Struny..

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
kmanglogi
Kontaktovat uživatele:

Struny..

Příspěvek od kmanglogi »

Ahoj, chtel bych poradit nejake dobre struny, vubec si s tim nevim rady, mam si vybrat 9, 10 nebo 11? A jakej je mezi nima rozdil? A kdyztak mi prosim poradte nejake na kytarach.cz .. a jeste se chci zeptat jestli zalezi na tom jakej styl chci hrat? a jaka je vetsinou tloustka tech tovarnich strun?

edit: a musi se kytara nak serizovat kdyz vymenim treba struny 9 za 10?
Naposledy upravil(a) kmanglogi dne 15.06.2009 19:52, celkem upraveno 2 x.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kmanglogi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kmanglogi »

nemuzete mi prosim poradit sem a konkretne na moje otazky?

http://kytary.cz/dean-markley-nickel-st ... 35:0:0:1:0 a co rikate na tyhle struny? jinak hraju rock, punk.. Red Hot Chili Peppers... Blink 182 .. Green Day... atd.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Tvoje otázky:

1. jakou tlouštku? Ber to tak že 10ky nebo 11ky jsou prostě silnější, mají lepší sustain(jak dlouho ton zní) na kytaře, déle drží naladěné a mají lepší zvuk, silnější. Trošku nevýhodou je právě že jsou silnější = je třeba větší síla na vytažení, trošku větší záhul na prsty.. Podle mě jsou 10ky nebo 11ky ideální..9ky jsou opravdu jak "bláto" slangově :)

2. styl hry? To pak vyplývá právě z otázky č.1 s měkčí struny se lépe tahají a teoreticky jsou lepší na sólování, hodně silné struny se pak líp uplatní třeba v nějakých metalových řezancích :D Ale jak jsem psal 10ky by měly být myslím standard, za mě doporučuju alespon ty 10ky...stejně důležité je pak hlavně seřízení jaký máš action, prostě výšku strun nad hmatníkem, to je pro styl hry bych řekl daleko podstatnější...

3. který konkrétně? já mám zkušenost jen s d´addario a rotosound. Rotosound jsou pro mě jasným vítězem, ale zkus sama, časem vyměníš - je to dost individuální, každému se líbí jiný zvuk. Na kytary.cz ty rotosoundy ale nemají. Asi bych to zatím nějak neřešil tu firmu, pokud si nekoupíš teda levný Stagg je to relativně fuk

4. jaký jsou tovární? co jsem měl možnost se setkat vždycky jsem viděl že továrně tam dávaj 9ky
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
kmanglogi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kmanglogi »

moc díky :o)
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Většinou jsou z továren asi opravdu ty 9tky ... ale například moje kytara měla natažené D´addario 10tky . :wink:
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Na všech stratech a telatech jsem viděl devítky, na zbytku desítky... Ale o to tu nejde. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“