Akustika vs. elektroakustika

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Holajs

Akustika vs. elektroakustika

Příspěvek od Holajs »

Blizi se cas Vanoc a preji si k Vanocum moji prvni vlastni kytaru do ted jsem mel pucenou klasickou spanelku a ted se rozhlizim po Westrernovce. Ted mi jde o to spis jestli akustiku nebo elektroakustiku. Jde mi o zvuk u te elektroakustiky bez komba jestli je to totez. Jedna se o tyto modely. Co spis pro zacatecnika. :)

Akustika: http://kytary.cz/ibanez-westernova-kyta ... 48:0:0:1:0

Elektroakustika: http://kytary.cz/ibanez-elektroakustick ... 48:0:0:1:0

Dekuji za kazdou radu
Phoenixcqcq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phoenixcqcq »

No. Asi tak. Když vezmeš tutéž kytaru a jedna bude akustika a druhá elektro, rozdíl ve zvuku asi skoro vůbec nepoznáš. Prostě ta elektro bude mít jen něco navíc. Ale bude samozřejmě o to "navíc" dražší... Takže když si dáš nějaký cenový limit, tak akustika ve stejné ceně jako elektroakustika bude znít většinou líp, neboť nemá to něco navíc. Takže radši nějakou tu pětistovku přihoď a kup si elektroakustiku. Ještěje ale otázka, zda máš nabo budeš mít nějaké kombo přez které bys elektricky hrál... Pokud ne a máš v plánu hrát třeba jen přez hifivěž, tak Ti stačí akustika... Ale finální rozhodnutí je na Tobě.... S těmi modely Ti neporadím, ideální je vyzkoušet. Ale elektroakustiky se neboj, ta mechanika ten zvuk nepokazí. (Jinak OMHO ta vestavěná ladička bude asi docela naprd. I když hodit se někdy může...)
Kytary: BC Rich Flesh Ring 2003, LAG 300JCE
Efekty: Zoom G9.2tt, Digitech The Weapon, Digitech RP250, Zoom 505II
Komba: Behringer Blue Devil 60W, Kustom KLA10
Hlava: Bugera 333XL
Box: Marshall 1960AV
Holajs

Příspěvek od Holajs »

kombo planuji az budou penize, dekuji za radu preji pekne Vanoce
Phoenixcqcq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phoenixcqcq »

Tak to jdi do elektroakustiky.
Kytary: BC Rich Flesh Ring 2003, LAG 300JCE
Efekty: Zoom G9.2tt, Digitech The Weapon, Digitech RP250, Zoom 505II
Komba: Behringer Blue Devil 60W, Kustom KLA10
Hlava: Bugera 333XL
Box: Marshall 1960AV
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Můj postřeh...Já když se rozhodoval jestli akustika nebo elektroakustika tak hlavním argumentem pro elektroakustiku byl pro mě výkroj pro lepší hraní ve vyšších polohách. Elektroakustiky ho z 99% mají protože se tak nějak počítá že se s nima bude více sólovat. I když ji defacto zapojenou nepoužívám, hraju na ni čistě akusticky, výkroj oceňuju včetně implantované ladičky ;)

edit: akustický zvuk má v pohodě stejně hlasitý jako jiné akustiky, toho se neboj (teda pokud nekoupíš ultratenké jako talman atd)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Na ty elektroakustiky jsou extra komba ?
Ujíždím na třech značkách : Pearl , MEINL a Balbex ;-)
Holajs

Příspěvek od Holajs »

taky by me zajimalo jestli musim mit neco special, nebo staci kombo na jakoukoliv kytaru nejakou univerzalku
rastakvajanasta

Příspěvek od rastakvajanasta »

Prodávají se na to speciální komba. Nejlépe třeba AER :wink: jen kdyby to nebyla taková penalta do rozpočtu... Ale nechají se sehnat malý komba za za pár korun (Kustom Sienna, Crate CA, Laney LAC...), viz. můj nedávný dotaz http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=10655
Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Jj ... dík za informaci :D ... v nejbližší době si nějakou elektroakustiku pořídím ;-)
Ujíždím na třech značkách : Pearl , MEINL a Balbex ;-)
pehve

Příspěvek od pehve »

ještě nezapomente na názor velké většiny lidí že je lepší vybrat kytaru i elektroniku zvlášť a nechat si to osadit, prostě nenechat výběr elektroniky na výrobci protože to je většinou o kvalitě...
rastakvajanasta

pehve píše:ještě nezapomente na názor velké většiny lidí že je lepší vybrat kytaru i elektroniku zvlášť a nechat si to osadit, prostě nenechat výběr elektroniky na výrobci protože to je většinou o kvalitě...
Snad bych jen dodal, že to neplatí úplně obecně. Takhle to chodí u rozpočtovek, ne u opravdu kvalitních kytar (kterých je ale na pultech, popravdě, dost málo).
Marko007

Příspěvek od Marko007 »

rastakvajanasta píše:Prodávají se na to speciální komba. Nejlépe třeba AER :wink: jen kdyby to nebyla taková penalta do rozpočtu... Ale nechají se sehnat malý komba za za pár korun (Kustom Sienna, Crate CA, Laney LAC...), viz. můj nedávný dotaz http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=10655
Jj , ale některé mají strašně nepřirozený zvuk.Taky sem slyšel že nejpřirozenejší zvuk prostě být zapojený přímo do linky ... ale nezkoušel jsem tak nevím co je na tom pravdy
Petrpeter
*1.5.1975
+1.8.2008
Odpočívej v pokoji...a dík za všechno
rastakvajanasta

Marko007 píše:Jj , ale některé mají strašně nepřirozený zvuk.Taky sem slyšel že nejpřirozenejší zvuk prostě být zapojený přímo do linky ... ale nezkoušel jsem tak nevím co je na tom pravdy
Máš pravdu. Zkušení sólo instrumentální hráči na (elektro)akustiky (tím tedy nemyslím kdejakýho písničkáře, ale třeba kytaristy z Candyrat records apod.) často ženou zvuk do vlastního PA, žádnej kompromis. Ale na takovéto domácí brnkání... no jasně, na to je nejlepší hrát jen akusticky. Kombo je ale dobrý do začátku. Zvyknout si na zesílnej zvuk může být pro mnohé dlouho pouze akusticky hrající kytaristy šok, když najednou slyší zvuk kytary odkudsi odjinud než z nástroje samotnýho a k tomu pěkně nahlas :lol: já to taky zažil. Je dobrý si na to zvykat a nebýt pak později vyplašenej. Dají se s tím ozvučit různý mini akce, když se někde slezeš s kamarádama. Ale ten zvuk žádnej zázrak není, to je fakt. Ale to souvisí i s elektronikou, když je v kytaře jen "nějaký" kobylkový snímač, tak bude zvuk vždycky dost tristní - hrával jsem na Marris SuperJumbo s elektronikou Vintage IV a přes home-made kombo 70W 2×8'' bez tweeteru a byl to teda brutus :lol: neznělo to jako kytara, ale jako když kopneš buben od pračky z prudkýho kopce

edit.: jinak já taky zvažuju, jestli má cenu levný kombo kupovat, momentálně hraju jen akusticky a nechci si zesílením zvuk kytary moc mrvit, jenže časem bych chtěl zase vystupovat, mno nejlíp udělám když našetřím na vlastní mini PA
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“