Zdravim,
mozna to tu uz bylo zodpovezeno, ale zaboha to nemuzu najit.
Konecne se mi povedlo rozchodit poradne GUitar Rig, ze by stlo za to z nej i nahravat. Ted resim jak na to. Idealne bych chtel prez Cubase SX, nebo Audacity, ale kdykoliv jeden ze zminenych programu zapnu, zvuk v Guitar Rig se budto totalne zmrsi (tony sou posunuty o ton treba), nebo uplne prestane hrat. Co s tim? Nemuzu na to zaboha prijit
Zvukovku mam Creative SoundBlaster 128bit, uz starsi, ale mam tam odezvu 13ms a je to v pohode. Eh, to s tim VST efektem se dela jak?
edit - tak uz mi to zvrk nemrsi, zapnu Cubase i Guitar Rig 3, v Cubase sem nastavil ASIO4Allv2 to funguje okej, ale nemuzu nahravat, furt tam vidim jenom integrovanou zvukovku a ne tu Creative....predtim tam byla
Neporadi nekdo? Ja uz sem z toho na prasky...
Uz mi to zvuk neprzni, vsechno je podle me nastaveny jak ma, ale Cubase furt neukazuje zadny vybuzeni, takze sihnal nikde
Ale guitar rig je obecně nastavený, že výstup jde prostě ven ze zvukovky ne ? Takže to musíš odchytávat Cubasem ještě před tím. To jde nastavit jenom v ovladačích, tohle není ani tak věc HW. Moje ESI na to má právě takovou věc zvanou Direct wire kde si libovolný výstup přivedu na libovolný vstup a můžu nahrávat co chci.
Michalowic píše:Takze hledat spis v nakym programku pro tu zvukovku jo? Me z toho asi hrabne uz
Nejlepší postup průchodu signálu by měl být:
Vstup -> Cubase -> VST efekt (GuitarRig) -> Výstup
Do Cubase nahráváš čistou kytaru a až v něm ji pomocí VST efektu (GuitarRig) upravíš, pokud ji chceš i slyšet, musíš zapnout monitorování stopy.
Michalowic píše:Takze hledat spis v nakym programku pro tu zvukovku jo? Me z toho asi hrabne uz
Nejlepší postup průchodu signálu by měl být:
Vstup -> Cubase -> VST efekt (GuitarRig) -> Výstup
Do Cubase nahráváš čistou kytaru a až v něm ji pomocí VST efektu (GuitarRig) upravíš, pokud ji chceš i slyšet, musíš zapnout monitorování stopy.
No a ja zaboha nak nemuzu prijit na to, jak udelat VST efekt, ale tak snad to vykoumam, diky
popřípadě jednoduše zapneš instalaci GR, ale nedáš instalovat Standalone aplikaci, ale VST plugin... pak nahraješ v Cubase čistou kytaru do linein BEZ NIČEHO, označíš ji, dáš pravé tlačítko a v položce plugins zadáš Guitar Rig 3, pak vybereš zvuk a klikneš na process
pokud chceš takhle processovat jednu stopu ale vložit tam více různých zvuků, stačí pokud vím tu stopu rozdělit na různé segmenty a ty postupně zmršit jak budeš chtít
Dark Axel píše:popřípadě jednoduše zapneš instalaci GR, ale nedáš instalovat Standalone aplikaci, ale VST plugin... pak nahraješ v Cubase čistou kytaru do linein BEZ NIČEHO, označíš ji, dáš pravé tlačítko a v položce plugins zadáš Guitar Rig 3, pak vybereš zvuk a klikneš na process
pokud chceš takhle processovat jednu stopu ale vložit tam více různých zvuků, stačí pokud vím tu stopu rozdělit na různé segmenty a ty postupně zmršit jak budeš chtít
Jde toto i v Audacity? Cubase nemám ... GR i Amplitube mám nainstalovaný i jako plugin, ale v efektech v Audacity se mi neobjevily...
EDIT: Tak už jsem to rozjel (byl potřeba VST enabler) ale vznat se v tom má kdo? V Cubase je to graficky? Tady jsou jen posuvníky s jednotlivejma údajema a je jich tam moc
Sakra sezen si Cubase nebo neco podobnyho, taky sem driv delal v audacity ale na VST a takovy veci uz to neni dobry. Kdyz dam na nejakou stopu VST GR tak si muzu vlastne v okne Cubase otevrit vlastne to samy jako standalone aplikace, takze to je graficky.
cerfotoc píše:Sakra sezen si Cubase nebo neco podobnyho, taky sem driv delal v audacity ale na VST a takovy veci uz to neni dobry. Kdyz dam na nejakou stopu VST GR tak si muzu vlastne v okne Cubase otevrit vlastne to samy jako standalone aplikace, takze to je graficky.
Tak jsem si ho dneska 'sehnal', koukal jsem jako puk, jednak při monitoringu to bylo zpožděný možná o vteřinu, intuičnost ovládání taky nic moc a že yb se mi něco povedlo nahrát se říct nedá
cerfotoc píše:Sakra sezen si Cubase nebo neco podobnyho, taky sem driv delal v audacity ale na VST a takovy veci uz to neni dobry. Kdyz dam na nejakou stopu VST GR tak si muzu vlastne v okne Cubase otevrit vlastne to samy jako standalone aplikace, takze to je graficky.
Tak jsem si ho dneska 'sehnal', koukal jsem jako puk, jednak při monitoringu to bylo zpožděný možná o vteřinu, intuičnost ovládání taky nic moc a že yb se mi něco povedlo nahrát se říct nedá
co máš za zvukovku? podporuje ASIO nebo jedeš přes nějaký ASIO4All? Taky jsem s cubase nejdřív dost bojoval, ale to se časem poddá, soft je to dobrej.
co máš za zvukovku? podporuje ASIO nebo jedeš přes nějaký ASIO4All? Taky jsem s cubase nejdřív dost bojoval, ale to se časem poddá, soft je to dobrej.
Asio 4 All .. Holt to bude chtít chvíli zkoušet ... i když při monitoringu to hraje (sice zpožděně), tak se ten zvuk ale vůbec nenahrává do tý stopy....