Vstup na kabel

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Vstup na kabel

Příspěvek od tele.kom »

Zdravím,
mám Les Paul od Epiphone a stává se mi, že tím jak se kabel v tý svojí zdířce otáčí mi vyšroubovává matku která spojuje krytku s tím vnitřkem vstupu na jack.. chápete :? no a ono to sice zní jako prkotina, jenže tim jak to neni pevně spojený tak se to tam různě vevnitř otáčí a už se mi to asi třikrát vevnitř ukroutilo takže to musim vždycky přepájet a už mě to poměrně nebaví. Máte někdo nějakej nápad co stim?
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

pořádně tu matku utáhni a když říkám pořádně, myslím POŘÁDNĚ, NAFEST
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

no to já jako dělám, ale ono se to stejně vždycky časem vytočí a nemam vždycky po ruce klíč tak to pak utáhnu jneom prstama a už to je :) myslel sem spíš nějáký trvalejší řešení noo...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

hod tam takoveho toho smejda, co se dava mezi sroubek a matku aby se to nepovolovalo... ted si opravdu nevzpomenu, jak se tomu nadava... je to takove kolecko, ktere ma takove jak kdyby zoubky... proste to pak zarves radne klicem a uz se to mepovoli ani nahodou... jdu radsi spat... :D
Joey
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Joey »

qwer píše:hod tam takoveho toho smejda, co se dava mezi sroubek a matku aby se to nepovolovalo... ted si opravdu nevzpomenu, jak se tomu nadava... je to takove kolecko, ktere ma takove jak kdyby zoubky... proste to pak zarves radne klicem a uz se to mepovoli ani nahodou... jdu radsi spat... :D
Pérovka - pérová podložka :P.
BaCH Modified SG :: MXR M104 :: The "Shotgun" J :: Elixir strings :: R.M. Pickups Cable One

Jan Kaplický 1937 - 2009
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Kápni tam do závitu trochu lepidla nebo barvy (třeba i lak na nehty), pokud nemáš přímo speciální tmel pro tyto účely (automechanici to používají třeba). No a mě třeba vadí když ten rovný jack tam tak čouhá, tak zásadně používám lomené jacky a kabel vedu za řemen a nic se neotáčí a tím pádem ani neuvolňuje a navíc když si kábl přišlápnu tak ho nevyrvu ven.
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

Díky :) asi zkusim tu pérovku a když to nepomůže tak mi asi nezbyde, než to něčim zakápnout...
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Použij pojistnou matici, nebo již zmiňovanou vějířovou podložku, nebo ozubenou podložku apd.... když zajdeš do železářství a řekneš jim že chceš pojistit šroubek proti pootáčení, tak ti určitě poradí ;)
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

r0nn!e píše:Použij pojistnou matici, nebo již zmiňovanou vějířovou podložku, nebo ozubenou podložku apd.... když zajdeš do železářství a řekneš jim že chceš pojistit šroubek proti pootáčení, tak ti určitě poradí ;)
U nás kdybych přišel do železářství a vysolil tohle na ty baby co tam jsou tak na mě budou čumět jak na blbce... :lol: baby jako prodavač v železářství no chápete to? :lol:

No jinak mě to taky dělá u mojeho fokusa SG takže to taky potřebuju poladit... :)
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Mjkl píše:U nás kdybych přišel do železářství a vysolil tohle na ty baby co tam jsou tak na mě budou čumět jak na blbce... :lol: baby jako prodavač v železářství no chápete to? :lol:
Nepodceňovat. V jičínském elektru prodávají dvě postarší paní a docela tomu rozumějí. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“