Ahoj všem,
nedávno jsem objevil toto výborné fórum a rád bych znal Váš názor na následující. Jako druhou kytaru jsem si k velké spokojenosti koupil dvanáctku od furcha konkrétně D41-CM a docela jsem se vyděsil po přečtení několika príspěvků týkajících se poškození kytary vlivem změny teploty. O co mi jde - o vánocích mě čekají asi tři koncerty v kostelích, kde se teplota pohybuje odhadem okolo + 5 st. C . Je mi jasné , že bych nechal kytaru před hraním nejprve "aklimatizovat" - stejně se to musí udělat kvůli ladění. Podotýkám, že moje 11 let stará Epifonka s masivní deskou (smrk) zažívá tyto teplotní šoky pravidelně léta a to bez jakýchkoliv problémů nicméně proti furchovi působí tělo kytary pocitově poněkud "bytelněji" . Co si o tom myslíte ? Nerad bych si kytaru hned zničil.
Díky Roman
Hraní na masiv(FURCH) při nižších teplotách
Pravidla fóra
no myslim, že největší problém bude s laděním 12str o kytaru bych se nebál. pokud chceš kvalifikovanou odpověď zavolej ve čtvrtky do prodejny furch v brně a chtěj servisáka pana valnohu.
Fender Strat Highway One Wine Red
Furch G-23 SO, Fishman Natural I
Ampeg Reverbrocket R-12R 50W
Ebow Plus, TS9, BD2, BB2, ED1, CH1, TU2, LS2, GEB7
Furch G-23 SO, Fishman Natural I
Ampeg Reverbrocket R-12R 50W
Ebow Plus, TS9, BD2, BB2, ED1, CH1, TU2, LS2, GEB7
238131145 to je icq číslo přímo do prodejny Furch v Brně prodává tam velmi ochotný a hlavně znalý prodavač.Sám sním také něteré dotazy probírám před ICQ.Myslim že model 41 není celomasivní pouze přední deska tudíž problémi by ti to dělat nemělo.Já mám celomasivní 24 a když jdu někam takhle hrát do nižších teplot tak,u kytary tři dny předem povolím struny a dám jí navlhčit(dělám to i jindy).Pomáhá to hodně jak zvukově tak i kytara má svojí vlhkost a je odpočatá,tu díž se na ni takovéhle změny neprojevují.Jinak 2-3 hodinky hraní v takovémhle prostředí jí neuškodí.
Naposledy upravil(a) wenca77 dne 11.12.2008 22:49, celkem upraveno 2 x.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1