British Heavy Metal (Basový efekt)
Pravidla fóra
British Heavy Metal (Basový efekt)
Zdravím potřeboval bych poradit hledám nějaký efekt na baskytaru, který je tak trošku podobný kapelám jako :Black sabbath
Iron Maiden
Jestli někdo ví o něčem takovém tak napište.
Díky
AND ALL STAY HEAVY!!!!!!
Iron Maiden
Jestli někdo ví o něčem takovém tak napište.
Díky
AND ALL STAY HEAVY!!!!!!
Přesně tak, pokud tam neslyšíš vyloženě nějaký efekt (a já o žádném nevím že bych tam slyšel), tak napodobit zvuk, to nelze efektem.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A co Tech 21 SansAmp?
http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-tes ... zari~2004/
Hraju na kytary a mašinky
To je kreslítko ne? zkreslená basa do heavy metalu vůbec... Ta spíš někam do crossoverurotten77 píše:A co Tech 21 SansAmp?
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hlavně je to preamp/d.i. box, dá se na tom nastavit velká škála zvuků, ať zkreslených, nebo ne.Pepe píše:To je kreslítko ne? zkreslená basa do heavy metalu vůbec... Ta spíš někam do crossoveru
Já ho dokonce použil na nakopnutí lampy při nahrávání kytary
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
Si musím rýpnout...rotten77 píše:Já ho dokonce použil na nakopnutí lampy při nahrávání
Kdo byl ta lampa? Tím DIboxem to muselo bolet
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nemusíš to používat jako DIbox, jenom jako preamp. Šlo o jemný crunch, který tomu hodne pomohl. CD vyhde co nevidět tak si to pak můžete poslechnout.DJmanasek píše:Si musím rýpnout...
Kdo byl ta lampa? Tím DIboxem to muselo bolet
- Nomak
- Kontaktovat uživatele:
zkus Hartke Bass Attack, já ho mám a dělá to dobré věci, stačí si jen pohrát s nastavením, a vím o čem mluvím, na Iron Maiden jsem vyrůstal a Steavův zvuk mě taky hodně ovlivnil
.....ovšem je fakt, že pořádná aparatura je základ všeho...
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
Re: British Heavy Metal (Basový efekt)
sorry že se ptám, ale nechci zbytečně zakládat další téma a taky se to týká tý firmy Tech 21. zkoušeli jste někdo toto? http://kytary.cz/tech21-vt-bass/HN101123/
prej to "napodobuje" Ampeg když to dobře nastavíte. tak já nevim co si o tom mám myslet
jakej na to máte názor? díky za odpověď 
prej to "napodobuje" Ampeg když to dobře nastavíte. tak já nevim co si o tom mám myslet
Taky jsem si tý krabky od Tech 21 všiml a dost mě zaujala. Docela mě ty videa přesvědčily abych ji fakt zkusil
. Uvidím, a možná ji zkusím pak třeba poreferuju. Jediný co nevím, tak jestli se to zapojuje mezi zesák a basu nebo se to dá strčit do efektový smyčky, efekty zrovna nejsou moje silná stránka. Ale nutno uznat, že ta krabka opravdu vypadá zajímavě, teda aspoň pro mě. 
Baskytara: LTD-ESP B 154 STR , Ibanez SR 705 TK
Kombo: Warwick Blue Cab 30
Zesilovač: Gallien-Krueger 700RB-II
Kabel: Planet waves, Monster Cable
Kombo: Warwick Blue Cab 30
Zesilovač: Gallien-Krueger 700RB-II
Kabel: Planet waves, Monster Cable
co sem koukal na pár videí, kde to bylo vidět, tak to vždycky měli mezi zesákem a basou. ale snad by to šlo i jinam 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Není důvod to dávat kamkoli jinam než mezi basu a preamp.paby píše:co sem koukal na pár videí, kde to bylo vidět, tak to vždycky měli mezi zesákem a basou. ale snad by to šlo i jinam
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008