Reprobedny na akcičky

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

japetrja píše:No ty Tapca nevypadaj špatně... zatím se zdají nejlepší;-)

Zaskočil mě ale tvůj názor na Behringer... jsem si vždycky myslel že je to hodně dobrý výrobce a chválu jsem slyšel třeba na komba od nich, tak nevim, ale tvůj názor mě určitě zajímá.
Edit: třeba ten BEHRINGER - EUROLIVE® B315A nevypadá špatně;-)
Kde si slyšel tu chválu na komba od behringera? Ať už jsou dobrý nebo ne tak jsem ještě neslyšel jedinýho člověka co je chválí (takže asi dobrý nebudou:D).
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

Já bych toho Uliho zas tolik nepomlouval - je to výrobce nižší střední třídy a třakovej kopiátor - něco se mu zadaří, něco ne - tam jde pak o to, vědít, co za to stojí a co ne... na tohle téma bych ale tady diskuzi rozvádět nechtěl - to sem nepatří....

já sem znovu a stále pro TAPCO - ty bedny prostě za ty prachy opravdu stojej...

Co se těch Ulin 315A týče, ty se snad ještě ani nedovážej do čech, nebo sem je ještě neviděl - a dokud je neuslišim a nebudu vědít, že fungujou tak, jak maj a fungujou i tak dlouho, jak by měli, tak k nim prostě budu skeptickej...

jestli máš dilema z toho, že u Ulin píšou 400W a tapco má o dost míň - na tohle bych zas tolik nedával - rozdíl v hlasitosti nebude dvojnásobnej - navíc, ne vždy je to jen o wattech, ale hlavně o akustice (i když to disco...) a taky o dalších parametrech reproduktorů a reprobeden...

... jinak nevím víc, jak to poradit - ještě ti akorát zopakuji (už sem to snad někde tady psal, nebo alespoň napsat chtěl), že ty bedny MUSÍŠ pak dát na stojany - měli by bejt minimálně ve vejšce hlav - možná trochu výš - když dáš bedny na zem, tak bys tam moh mít třeba i 5kW a bude to stejně na prd...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
japetrja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od japetrja »

No tak to teda vypadá že ty Tapca jsou pro mě jednoznačnej vítěz... až to je skoro nudný že není žádnej "finálovej souboj" :D
Akorát si mě malinko zaskočil těma stojanama... s těma jsem teda původně nepočítal... nejde to nějak zaimprovizovat, třeba to bouchnout na stůl a pak třeba něco časem koupit??? Nebo by stačilo koupit ty nejlevnější obyčejný Staggy!?!
Jinak o tu wattáž vůbec tolik nejde, hlavně aby to trochu hrálo a mělo to zvuk na úrovni;-)
S tím Behringerem jsem teda asi někde nabyl mylného mínění ale tak by mě teda spíš jen tak obecně zajímalo jaký značky preferovat a na který si dát pozor???

A poslední lehce pitomej dotaz :lol: Proč těm Behringerům říkáte Uli???
Jens Ludwig
Odborník

Příspěvek od Jens Ludwig »

stůl je na pyču - chtěl si bedny za 10 jednu - tady máš za 8 bednu + 1500 stojan - a si v normě.... - de o to, že bedny (alespoň vejškáče) musej bejt nad hlavama - bo se jinak zvuk pohltí v první lajně lidí a bude to stát uplně za h***o...

P.S.: majitelem firmy je jistej Uli Behringer - po něm se firma a značka jmenuje Behringer - zkráceně Uli nebo Ulina
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +

omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
adamec99

Příspěvek od adamec99 »

tie stojany mozu byt totalnej ciny, pokial ich nepouzivas kazdy den. Ide iba o to, ze aby neboli hliníkové, ale kovové a to celokovové. Dávaj pozor na to, aby ten čap, kde sú pripevnené 3 nôžky bol tiež z kovu. Plast stoji za prd - ked je niekde chladno, alebo stojan je ulozený v zime, tak plast sa stane krehký a láme sa. Takze ked to kupujes cez e-shop, tak im radšej napiš a spytajsa, ci je to celokovove...

K tomu ulimu: zasa, niektore veci robia dobre, ale komba max. tak do skusobne, nie som sice gitarista, ale hrali sme asi 2 roky na jednom od Uliho a po roku tam nastal nejaky problem na koncaku, praskali poistky, bolo to aj v oprave a nakoniec aj tak zosik pustil jednosmerny prud :cry:

Zosiky maju kopie QSC ta EP2500 je celkom podarena.

Mixy stoja za prd. Maju sice velke vybavenie, ale nekvalitne fadery, podla mna niektore modely maju zle vstupne obvody, po case odchadzaju fadery, predzosilnovac vypadava, a to nehovorim o FX, ktory sa po case rozsumi. Proti tomu je Tapco mix amerika.

No a reprobedne. Hraju celkom dobre, ale mozno na odposluchy o.k. lenze ked vyrobca napise citlivost SPL 120db, tak kazdy tomu uveri a kupuje si to (pre japetrja: SPL citlivost je citlivost - akusticky tlak, ktory dokaze repro vydat na plnom vykone, cize je to totalna somarina. Citlivost treba pozerat v jednotke 1w/1m :D )

Ono Behringer bola VYNIKAJUCA firma, ale ked bola iba nemecka. jakmile v 90-tych rokoch prisla zaplava ciny tak to je naozaj skoda penazi. Takze prajem vela uspechov...
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Určitě na stojanu nešetři - bedny musíš mít cca ve 180 cm, přesnějí lehce nad hlavami posluchčů.
hadžay

Příspěvek od hadžay »

Docela by mě zajímalo,a teď to nemyslím nějak ironicky,z čeho pramení vaše averze vůči aktivkám od Uliho,nebo vůči Ulimu obecně.
Jestli to pramení z vaších zkušeností poruchovosti a servisu této techniky,nebo jen tak konstatujete,když se to tak obecně traduje?
Jako chápu,že s drahou profi technikou se věci od Uliho srovnávat nemohou,ale na to si značka Behringer ani nehraje.
Pokud tady někdo konkrétně napíše,že v aktivkách od Uliho jsou poddimenzované tranzistory,tudiž odchází koncáky,oproti jiným značkám,které to mají vyřešené tak a tak,tudíž to vydrží mnohem víc,nebo že se reprák od uliho po 100 hodinách rozpadne (jako třeba i zde probíraný Skytec),zatímco ostatní vydrží řádově mnohem déle,poněvadž Uli někde ušetřil,tak podobnou argumentaci beru,ale zatím jsem tady moc konkrétní argumentace nenašel.Jen samé obecné fráze.
Doporučovali jste tu Soundking,není zrovna toto představitel typické čínské OEM produkce?To Behringer má aspoň nějakou tradici a zázemí.
einsteincz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od einsteincz »

Reprobedy nevím, ty jsem měl možnost jen slyšet, ale provozovat to ne.

Ale zkus si vedle sebe postavit třeba
http://kytary.cz/behringer-mdx-2600-com ... 55:0:0:1:0

a

http://kytary.cz/alesis-3630-compressor ... 55:0:0:1:0

Myslím že výsledek bude jasný - a k tomu jsme ve stejné cenové kategorii
http://www.ozvuceni-quartet.cz - light and sound service, Kurzweil player :)
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“