ke kombu zády jinak bych nevydržel jak to šumí.
skus si od toho komba stoupnout dál. jinak: šumí to i když hodíš volume na kytaře na 0? na všech snímačích?
skus si od toho komba stoupnout dál. jinak: šumí to i když hodíš volume na kytaře na 0? na všech snímačích?
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
Upřesňující informace
Tak jsem právě přišel ze zkušebny. Zkusil jsem nezapojovat kytaru vůbec a pak zapojit kytaru se staženou hlasitostí. V obou případech bez rozdílu. Šumí i na čistém kanálu (malinko), ale ty zkreslené šumí hrozně moc. Porovnal jsem to s tím Marshallem - ten je úplně tichej.
Potřeboval bych někoho, kdo Hot Roda má, aby poradil.
Potřeboval bych někoho, kdo Hot Roda má, aby poradil.
Ahoj, juknul jsem do schematu k Horky tyci (deluxe) a mam k tomu nekolik poznamek, pripadne dotazu k upresneni:
1) klasika je, ze pro usetreni lampy a malyho trafa je pro reverb a obvodny kolem vystupu z preampu/vstupu do konce pouzito integracu - to uz je asi takovy sport, ze lampovy kombo ma nejaky podobny prvky... To ale pisu kvuli dalsim bodum...
2) Umisteni korekci neni uplne OK pro hi-gain pouziti. Jde o to, ze jsou dost vpredu (myslim cestu signalu preampem). Kdyby byly vzadu a vpredu jenom pevny filtry, dal by se tim na vetsim zkresleni trochu eliminovat sum.
3) Jelikoz to ma ty korekce hned za druhou triodou a dal jsou jeste dve zkreslovaci uz bez nejakych sumovych filtru, muze byt, ze to fakt bude sumet vic, nez je zdravo. Jediny odsumovak je kondenzator u master volume, ale ten na to stacit nemuze (390pf).
4) pokusil bych se tomu pomoci tim, ze bych zkusil dat ekvalizer do efektove smycky (preamp out) a zkusil se dostat na svuj zvuk kombinaci EQ v preampu a EQ ve smycce... Nebal bych se kvality, protoze tak jako tak jsou tam integrace - viz bod 1)
5) podobny reseni s EQ pouziva i mesa - taky ma korekce u Mark I-IV ve predu a po Mark I tam pridali tranzistorovej EQ za preamp, aby to slo trochu resit... Je to v podstate naprosto shodna situace...
1) klasika je, ze pro usetreni lampy a malyho trafa je pro reverb a obvodny kolem vystupu z preampu/vstupu do konce pouzito integracu - to uz je asi takovy sport, ze lampovy kombo ma nejaky podobny prvky... To ale pisu kvuli dalsim bodum...
2) Umisteni korekci neni uplne OK pro hi-gain pouziti. Jde o to, ze jsou dost vpredu (myslim cestu signalu preampem). Kdyby byly vzadu a vpredu jenom pevny filtry, dal by se tim na vetsim zkresleni trochu eliminovat sum.
3) Jelikoz to ma ty korekce hned za druhou triodou a dal jsou jeste dve zkreslovaci uz bez nejakych sumovych filtru, muze byt, ze to fakt bude sumet vic, nez je zdravo. Jediny odsumovak je kondenzator u master volume, ale ten na to stacit nemuze (390pf).
4) pokusil bych se tomu pomoci tim, ze bych zkusil dat ekvalizer do efektove smycky (preamp out) a zkusil se dostat na svuj zvuk kombinaci EQ v preampu a EQ ve smycce... Nebal bych se kvality, protoze tak jako tak jsou tam integrace - viz bod 1)
5) podobny reseni s EQ pouziva i mesa - taky ma korekce u Mark I-IV ve predu a po Mark I tam pridali tranzistorovej EQ za preamp, aby to slo trochu resit... Je to v podstate naprosto shodna situace...
Aha... no tak mi vypadl ten dotaz, ktery jsem avizoval v uvodu... Kdybys pouzil ten externi EQ - nevim, jestli mas k dispozici - vyresi to problem?
Zasah do zapojeni je mozny, u nekterych fenderu bylo par odsumovacich kondiku i v prvnich stupnich, ale to uz je docela velka akce. Pouziti klasickyho gatu je brutalni, hush je taky spis az zaplatovani, asi bych zacal s hranim si s vyvazenim dvou EQ - jak jsem psal...
Zasah do zapojeni je mozny, u nekterych fenderu bylo par odsumovacich kondiku i v prvnich stupnich, ale to uz je docela velka akce. Pouziti klasickyho gatu je brutalni, hush je taky spis az zaplatovani, asi bych zacal s hranim si s vyvazenim dvou EQ - jak jsem psal...
Ahoj,tak mam taky to samy co ty,taky me to sumi a taky nevim co s tim,zkousel sem vsechno,ale sumi uz kdyz ho zapnes a nic do nej nezapojis.Zajimavej je prispevek od cybermuffa,ale na to EQ a preamp/vstup a preamp out me nestaci my IQ,takze to sem jeste nezkousel,ale poprosil bych cybermuffa o verzi pribehu pro lopaty,abych to mohl zkusit,protoze co pise jinak me prijde hodne rozumne.Kytarou to asi nebude,mam fendera strata(mexico) a muzu stat kdekoli ,treba i na hlave v rohu a sumi to furt.Takze bych opravdu poprosil cybermuffa a vysvetleni.Dikec
:)
Takže situace je takováto:
Nevydržel jsem a šel jsem kombo reklamovat v kytarach.cz se ani neobtěžovali si to poslechnout. Prostě to poslali na reklamaci, takže jsem měsíc bez zesilovače. Ale-za několik dní jsem zabrousil do obchodu, kde měli Hot Roda. Pustil jsem si ho a ŠUMEL ÚPLNĚ STEJNĚ! Takže závěr je: Hot Rod prostě šumí, je to dáno jeho konstrukcí. Takže teď jsem za blba, protože mám v reklamaci kombo, které je v pořádku. Alespoň že tam ještě drnčel reverb:) (tedy lépe řečeno, ty pružiny uvnitř drnčely) Tak jsem zvědav, co s tim udělaj.
Nevydržel jsem a šel jsem kombo reklamovat v kytarach.cz se ani neobtěžovali si to poslechnout. Prostě to poslali na reklamaci, takže jsem měsíc bez zesilovače. Ale-za několik dní jsem zabrousil do obchodu, kde měli Hot Roda. Pustil jsem si ho a ŠUMEL ÚPLNĚ STEJNĚ! Takže závěr je: Hot Rod prostě šumí, je to dáno jeho konstrukcí. Takže teď jsem za blba, protože mám v reklamaci kombo, které je v pořádku. Alespoň že tam ještě drnčel reverb:) (tedy lépe řečeno, ty pružiny uvnitř drnčely) Tak jsem zvědav, co s tim udělaj.