Problém s VK (hraje jak se mu zrovna zlíbí)

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Koxík
Kontaktovat uživatele:

Problém s VK (hraje jak se mu zrovna zlíbí)

Příspěvek od Koxík »

Zdravím, mám docela vážnej problém s mým Valvekingem 112. Asi poslední dva týdny mi hraje nějak divně. Tím divně myslím to, že tomu prostě něco chybí, řekl bych, že trochu ubyde hlasitost a dost tam chybí basy a jakoby to kombo nestíhalo nebo jak to říct, člověk prostě cítí, že se tam něco někde škrtí. Je to dost subjektivní, takže to možná člověk pozná jen když na to hraje, je zvyklý s určitým zvukovým nastavením, co se mu z toho má ozvat a ono se ozve něco úplně jinýho. Teď jsem s tím odehrál v tomhle stavu i koncík a byla to zvukově dost katastrofa, prostě to kombo vůbec netlačí. Tak jsem teď na další zkoušce zkusil vytáhnout footswitch a najednou to hrálo o dost líp, nejspíš i tak, jak má. Pak jsem ho tam vrátil a pořád to hrálo v pohodě, prostě to hraje nárazově dobře a špatně a NEJSPÍŠ to ten footswitch nějakým způsobem ovlivňuje, jenže řekl bych....jak kdy no.... Takže můj problém je dost špatně definovatelný, ale každopádně vím, že s tím takhle hrát nemůžu. Projevuje se to hlavně u zkresleného kanálu, u čistého jsem si ničeho nevšiml. Zkuste mi prosím poradit, díky moc :wink:
"Dnes nejsem ve své kůži" - Thomas Hewitt :-D
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s VK (hraje jak se mu zrovna zlíbí)

Příspěvek od eugeene »

Koxík píše:Zdravím, mám docela vážnej problém s mým Valvekingem 112. Asi poslední dva týdny mi hraje nějak divně. Tím divně myslím to, že tomu prostě něco chybí, řekl bych, že trochu ubyde hlasitost a dost tam chybí basy a jakoby to kombo nestíhalo nebo jak to říct, člověk prostě cítí, že se tam něco někde škrtí. Je to dost subjektivní, takže to možná člověk pozná jen když na to hraje, je zvyklý s určitým zvukovým nastavením, co se mu z toho má ozvat a ono se ozve něco úplně jinýho. Teď jsem s tím odehrál v tomhle stavu i koncík a byla to zvukově dost katastrofa, prostě to kombo vůbec netlačí. Tak jsem teď na další zkoušce zkusil vytáhnout footswitch a najednou to hrálo o dost líp, nejspíš i tak, jak má. Pak jsem ho tam vrátil a pořád to hrálo v pohodě, prostě to hraje nárazově dobře a špatně a NEJSPÍŠ to ten footswitch nějakým způsobem ovlivňuje, jenže řekl bych....jak kdy no.... Takže můj problém je dost špatně definovatelný, ale každopádně vím, že s tím takhle hrát nemůžu. Projevuje se to hlavně u zkresleného kanálu, u čistého jsem si ničeho nevšiml. Zkuste mi prosím poradit, díky moc :wink:

Tohle mi dělalo, když byla zahnojená dráha potenciometrů - gain nebo volume. Taky to může dělat špatnej kontakt relé.
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Koxík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koxík »

eugeene píše:
Koxík píše:Zdravím, mám docela vážnej problém s mým Valvekingem 112. ...
Tohle mi dělalo, když byla zahnojená dráha potenciometrů - gain nebo volume. Taky to může dělat špatnej kontakt relé.
Dík za odpověď, takže každopádně asi řešit reklamací, ne?
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

Koxík píše:
eugeene píše:
Koxík píše:Zdravím, mám docela vážnej problém s mým Valvekingem 112. ...
Dík za odpověď, takže každopádně asi řešit reklamací, ne?
Pokud je v záruce, tak bych samo zkusil to.... Může to bejt fakt čimkoliv, já vsázím na mechanickou poruchu.
Digitech Bad Monkey ->
Koxík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koxík »

eugeene píše: Pokud je v záruce, tak bych samo zkusil to.... Může to bejt fakt čimkoliv, já vsázím na mechanickou poruchu.
Ok, díky moc, jinak ono to bude docela blbý no, zaprvé to budu muset dostat do Prahy a zadruhé se obávám toho, že až to k nim dovezu, řeknou mi, že se mi to zdá, nebo že to bude před nima hrát tak jak má. Jo a nebo mě vyhlásí že nepoužívám origo fooswitch (mám Ibanez FS2).....atd...
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

Koxík píše:
eugeene píše: Pokud je v záruce, tak bych samo zkusil to.... Může to bejt fakt čimkoliv, já vsázím na mechanickou poruchu.
Ok, díky moc, jinak ono to bude docela blbý no, zaprvé to budu muset dostat do Prahy a zadruhé se obávám toho, že až to k nim dovezu, řeknou mi, že se mi to zdá, nebo že to bude před nima hrát tak jak má. Jo a nebo mě vyhlásí že nepoužívám origo fooswitch (mám Ibanez FS2).....atd...

Kdyz ti neco nejde (ale i pred nima to pude dobre) tak mas stejne narok na reklamaci - me se tohle taky stalo s jednou krabickou - pred nima proste sla ok :D A o footswitchi rekni, ze mas original, ale zes ho nechal doma a oni ti pujcej nejakej, co tam (snad) maj :D
Digitech Bad Monkey ->
Koxík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koxík »

eugeene píše: Kdyz ti neco nejde (ale i pred nima to pude dobre) tak mas stejne narok na reklamaci - me se tohle taky stalo s jednou krabickou - pred nima proste sla ok :D A o footswitchi rekni, ze mas original, ale zes ho nechal doma a oni ti pujcej nejakej, co tam (snad) maj :D
Jasný, budu to muset nějak pořešit :wink:
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Pokud se nepletu tak VK je lampáč. Nemohlo by to tudíž být třeba lampama, že prostě na tom zkresleným kanálu to nějak nedávají. Nemám s lampáči zkušenost takže je to jenom můj tip :-)
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Koxík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koxík »

aivn86 píše:Pokud se nepletu tak VK je lampáč. Nemohlo by to tudíž být třeba lampama, že prostě na tom zkresleným kanálu to nějak nedávají. Nemám s lampáči zkušenost takže je to jenom můj tip :-)
No, to mě samozřejmě taky napadlo, ale zrovna před 14 dnima bylo kombo na přelampování a nakonec tam zůstaly původní lampy, protože byly úplně v pořádku...nevím....

Jinak já mám momentálně celkově nejak špatnej poťák v kytaře (volume) , to by mohlo být i tím ne?
afektband

Příspěvek od afektband »

Koxík píše:
aivn86 píše:Pokud se nepletu tak VK je lampáč. Nemohlo by to tudíž být třeba lampama, že prostě na tom zkresleným kanálu to nějak nedávají. Nemám s lampáči zkušenost takže je to jenom můj tip :-)
No, to mě samozřejmě taky napadlo, ale zrovna před 14 dnima bylo kombo na přelampování a nakonec tam zůstaly původní lampy, protože byly úplně v pořádku...nevím....

Jinak já mám momentálně celkově nejak špatnej poťák v kytaře (volume) , to by mohlo být i tím ne?
To je dost pravděpodobný, podívej se na zapojení v kytaře, jestli ti něco nevisí jenom na vlásku.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Koxík píše: Jinak já mám momentálně celkově nejak špatnej poťák v kytaře (volume) , to by mohlo být i tím ne?
Tak tohle se snad řeší jako první když něco "nehraje" :idea: :roll:
Nechtěl bych být prodejce aparátů a řešit takovéto "reklamace"... :!:
Alexi_Laiho

Příspěvek od Alexi_Laiho »

rain píše:
Koxík píše: Jinak já mám momentálně celkově nejak špatnej poťák v kytaře (volume) , to by mohlo být i tím ne?
Tak tohle se snad řeší jako první když něco "nehraje" :idea: :roll:
Nechtěl bych být prodejce aparátů a řešit takovéto "reklamace"... :!:
a žes to nenavrh, no jo ,je to vlastně primitivní :wink:
vše prodávam ,tak kdyby byl zájem..
Cort evl z47 SD snímač , esp-ltd signovku Steava z Deftones s pasivnim emg
Peavey Valveking , rockwell 4x12

zas si ta k***a vzala dalšího... 1. 5. 1975 - 1. 8. 2008
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Njn, koho by napadlo zakvedlat jackem v kytaře, zakroutit poťákama atd., když může barvitě svůj problém vylíčit na fóru a spekulovat o tom že za špatný zvuk může fůjsvič, načež se objeví fůra zaručených rad od zkušených uživatelů.... 8) A tak si tu čtu a nic nenavrhuju, jen konstatuju :lol:
Alexi_Laiho

Příspěvek od Alexi_Laiho »

rain píše:Njn, koho by napadlo zakvedlat jackem v kytaře, zakroutit poťákama atd., když může barvitě svůj problém vylíčit na fóru a spekulovat o tom že za špatný zvuk může fůjsvič, načež se objeví fůra zaručených rad od zkušených uživatelů.... 8) A tak si tu čtu a nic nenavrhuju, jen konstatuju :lol:
chytrej jak rádio :roll:
vše prodávam ,tak kdyby byl zájem..
Cort evl z47 SD snímač , esp-ltd signovku Steava z Deftones s pasivnim emg
Peavey Valveking , rockwell 4x12

zas si ta k***a vzala dalšího... 1. 5. 1975 - 1. 8. 2008
termyx

Příspěvek od termyx »

nebuďte hned útočný
když ti začne cokoliv ze sestavy blbnout, tak je základem vyzkoušet nástroj na jiném aparátu, aparát s jiným nástrojem, proházet kabely, efekty atd..při tom na jisto poznáš kde je chyba a pak to má teprve cenu řešit :P
to a to a za chvíli zas tohle
Koxík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koxík »

termyx píše:nebuďte hned útočný
když ti začne cokoliv ze sestavy blbnout, tak je základem vyzkoušet nástroj na jiném aparátu, aparát s jiným nástrojem, proházet kabely, efekty atd..při tom na jisto poznáš kde je chyba a pak to má teprve cenu řešit :P
Já samozřejmě kytaru na jiném aparátu zkoušel, ale ne na takhle silném a velkém, jenom na Rolandu Micro Cube a Fenderu Frontmanu 15 G a tam jsem si nevšiml ničeho, takže tady vycházím z toho, že by to mohlo být znát jen při vyšší hlasitosti a vybuzení, pač jak říkám, u toho VK jsem si u čistého kanálu ničeho nevšiml. 8)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“