Struny na basu

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Odpovědět

Jaké máte na base struny?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Stoupa píše:před měsícem a půl jsem koupil basu Jackson CMG a obul jí hned do Ernie Ball 55-110 . Zezačátku krásnej cinkavej zvuk , kterej ovšem po týdnu začal ustupovat . Tyhle struny mi zatím odešli asi nejrychleji ze všech . A to jsem je ještě před týdnem vyvařoval , hned jak jsem je nanadal tak hráli zase celkem pěkně ,ale do týdne byl zvuk zase fuč .
Momentálně se chystám na nějáké celoocelové struny a celkem bych skusil http://kytary.cz/dean-markley-blue-stee ... 96:0:0:1:0 .
Celkem si potrpíš na tlouštku co? Valíš trsátkem nebo prstama? A asi nějakej metal že?
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
garde

Příspěvek od garde »

Alcarmo píše:Myslím že bude lepší povolit struny, nejsem expert ale myslím si že s napnutýma to bude klást větší odpor a je tak větší šance strhnout závit.
......jasné, že pri nastavovaní ohnutia krku treba struny povoliť, dva tri závity otočiť naladiť struny chvílu zahrať nech sa to usadí a takto to opakovať......kým sa nenájde požadované nastavenie.......
Lakland Skyline 55-02 DLX
GK 700RB-II + GK 810SBX
kapela: http://bandzone.cz/unknownman
Stoupa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoupa »

KIWI píše:
Stoupa píše:před měsícem a půl jsem koupil basu Jackson CMG a obul jí hned do Ernie Ball 55-110 . Zezačátku krásnej cinkavej zvuk , kterej ovšem po týdnu začal ustupovat . Tyhle struny mi zatím odešli asi nejrychleji ze všech . A to jsem je ještě před týdnem vyvařoval , hned jak jsem je nanadal tak hráli zase celkem pěkně ,ale do týdne byl zvuk zase fuč .
Momentálně se chystám na nějáké celoocelové struny a celkem bych skusil http://kytary.cz/dean-markley-blue-stee ... 96:0:0:1:0 .
Celkem si potrpíš na tlouštku co? Valíš trsátkem nebo prstama? A asi nějakej metal že?
Mám raději silnější struny . Ty 55-110 jsem bral na radu prodejce a celkem se mi zalíbily , předtím jsem měl vždy 45-105 . Hrajeme Heavy/power metal a hraju trsátkem . :wink:
Baskytara: Schecter Riot 5
Aparát: zesilovač Gallien Krueger 700RB-II + box Gallien Krueger NEO 410 + NEO 115
Efekty: Digitech bass synth, MarkBass Riverbero, EHX Black Finger,MXR M89,Boss bass chorus
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Teď jsem an ATkáčko natahnul Dadárka XL 45-100..zvuk řekl bych středovýškovej, spíš ty výšky, basy nejsou moc "dunivý"...hrál jsem s nima jedno odpoledne a mám strach že brzo odejdou...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

KORTY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KORTY »

zajímalo by mě jak dlouho vydrží sruny na baskytare na kytare me 3 mesice a na base???asi delsi dobu kdyz jsou tak drahy co?
www.metallica-band.ic.cz
Guitar:Ibanez GAX30+EMG 81/60,Silverstone SIK 1/CBL
Kombo:,Crate fw120,20W Stag xD umite se asi predstavit
Efekty:Compresion sustainer CS1,Digitech Grunge,Digitech Bad Monkey?BOSS HM-2

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

KORTY píše:zajímalo by mě jak dlouho vydrží sruny na baskytare na kytare me 3 mesice a na base???asi delsi dobu kdyz jsou tak drahy co?
Jak který...Elixiry či drahý Waricky zvládly pul roku ,ael teda jen taktak...obvykle je to pak bahno..na basových strunách víc poznáš, že jsou starý, na kytaře tak ne...a kytarový ti IMHO vydrží dýl jak tři měsíce...

KORTY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KORTY »

KIWI píše:
KORTY píše:zajímalo by mě jak dlouho vydrží sruny na baskytare na kytare me 3 mesice a na base???asi delsi dobu kdyz jsou tak drahy co?
Jak který...Elixiry či drahý Waricky zvládly pul roku ,ael teda jen taktak...obvykle je to pak bahno..na basových strunách víc poznáš, že jsou starý, na kytaře tak ne...a kytarový ti IMHO vydrží dýl jak tři měsíce...
Mě ne :D
www.metallica-band.ic.cz
Guitar:Ibanez GAX30+EMG 81/60,Silverstone SIK 1/CBL
Kombo:,Crate fw120,20W Stag xD umite se asi predstavit
Efekty:Compresion sustainer CS1,Digitech Grunge,Digitech Bad Monkey?BOSS HM-2

"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
garde

Příspěvek od garde »

KORTY píše:
KIWI píše:
Mě ne :D
......mne tie EBS nickláky hrali fajn 2 mesiace bez dunlopovania..... :D a to hrávame 2xtýždenne 4 hodiny......už som kúpil novú sadu a teraz len počkám, že kedy odíde aj ladenie.......ešte sa vrátim k tomu dunlopovaniu s Dunlop 65.......pomáha to tak na hodinku potom sa ten zvuk gulatí a stráca říz.......ale nie je z toho blato.......len sa gulatí......
GK 700RB-II + GK 810SBX
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

ludia co by ste vravely na GHS steel (taky modro-cerny obal)?...zrovna som si ich dal na basu dneska a aby som povedal pravdu tak to su asi najlepsie struny co som kedy pocul a ten zvuk bol taky vyrazny ale chcem vediet ci stym niekto nema skusenosti ze aku maju zivotnost hlavne ked to pouzivam hlavne na slap a podobne lebo mi ide aby mi vydrzaly cim dlhsie lebo ked som si kupil GHS steel tak tam som urval najtensiu strunu asi za 2 tyzdne :D
garde

Příspěvek od garde »

GK 700RB-II + GK 810SBX
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

nie...panaboha sory ja som si pomilil nazov..mislel som struny od znacky EBS 4S...sory fakt to som musel hodit frakt uplne mimo:D
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Máte někdo zkušenosti se značkou Sfarzo?

KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

KIWI píše:Máte někdo zkušenosti se značkou Sfarzo?
Zřejmě ne :D

Na to ATK co prodávám jsem natahnul rudý warwicky a teda čučím! Určitě to nejsou struny co tam vydržijou půl roku ale ten zvuk je něco takovýho co hledám..

Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

KIWI píše:
KIWI píše:Máte někdo zkušenosti se značkou Sfarzo?
Zřejmě ne :D

Na to ATK co prodávám jsem natahnul rudý warwicky a teda čučím! Určitě to nejsou struny co tam vydržijou půl roku ale ten zvuk je něco takovýho co hledám..
Sfarzo fakt neznám. Asi reaguješ, že se nedávno oběvili tady na kytarách.
Jinak ty červený Warwi mam už asi potřetí za sebou a jsem s nima spokojen. Sice si myslim, že na tej mojí base se stejně prd pozná, ale mě sedí. Ne že bych se bál jinejch, ale prostě nějak nemam náladu kupovat zajíce v pytli, když tyhle mam ozkoušený. Druhá věc je ta cena. Taky kvůli ní je kupuju.
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
milvyk

Příspěvek od milvyk »

Někde sem četl dost kladnou recenzi na ghs tak sem je koupil a po jednom kšeftě přestalo hrát h.před tím sem obul dadárka a hrůza zvukově nevyrovnané a po čtrnacti dnech zase d.Jinak používám dost ty levné worwi za ty prachy hrají líp než mnohem dražší struny a mají tu výhodu že na rozdíl od niklovek když přestanou hrát po vyvaření jsou skoro zase jak nové.Zkuste to ušetříte ale přidávám do toho odmaštovací prášek. :wink:
milvyk

Příspěvek od milvyk »

Jenom sem chtěl dodat abych ty levné Warvicky (45) moc nepřechválil tak bacha ve vysokých polohách neladí hlavně G na rozdíl od dražších strun.Tedka sem koupil yamahy H 4050 (45) a po natažení zvuk jako Warwick ale po třech týdnech hraní a cena jednou taková.Asi mi víc sedí ty ocelovky.Můžete mi někdo doporučit něco co slušně hraje,ladí a nestojí přez litr? :(
BUDAJ-31

Příspěvek od BUDAJ-31 »

co by ste vravely na struny Ernieball nejake nicklove???ked som kupil tu MMku tak som knim dostal Dadaria struny ale tie som hend urval pretoze nevidrzaly to naco som ja zvyknuty:D-.-...mal som GHS steel ale tie sa mi postupne urvaly...momentalne mam EBS steel a drzia my stale a fakt nic snimy nieje ale skor by som potreboval poradit ohladom niklovych strunach hlavne od ERNIE BALL alebo kdyby ste vedely o nejakych lepsich strunach ktore by vydrzaly slap 24hodin denne tak dajte vediet :wink: :D

Tiez som pocul o GHS BOOMERS vraj su nane same chvaly bo aj ich ma sam velky Flea ale s GHS nemam moc dobre skusenosti
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

BUDAJ-31 píše: Tiez som pocul o GHS BOOMERS vraj su nane same chvaly bo aj ich ma sam velky Flea ale s GHS nemam moc dobre skusenosti
Ty GHS jsou uplně na h***o...Ernie Ballky jsem měl taky - jednou, což mluví za vše.

aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

No tak já osobně jsem ze začátku hraní používal nějaká levné Olimpie co měli u nás v hudebninách. Moc jsem tomu ještě nerozumněl, takže mi to bylo tak nějak šumák. Teď jedu na těch červenejch Warwickách a jsem spokojenej. Zrovna jsem si koupil dvoje na za 270,-/ks což je moc hezká cena, když u nás v Třebíči v těch hudebninách je mají za 420,- Nějaký špatný ladění teda nepozoruju. Jestli to spíš není chyba nástroje než strun.

GHS jsem si koupil za 650,- na bezpražec hlazený struny a že by to byl nějakej zázrak tak to fakt není. Dost mě to zklamalo. :-(
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Stoupa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoupa »

Tak už je to asi měsíc a něco co jsem pořídil struny Dean Markley a zatim musím říct ,že to nejlepší co jsem zatim měl ... nestrácí rychle zvuk ... ladí ...
Baskytara: Schecter Riot 5
Aparát: zesilovač Gallien Krueger 700RB-II + box Gallien Krueger NEO 410 + NEO 115
Efekty: Digitech bass synth, MarkBass Riverbero, EHX Black Finger,MXR M89,Boss bass chorus
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“