Jak dobře a pokud možno rychle naladit bicí??!!

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
peky666

Jak dobře a pokud možno rychle naladit bicí??!!

Příspěvek od peky666 »

Tak Vás zdravim. Protože co kus to názor, ptám se, jak Vy ladíte své miláčky. A to jak blány, tak šlapky. děkuji a metalforever! :twisted: :idea:
malá, blbá, ale naše
pehve

Příspěvek od pehve »

dobře a pokud možno rychle nejde nic :D a u bicmenů už vůbec ne

pokud z těch korpusů chceš vydolovat maximum tak naladit sadu nebo osadit a naladit nový blány je u mě na celý odpoledne, nějaká ta udržba hran, druhej den po usazení (i když fenuju) to znovu projíždím
taky materiál rozhoduje, javor se ladí jinak než bříza

někdy se stane ( u špatně navržených sad ) že korpusy vyladíš jeden po druhým na základní tony své přirozené frekvence ale ty spolu v sadě nesedějí do intervalů 3/5 ... a sadu prostě přirozeně nenaladíš
někde musíš uhnout z rezonance nebo to řešit jinak a to je potom problém na delší dobu

jinak jedna věc je naladit a jiná nazvučit/dotlumit - ta je stejně důležitá, někdy zabere mraky času a řeší se na place se zvukařem

HW ladím tak že to trochu udržuju v chodu, nic moc práce občas promazat, občas pružinky, struník, závity ....klasika
peky666

re

Příspěvek od peky666 »

Tak takhle ladí někdo ,kdo byl v lidušce. :shock: Já sem člověk ,co se s ti nemůže tolik párat. (ikdyž bych chtěl) jak to tak bývá, blána většinou praskne když to nejmíň potřebujaš. a to mam namysli. při konzíku vyndat fén, je přinejmenším velká sranda :lol:
Taky jsem četl bibli ladění bicích... a ani jsem to nedočetl. Po patnácti odsavcích, kdy sem nebyl ještě ani ve čtvrtce, jsem už nevěděl co bylo na začátku. :wink:
Ale asi mi to jde, protože jsem pučoval bicí kamarádovi a ten hraje v orchestru. řikal že jsou o.k..
Pro mě je nejhorší ,že na všechno musim přijít sám. Dneska už to jde, ale tomu kdo začíná, určitě doporučuju, naučit se to od profíka. Ušetříte rok života. :!: :idea:
malá, blbá, ale naše
pehve

Příspěvek od pehve »

jo třeba v bibli je to taky dobře popsaný jak ladit
no pokud se stane že musím měnit blánu v terénu tak tam prostě narychlo napnu náhradní a doladím to později nebo až doma
peky666

re

Příspěvek od peky666 »

tak to si mi moc nepomohl :? ale ve zkušebně si to člověk může opravdu pekně pomazlit...
Jěště by mě zajímalo, ....
kamarad si koupil bicí a ptal se mě co je to za material... právě kvuli ladění. Nevíte jak to s jistotou poznat? Jsou to mapexi cena kolem 25000 .- ale tip nevim... :?:
malá, blbá, ale naše
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

jaká řada? máš to napsané na kopáku...
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
pehve

Příspěvek od pehve »

s čím jsi chtěl pomoct?.. ptal jsi se jak ladíme svý miláčky...
no jestli to chceš polopatě tak prvně dávám rezonančku, na ní najdu optimální rezonanci korpusu a k ní doladím hrací - unisono. Zatim nic netlumím, obuju takto všechny korpusy a ladím to k sobě - zvuky ohýbám a dozvuky doladuju rozdilnym poměrem ladení rezonanční a hrací blany. Nic novýho...nakonec dotlumím ale čím mín tím líp. Kapku jinak se ladí bubínek - tam musí bejt hrací napnutá na odskok a dotahuje se rezonantem, ladí se samo s vypnutým struníkem , ten nakonec...
no a zbejvá ještě celková kontrola sady jestli někde něco nedrnčí, neklepe, nevrže, nesere...
asi nejuniverzálnější pravidlo pro ladění bubnů je :kvalitně opracovaná rovná hrana a stejný tah na všech šroubech

tohle by ti snad mohlo pomoct
peky666

poděkování

Příspěvek od peky666 »

Clkapaci moc dík. je vidět že víte o čom mluvíte. mám se ještě co učit :lol: moc ste mi pomohli...
malá, blbá, ale naše
JackLemon
Bandzone: www.bandzone.cz/zadnysmer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JackLemon »

Je dobré naladit bicí tak že je máš na maximum utáhlý a jakej zvuk pak zní ? Já to nalaďování náko neznám věšinou sem to dělal podle sebe jak se mi to líbí a nechci si to rozladovat tak sem se chtěl zeptat jak hrajou když jsou na max utáhlý ?
DJmanasek
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Vysoko, a máš vysokou pravděpodobnost, že ti rupne blána.
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
JackLemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JackLemon »

ok tak to dělat radši nebudu. :D
pehve

Příspěvek od pehve »

klidně si to vyzkoušej...už při natahování nové blány musíš jít nejdřív hodně přes aby si sedla na hranu tak ti nic nebrání si do toho třísknout - blána ztratí svůj přirozenej zvuk i barvu (vyhluchne) a začne nepříjemně přeznívat

jinak je to u rezonančky - napínáním ladíš(zkracuješ) dozvuk a celkovou barvu bubnu, tam je možný experimentovat. Je to nejlepší způsob doladění najemno a ty nejnej korpusy jsou okovaný mechanikou umožňující ladění obou blan zepředu přímo z pozice bicmena takže je možný luxusně dolaďovat v různým prostředí.
rezonančka může být klidně i napnutá nadoraz tam je to jen o zvuku, hrací blána ne, ta musí rezonovat s korpusem a musí mít rozumnej odskok
JackLemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JackLemon »

ok díky moc.
peky666

Příspěvek od peky666 »

tak je mam docela hodně podladěný. konečne sem se zbavil ,toho dozvuku. takoví to pouuuum. ale je to tak jak chci buch. a ticho. myslim že při metalu, je to duležity. rychlí bicí při přetažení blán dlouho doznívaj a pak je to taková koule zvuku.... a ne kopák je opravdu lepší nedávat removku... moc zní. v rocku je asi lepší, ale do metalu se to nehodí... vycpat kopák velkou díru a pak pekne m laská:)
malá, blbá, ale naše
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

peky666 píše:tak je mam docela hodně podladěný. konečne sem se zbavil ,toho dozvuku. takoví to pouuuum. ale je to tak jak chci buch. a ticho. myslim že při metalu, je to duležity. rychlí bicí při přetažení blán dlouho doznívaj a pak je to taková koule zvuku.... a ne kopák je opravdu lepší nedávat removku... moc zní. v rocku je asi lepší, ale do metalu se to nehodí... vycpat kopák velkou díru a pak pekne m laská:)
Tohle je napsaný tak, že nevím, nad čím z toho se pozastavit dřív?! :roll: Podlazený, to jako že máš blány volný, tedamálo napnutý?? proboha jak bys na to hrál trochu technicky...???
"lepší nedávat removku..." tomu nerozumím?! jaký model blány od firmy REMO máš na mysli a na jakém kopáku (rozměr, dřevo, modelová řada+ firma)?? Jakou blánu bys tam teda dal aod jaké firmy?? Od EVANS, nebo AQUARIAN??

"..vycpat kopák, velkou díru,,," tak tohle je nejlepší způsob, jak zabít poslední zbytky zvuku bubnu. Tlumení zmenšit na minimum, plnou přední blánu (nebo malý otvor max do 5") a trochu si vyhrát s laděním a výběrem blány. Mohl by ti pomoct třeba EVANS Emad.....
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
pehve

Příspěvek od pehve »

peky666 píše:...a ne kopák je opravdu lepší nedávat removku...
máš na mysli všechny blány od REMA? Nesouhlasím, v jejich řadách Evans a Aquarian je na výběr.
Monikad píše:...Tlumení zmenšit na minimum, plnou přední blánu (nebo malý otvor max do 5") a trochu si vyhrát s laděním a výběrem blány. Mohl by ti pomoct třeba EVANS Emad.....
Ano, tlumit laděním, souhlasím, ten zvuk je potom něco jinýho než vytlumený "krabicák".
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

[quote="pehve"]........máš na mysli všechny blány od REMA? Nesouhlasím, v jejich řadách Evans a Aquarian je na výběr...... [quote]

:D :D
EVANS a AQUARIAN jsou renomované firmy, které vyrábí celý sortiment blan ve spoustě řad, stejně tak jako REMO.
To sis trochu poletl... :D
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
pehve

Příspěvek od pehve »

Monikad píše:
pehve píše:........máš na mysli všechny blány od REMA? Nesouhlasím, v jejich řadách Evans a Aquarian je na výběr......

:D :D
EVANS a AQUARIAN jsou renomované firmy, které vyrábí celý sortiment blan ve spoustě řad, stejně tak jako REMO.
To sis trochu poletl... :D
ehe??!! kua :? to fakt zní blbě :roll:
mělo bejt ....v jejich řadách i v Evans a Aquarian je na výběr......sorry a diky za upozornění psal jsem to ráno v poklusu :D
DJmanasek
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Na tom něco pravdy bude, když tlumit, tak musíš vědět jak a čím, není pravda, že vycpat to je dobré.

Já to mám například vytlumené studiovým molitanem do půlkruhu, a zní to pěkně, blánu mám stále ještě exportní, + mám tam udělanou díru o průměru 12cm v pravém dolním rohu.
Obrázek
pehve

Příspěvek od pehve »

moc vycpat není fakt dobré :!: ..
joo to není ale říkej to zvukařům po různých kšeftech..... :roll: většinou chtějí co nejvíc utlumit vazbu a nejvíc to odnášej bicmeni..snad každej slyšel ty kecy-hele nějak to utlum nebo to stahnu..tamten přechoďák a ten kotel..tak chudáci bicmeni vozí vytlumený korpusy, narvaný molitanem, filcem atd...taky je občas vidět speciality jako třeba přes rezonant ještě natažená tuhá látka...ufff
tohle si protiřečí s moderním trendem volně uložených co nejvíce rezonujících korpusů, tedy nechat vyznít kvalitní dřevo :!:
Takže netlumit ale ladit.
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“