G&W "Školní kytara Alice"

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
woro90

G&W "Školní kytara Alice"

Příspěvek od woro90 »

Co je zač? Uvažuji o tom, že bych si ji nechal nadělit pod stromeček (studenti to nemají nejlehčí), abych měl aspoň něco na čundry. Docela mě děsí ta menzura 580, jak se na to hraje? Vím o ní jen to, že je to roundback a že je levná, nikdy jsem ji v ruce neměl a nevím, jestli je hratelná. Máte ji někdo? Nechce se mi tahat do přírody (zvlášť v sousedství lahvinky) "normální" jumbo nebo westernku. Po té události s mojí stařenou mi bohužel zůstaly jen španělky, takže si stejně budu kupovat nějaký krám, a tahle mi padla do oka. Otázka je hlavně jestli je pohodlná na hraní, poslouchatelná a jestli je to na kovové struny, ale budu pochopitelně vděčný za každou informaci.
Nöuld
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nöuld »

Kámoš ji má... Má na ní kovový struny, ale poslední dobou na ni celkem nadává, že mu nedrží ladění... Nevim no, hrál jsem na ni párkrát a tak hrozná se mi nezdála, ale on už přechází na jinou... Nechci tvrdit, že je špatná, možná to je jen ta jeho :wink:
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
woro90

Příspěvek od woro90 »

Krk mu drží rovný? A jak tlusté struny na ní má? Jsem zvyklý na 11ky, možná bych u kratší kytary dal 12ky aby se zlepšil zvuk, a zajímalo by mě jestli je to na ně stavěné.
Nöuld
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nöuld »

No on tam měl tuším 11ky, ale už na ni nehraje... krk, pokud vím, byl celkem v pohodě a nehrálo se mi na to špatně... Já jsem měl dvanáctky na své kytaře, ale po několika dnech jsem je musel vyměnit za 10ky, protože to moje prsty prostě nemohly zvládnout a každou chvíli mi to někde skřípalo... A hlavně na barré mi ty 12ky přijdou moc tvrdý... Jinak, jak říkám, Alice se mi líbí, ale hrál jsem na ni opravdu jen párkrát, takže vážně nemůžu tak moc soudit...
"92% of teens have moved onto rap or hip hop. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature"!
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

tuto byla moje prvni kytara, nakej ten patek ji mam... za ty penize by se mozna i nasel lepsi model dneska, ale jinak ji na blbnuti doporucuju... je docela bytelna, na tom plastovym tele se jen tak neco nezkazi.. kovovy struny sem tam jednu chvili mel, ale s nylonkama se mi na ni hralo mnohem lip.. potom sem koupil kovovy struny, nemam ted presne paru jak tlusty, ale docela hodne... a nemohl sem to na to ani nasadit, protoze ty otvurky na struny byly proste moc maly a jak sem to zkousel nasilim, tak sem si lehce prohnul krk a od ty doby na ni skoro nehraju...
ale jinak hraje celkem pekne, na to jak je prtava :lol:
woro90

Příspěvek od woro90 »

Aha. Tak jestli je navržená jako nylonka, nechci ji. To si můžu koupit bazarovou překližkovou španělku, kterou můžu kdyžtak spálit (kecám, to bych nikdy neudělal). Kámošova nylonka s menzurou 580, na kterou mu pomáhám znova začít, je pro mě peklo. Ne že by se mi na to hrálo tak špatně, ale mám bez centimetru dva metry a pro moje končetiny je trošku malá, a když na ni nemůžu natáhnout pořádné struny a brát je 1mm trsátkem (nemlátím do toho, používám to kvůli dynamice), přestává to být výhoda....
nbs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nbs »

tak ona nejspis jako nylonka navrzena neni.. kdyz sem ji dostal, byly na tom kovovky, ale to mi bylo nakejch 8 let a nemel sem z toho rozum a skoro sem na to nehral, ale pozdejc sem na to poridil nylonky a hralo se mi na to krasne... potom sem presel na ty kovovky, ale jak rikam, koupil sem moc tlusty draty... ale i tak znela relativne dobre ... ti muzu zkusit urobit nejakou jednoduchou nahravku az budu doma...
Nöuld
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nöuld »

nbs píše: ...a nemohl sem to na to ani nasadit, protoze ty otvurky na struny byly proste moc maly...
To je pravda. Teď jsem si uvědomil, že kamarád měl s tloušťkou strun stejnej problém... :?
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Uz jenom nazev "skolni kytara" by mne odradil a sel bych do neceho normalniho "bazaroveho".
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
woro90

Příspěvek od woro90 »

Atkins píše:Uz jenom nazev "skolni kytara" by mne odradil a sel bych do neceho normalniho "bazaroveho".
To mě taky děsí, ale zase je to roundback a za ty prachy... Každopádně problém se strunami asi rozhodl.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“