El. kytara a PC

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
pavelbd

El. kytara a PC

Příspěvek od pavelbd »

Když strčím jack do vstupu, tak ve sluchátkách se slyším pouze z jedné strany, tzn. mono. Poradí mi někdo jak z toho mám vykouzlit stereo??? A druhá věc, neví někdo o nějakém prográmku na el. kytaru s efektama (odkaz) , kde bych nemusel shánět klíč a serial number a podobný hovadiny?? Děkuju kolegové muzikanti.. 8)
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

ja nevem.to som aj ja skusal tak ako ty mi to hralo mono a to preto lebo som to mal zapojene v mikrofonovom vstupe a len na bednicvkach mi to hralo mono...inak je tu aj jedna ktora sa tymto zaobera tak pokracovat mozte aj tam
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Co takhle hledat nbo aspon koukat po důležitých tématech?

http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=10403
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=10424
http://www.hudebniforum.cz/viewtopic.php?t=7327&start=0

Takže... Doporučuju pokračovat v tamtěch tématech. Navíc tento thread se zaobírá hrou na elektrickou kytaru, tudíž přesouvám do sekce Kytar.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Frostys

Příspěvek od Frostys »

Doufám, že se nepletu ale Mono neznamená, že to hraje pouze z jednoho reproduktoru ne?.
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Frostys píše:Doufám, že se nepletu ale Mono neznamená, že to hraje pouze z jednoho reproduktoru ne?.
Co třeba si přečíst ty důležité články, na které už tu odkazuje Nero, a nepokládat zbytečné dotazy, hm? :wink:
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Nenápadně myslím, že se dělají stereo/mono jacky... takže potřebuješ ten stereo jack asi... ale je to jen moje domněnka...
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

r0nn!e píše:Nenápadně myslím, že se dělají stereo/mono jacky... takže potřebuješ ten stereo jack asi... ale je to jen moje domněnka...
Co třeba si přečíst ty důležité články, na které už tu odkazuje Nero, a neodpovídat na zbytečné dotazy svými domněnkami, hm? :wink:
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

z kytary leze pouze mono :wink:
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Kamahl píše:
r0nn!e píše:Nenápadně myslím, že se dělají stereo/mono jacky... takže potřebuješ ten stereo jack asi... ale je to jen moje domněnka...
Co třeba si přečíst ty důležité články, na které už tu odkazuje Nero, a neodpovídat na zbytečné dotazy svými domněnkami, hm? :wink:
Asi je zbytečné se snažit a projevovat dobrou vůli pomoc... :?

Edit, aby šlo vše lépe pochopit: Kamahle, je marné snažit se někoho odkázat tam, kde vše najde, protože se na to stejně vykašle. Proto je zbytečné se snažit (hledat odkazy), když na to ve výsledku všichni kašlou.

Někdo nepochopí, že je lepší se podívat tam, kde je vše shrnuto a radši bude bádat a domnívat se. Kdyby člověk koukal po důležitých threadech, četl pořádně a používal fci Hledat, bylo by nám tu všem líp.
Naposledy upravil(a) Nero dne 7.12.2008 13:57, celkem upraveno 1 x.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

Aha, takže tlačítko Hledat a schopnost číst je jen pro nováčky, starších uživatelů se netýká... To sem nevěděl, tak to sorry.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Blbě si mě pochopil, Kamahle, nebo teda já to asi spíš blbě napsal...

Souhlasím s tebou, blbě jsem se vyjádřil...

PetrPeter 1975 - 2008
Giof
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Giof »

Jenomže zase tady by mohl dostat jednoduchou odpověď.. tam by si musel číst, jak se má všechno pozapojovat a všechny ty piplovinky okolo toho...
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Poradí mi někdo jak z toho mám vykouzlit stereo???
A ty mas stereo kytaru??? :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Atkins píše:
Vytvořit takovej lehčí stereo efekt není problém. Stačí vzít mono zvukovou stopu z kytary, vytvořit si její kopii a tu pak o 20 až 50 ms posunout vpřed nebo vzad.

Nejsem zvukař a nezkoušel jsem to, ale myslel jsem si, že by to tak mohlo fungovat a nakonec jsem to i kdesi na internetu vyhrabal, takže za zkoušku to stojí. ;)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Bummer píše:
Atkins píše:
Vytvořit takovej lehčí stereo efekt není problém. Stačí vzít mono zvukovou stopu z kytary, vytvořit si její kopii a tu pak o 20 až 50 ms posunout vpřed nebo vzad.

Nejsem zvukař a nezkoušel jsem to, ale myslel jsem si, že by to tak mohlo fungovat a nakonec jsem to i kdesi na internetu vyhrabal, takže za zkoušku to stojí. ;)
Tohle je podle mě pravý opak sterea.
Stereo máš dva nezávislí kanály.
Tohle mi přijde spíš jako návod, jak docílit hutnějšího zvuku.
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

RJ píše:Tohle je podle mě pravý opak sterea.
Stereo máš dva nezávislí kanály.
Tohle mi přijde spíš jako návod, jak docílit hutnějšího zvuku.
Jenže jak teda chceš udělat stereo nahrávku nějakého sóla, kde figuruje třeba jen klavír, hm? A netvrď, že to nejde.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Stereofonie, zkráceně stereo, je vícekanálový záznam, přenos a reprodukce zvuku, která má v posluchačích vyvolat prostorový dojem.

takže jak psal bummer.

Kytara - kopie na dvě stopy (já rovnou nahravam do dvou tracků) a pohrát si prostorem (panoroma, urovne atd)
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Re: El. kytara a PC

Příspěvek od rain »

pavelbd píše:Když strčím jack do vstupu, tak ve sluchátkách se slyším pouze z jedné strany, tzn. mono. Poradí mi někdo jak z toho mám vykouzlit stereo??? A druhá věc, neví někdo o nějakém prográmku na el. kytaru s efektama (odkaz) , kde bych nemusel shánět klíč a serial number a podobný hovadiny?? Děkuju kolegové muzikanti.. 8)
Předpokládám že máš na mysli to, že ti to hraje jen z jednoho repráku (nejspíš levého) - je to tím že kytara má samozřejmě jenom mono jack a na špičce je (normálně) levý kanál (pravý je na kroužku) http://nf.duseknet.com/konektory.htm. Buďto si musíš vyrobit redukci z mono na stereo jack a propojit obadva kontakty (špičku a kroužek), nebo to zkus zasunout do zvukovky opatrně ne na doraz tak, aby se obadva kontakty ve zvukovce dotýkaly jenom špičky jacku, snad to chápeš. Nevím co máš za zvukovku, třeba to jde vyřešit i na úrovni ovladačů....
Soft zkus pro začátek třeba: http://www.guitar-fxbox.com/ bez serial number je to tuším omezené na 4 minuty, pak se vypne a musíš ho znovu zapnout.
Ps.: mono je to, že slyšíš v obou repro "to samé" - informace levého a pravého kanálu se neliší.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“