Jaké struny používáte???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět

jaký struny používáš???

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

pupack píše:mě nejvíc sedí Rotosound 11ky, na strata ideal
No vidíš, Rotosoundy jsem měl taky v plánu ozkoušet ale nikde jsem je tady neviděl (nebo přehlídl). :?

Já nedávno pořídil Ernie Ball Super Slinky a spokojenost. Zdají se mi zvukově lepší jak D'Addaria, jak je to s výdrží těžko říct, zatím to vypadá dobře. Asi u nich zůstanu a pro lepší chvilky přezuju na celonikl. :twisted:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
SinisteR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SinisteR »

Tak som bol vcera v Music City s tym, ze som dostal typa na Arkay a predavac mi odporucil Dunlopy Zakk Wylde, ze su urcite lepsie. Tak som ich zobral. Zvuk je velmi cinkavy ale basove struny maju dobry vyrazny spodok. Su zhrubene - 10-13-17-36-52-60
Skresleny zvuk je velmi dobry!

Predtym som mal Rotosoundy 13tky, s nimi som bol tiez spokojny - perfektne na podladenie. Myslim, ze tie Dunlopy su ale lepsie
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

je sice hezký že to hodnotíš, ale zrovna názor na struny mě bude zajímat minimálně za dva týdny. Ty Arkaye mám měsíc a jsou furt krásně stříbrný, zvonivý.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Smrťokvítek píše:
pupack píše:mě nejvíc sedí Rotosound 11ky, na strata ideal
No vidíš, Rotosoundy jsem měl taky v plánu ozkoušet ale nikde jsem je tady neviděl (nebo přehlídl). :?

Já nedávno pořídil Ernie Ball Super Slinky a spokojenost. Zdají se mi zvukově lepší jak D'Addaria, jak je to s výdrží těžko říct, zatím to vypadá dobře. Asi u nich zůstanu a pro lepší chvilky přezuju na celonikl. :twisted:
oni je moc v CR nemaji (ciste anglie, rucni prace), mam stesti ze tady v usti v hudebninach jo, a uz jenom proto sem je koštnul (a taky proto že je používá The Edge) :DD ja mam radsi vzdycky neco co ostatni moc nemaji, je dobry se odlisovat a rotosound maji zajimavy zvuk oproti ostatnim
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

SinisteR píše:Tak som bol vcera v Music City s tym, ze som dostal typa na Arkay a predavac mi odporucil Dunlopy Zakk Wylde, ze su urcite lepsie. Tak som ich zobral. Zvuk je velmi cinkavy ale basove struny maju dobry vyrazny spodok. Su zhrubene - 10-13-17-36-52-60

Predtym som mal Rotosoundy 13tky, s nimi som bol tiez spokojny - perfektne na podladenie. Myslim, ze tie Dunlopy su ale lepsie
kurnik ty zakk wylde sem mel a taly uplne za h***o.. krome toho ze jsou tam zbytecne tlusty horni struny a az moc tenky spodni tak to prestalo znit uz po hodine .. nevim mozna sem mel spatnou sadu. :) a jak rikas na podladneni - na podladeni tak mozna na drop C jeste jo. ale niz uz jesou ty spodni jak blato. nedrzi.
SinisteR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SinisteR »

ja ladim na C# a nizsie uz nepotrebujem :) napisem teda za 2 tyzdne v akom budu stave
Lase

Příspěvek od Lase »

Já používám struny Carl Martin 10-52, ladění klasika nebo drop D. Nehlasoval jsem, neboť uvedená značka není ve vyběru.
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

GHS Zakk Wylde signature (.010-.060)

už tak 2 roky :) (teda ne jako jedny struny, ale typ :wink: 8) )
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
billie.raf

Příspěvek od billie.raf »

DR. Strings .010, dřív sem používal Ernie Ball ale ty mi hned zrezly
Epiphone Les Paul Junior (RM pickups RP-94), Fokus Stratocaster (Seymour Duncan SH-4), '89 Marshall JCM 800 2204 clone (Dookie mod), '90 Marshall JCM 800 2204 clone ("Red Series"), '10 MMJUZ Fidelio, '10 MMJUZ, 'xx MMJUZ, '78 Marshall 1935A Bass Series 4x G12M25 55Hz, '80 Marshall 1960B JCM 800 Lead Series 4x G12-65 85Hz ("Red series"), '84 Marshall 1960A JCM 800 Lead Series 4x G12T-75 85Hz ("Red series"), '86 Marshall 1984B JCM 800 Bass Series 4x G12H100 80Hz
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

co jsi s nima prosím mě dělal. Ernie ball jsou držáky....
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

nvm možná je to agresivním potem :D mě teda taky ernie ball nenadchly

já používám už několik let DRka(D.L.Abbott sign.) ještě dovoz z boogiestanu :D a jsem spokojen...

měním je jednou za dva měsíce a to ani nemusím, spíš jen z principu :)
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
billie.raf

Příspěvek od billie.raf »

No jako Ernie ball maj pěknej zvuk ale diky mymu agresivnimu potu sem je musel zavrhnout
Naposledy upravil(a) billie.raf dne 3.10.2015 14:42, celkem upraveno 1 x.
Epiphone Les Paul Junior (RM pickups RP-94), Fokus Stratocaster (Seymour Duncan SH-4), '89 Marshall JCM 800 2204 clone (Dookie mod), '90 Marshall JCM 800 2204 clone ("Red Series"), '10 MMJUZ Fidelio, '10 MMJUZ, 'xx MMJUZ, '78 Marshall 1935A Bass Series 4x G12M25 55Hz, '80 Marshall 1960B JCM 800 Lead Series 4x G12-65 85Hz ("Red series"), '84 Marshall 1960A JCM 800 Lead Series 4x G12T-75 85Hz ("Red series"), '86 Marshall 1984B JCM 800 Bass Series 4x G12H100 80Hz
SinisteR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SinisteR »

pigdestroyer píše:
SinisteR píše:Tak som bol vcera v Music City s tym, ze som dostal typa na Arkay a predavac mi odporucil Dunlopy Zakk Wylde, ze su urcite lepsie. Tak som ich zobral. Zvuk je velmi cinkavy ale basove struny maju dobry vyrazny spodok. Su zhrubene - 10-13-17-36-52-60

kurnik ty zakk wylde sem mel a taly uplne za h***o.. krome toho ze jsou tam zbytecne tlusty horni struny a az moc tenky spodni tak to prestalo znit uz po hodine .. nevim mozna sem mel spatnou sadu. :) a jak rikas na podladneni - na podladeni tak mozna na drop C jeste jo. ale niz uz jesou ty spodni jak blato. nedrzi.
Tak musim napisat po necelych 2 tyzdnoch, ze su to fakt shity. Kvalita zvuku isla za tuto kratku dobu brutalne dolu. Asi to bude tym nepomerom hrubych a tenkych strun. Ecko uplne otupelo a vobec nedrzi ton uz od siedmeho prazcu. Gcko drnci jak svina a neda sa s tym skoro nic robit. Vyska od hmatniku musi byt hrozne vysoko. Inonacia sla tiez do hajzlu a celokovo sa struny stale rozladuju (..a to sa mi predtym u inych strun nikdy nestavalo). Kompletny setup gitary som uz urobil niekolko krat a s neuspokojivym vysledkom. Uz mi je jasne ze ich hned zhodim.

Poradte mi prosim vy, co ladite na C# a okolo aku hrubku a typ. Predtym som mal tie Rotosoundy 13tky a boli v pohode ale teraz ich nikde nemozem zohnat...

Mate niekto skusenosti s Dean Markley FlatWound? Tie ma celkom zaujali

Diky
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Hmm, tak ted mám nějakou dobu DR Hi-Beam 010 - 056. Jako jsou to určitě velmi kvalitní struny, hraje se na ně příjemně, zvuk taky moc dobrý, vše jak má být, ale ty Carl Martin, co jsem měl předtím, byly prostě o kousek lepší...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kmanglogi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kmanglogi »

jaky struny byste mi poradili jako zacatecnikovi? (znacka,tloustka) kdyztak poslete odkaz - kytary.cz ... a jakou tloustku maji tovarni struny? .. a musi se kytara nak serizovat kdyz chci vymenit treba struny 9 za 10?
SinisteR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SinisteR »

pre zaciatocnika by som ti odporucil zostat u hrubky 9 aby si to mal maksie. Takisto by si nemusel robit nastavenie gitary, co je hned odpoved na tvoju dalsiu otazku - ak menis hrubku tak na krk bude posobit ina sila a musis ho nastavit. Castokrat treba nastavit aj intonaciu. Ak mas floyd, musis nastavit protipruziny. V horsom pripade musis nastavit aj orech (nut) na konci krku a vysku strun. Ak si podladeny tak samozrejme musis mat hrubsie. Neviem o tom, ze by bola znacka vhodna "pre zaciatocnikov" :) 2 kila ma snad v penazenke kazdy. Ale to cim myslis tu tovarnu hrubku by mala byt asi tak 0.09-0.42(46), 0.10-0.46(50)
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Musim souhlasit s Nerem, DRka jsem měl ale Carl Martin struny jsou prostě parádní. Škoda že vám to chybí v hlasování :P . Používám 10-52
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

Ghs Carlos Santana - 10,5 - unešeny z nich nejsem , hned druhý den mi prasklo tenké E , ale to bude spíše že mi něco jebe kamen nebo mi to prostě neco dře, na druhý den mi tam prasklo totiž aji dadarko
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Marco: nj, GHSka jsem měl, ale ty teda fakt nic moc ...
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

Marko007 píše:Ghs Carlos Santana - 10,5 - unešeny z nich nejsem , hned druhý den mi prasklo tenké E , ale to bude spíše že mi něco jebe kamen nebo mi to prostě neco dře, na druhý den mi tam prasklo totiž aji dadarko
A co máš za kytaru? Mě se tohle děje na stratovi, pod kamenem jak je díra v bridgeplatu, tak tam mám v tom otvoru ostrou hranu. Vyřešil jsem to tak, že jsem stáhnul izolaci z tenkýho drátku a natáhnul jí na strunu v místě styku. Dělal to kvůli tomuhle i SRV prej :) ale teda skutečný řešení je zbrousit to nečím, ale do toho se mi zatim nechce (teda ne vrtat do toho, ale odnýst to na seřízení a povrtání :D).

Jinak dnes jsem natáh DR Pure Blues (celoniklový) 9-46 (desítky neměli :D) a když je srovnám s těma Snake Oil co jsem měl předtím, tak musim říct že SOB měli mnohem pěknější zkreslenej zvuk, čistej se mi zdá lepší u DR, ale to je možná tim že jsem už půl roku neslyšel nový Snake Oil :lol: takže porovnám snad brzy až mi přijde ten Phantom Ovedrive. :twisted:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“