Efekt +Zvukvoka do 12 000

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Demilich

Příspěvek od Demilich »

http://www.myspace.com/projectfuge
Nahráno jedním člověkem přes POD xt... Co víc dodat... Mít takhle kvalitní nahrávky tak slintám blahem :P
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

qwer píše:taky by me zajimalo, jakou zvukovku si poridit...

me kriteria jsou:

aby sla na notasu s vistou
mela slusny mikrofonni preamp - nic jineho nebudu totiz pouzivat, chci nahravat komba mikrakem
... to je asi tak vse

cetl jsem o fast tracku - trochu me vadi jen to usb 1.1 a taky to, ze nekteri neoznacuji preampy v tehle zvukovce za zrovna "povedene"...

chtel bych se vejit do 5t.
Fast Track jedine Pro verzi, ktera nevim, jestli se do tech 5K vejde. Klasickej Fast Track je docela prditko - je samozrejme mnohem lepsi, nez integrovany zvukovky nebo soundblastery, ale za 5K se da IMHo nakoupit i lip. Posledne jsem delal popisky na ESI DualFire a Tapco Link, ale bohuzel k tomu nemam zadny blizsi informace nebo zkusenosti. Osobne bych s takovym rozpoctem bral E-MU 0404 USB, ale teda funkcnosti na Viste si opravdu jistje nejsem - ale podle me to problem nebude.

Mimochodem k E-MU zvukovkam se dodava i Cubase 4 LE, Amplitube a Ableton, coz je taky milej bonus.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Wohma píše:Fast Track jedine Pro verzi, ktera nevim, jestli se do tech 5K vejde. Klasickej Fast Track je docela prditko - je samozrejme mnohem lepsi, nez integrovany zvukovky nebo soundblastery, ale za 5K se da IMHo nakoupit i lip. Posledne jsem delal popisky na ESI DualFire a Tapco Link, ale bohuzel k tomu nemam zadny blizsi informace nebo zkusenosti. Osobne bych s takovym rozpoctem bral E-MU 0404 USB, ale teda funkcnosti na Viste si opravdu jistje nejsem - ale podle me to problem nebude.

Mimochodem k E-MU zvukovkam se dodava i Cubase 4 LE, Amplitube a Ableton, coz je taky milej bonus.
fast track pro bych do tech 5t urco sehnal v pohode... jen me moc nelada - docetl jsem se, ze nema zrovna moc dobre mikrofonni preampy, coz je pro me to nejpodstatnejsi.

jinak jsem mel ted doma na 14 dni e-mu tracker a s vistama si to naprosto nerozumelo a tak to putovalo zpatky do obchodu... kvalita zvuku byla super, jen jsem se s tim nedomluvil.

ted mam vlastne preamp studio project - takze kdybych k nemu vymyslel uplne nejake jednoduchou usb zvukovku s linkou do pc, tak by to taky nebylo zle... akorat ze jsem chtel mit moznost nahravat i v mistech, kde nebude elektrika - a o to se pri pouzivani toho studio project preampu pripravim, stejne tak jako pri pouzivani firewire zvukovek...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Tak non-pro verze fast tracku urcite lepsi mikrofonni predzesilovac nez pro verze mit nebude. Ona je taky otazka, kde jsi to cetl - nekteri lidi jsou schopni srovnavat zvukovku s preampem za 5K se samostatnym preampem za 15K, kde opravdu bude propastny rozdil a bude na miste prohlasit, ze fast track pro je sh*t :)

Proc by ses o to pri pouziti firewire zvukovek pripravil? Vetsina z nich, aspon tech malych, funguje jen z napajeni FireWiru, samozrejme to musi jit pres ten vicepinovej kabel. Ale problem s tim neni.
Somnus Aeternus
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

qwer: a byl by problém provozovat na tom noťasu dva systémy tzn XP na nahrávání a Visty na ostatní ?
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no notaky prave maji jen 4 pinovy (teda muj to tak ma) a pres to napajeni nejede... takze bych musel hnad stavu z adapteru... coz se mi moc nechce.

to, ze ty fast tracky (obyc i pro verze) maji ne moc dobry preamp, jsem cetl na hodne forech. treba v porovnani s tim e-mu to podle nekterych bylo o tridu horsi. preampy fast tracku nemaji moc gainu a taky hodne sumi. proto jsem taky koupil to e-mu tracker. preampy u e-mu me naprosto vyhovovaly... skoda, ze to proste pod vistou nefungovalo.

od m-audia je (pry) skvela ta verze fast track ultra, jenze tak je za 8-9t. a to je pro me zatim naprosto zbytecne... ta ultra ma uplne jine preampy nez pro a obyc fast track a je hodnocena velice kladne

nevim, jaky rozdil je mezi pro a obyc starym fasttrackem - mozna jen v absenci phantomu a par jinych veci u te stare fast track verze. preampy a prevodniky by mohly byt stejne.

na bazaci jsem ted sehnal stary fasttrack, vymenil jsem ho za snimac, ktery me stal litr... takze to odkousim a uvidim. jedine, co potrebuju, je nahrat obyc dynamicky mikrak pro 16bitech v 44,1khz do jedne stopy... to me zatim bohate staci. kdyby me to nahravani nejak chytlo a mel na nej hlavne cas, tak poridim pozdej neco lepsiho.

jinak o druhem os na notasu jsem taky premyslel... no uvidime, pokud to m-audio neposlape pod vistou, tak zkusim XP a bude.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Myslim, ze to reseni s dvema systemama je mozna i nejlepsi - aspon muzes ten druhej nahravaci system radne vyladit a nebudou ti ho zpomalovat kraviny.
Somnus Aeternus
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

no asi tam zkusim najebat to xp a bude. jen moc nevim, jak na to... to abych omrkl i nejake to pocitacove forum :D

jen doufam, ze muj notas bude kompatibilni s XP
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jeste zpet k puvodnimu hendyho prispevku - pokud si chces jen osahat zvuky, ktery POD nabizi, mozna by nebylo spatny koupit treba toto:
http://www.hudebnibazar.cz/compare.php?ID=397879

Prodat to IMHO pujde kdykoli s minimalni nebo zadnou ztratou... Bohuzel tenhle model nema USB rozhrani :\
Somnus Aeternus
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

http://www.hudebnibazar.cz/compare.php?ID=397897
Taktez zajimava nabidka, tentokrat i s USB.
Somnus Aeternus
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

http://aukro.cz/item498942520_pod_2_0.html :)
(Sorry, ze spamuju, ale myslim, ze to jsou pekny nabidky)
Somnus Aeternus
hendy9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hendy9 »

Dík na ten POD 2.0 sem hrál an kurzu a docala to šlo , ale pojim se toho , že z toho nevytáhnu takovej ten "Systémovskej" zvuk jako Toxicity, Chop Suey a nebo úplně z jinýho soudku Hypnotize . Jak si mi tam hodil ten druhej Inzerát na POD xt , tak mě to dost nahlodalo , že bych ho vzal z druhý ruky a koupil si k tomu za 5 k náký efekty
afektband

Příspěvek od afektband »

hendy9 píše:Dík na ten POD 2.0 sem hrál an kurzu a docala to šlo , ale pojim se toho , že z toho nevytáhnu takovej ten "Systémovskej" zvuk jako Toxicity, Chop Suey a nebo úplně z jinýho soudku Hypnotize . Jak si mi tam hodil ten druhej Inzerát na POD xt , tak mě to dost nahlodalo , že bych ho vzal z druhý ruky a koupil si k tomu za 5 k náký efekty
Efekty k podu? :shock:

Neboj zvuk na tom nakroutíš bez problému. Umí všechno.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Sklena

Příspěvek od Sklena »

Ja osobne mam pod 2.0 a k tomu sem is z ebay koupil TONEPORT UX2...Fakt vychytana vecicka sice na live k nicemu ale na domaci nahravani za malo lovu je to supervec vsechny upgrades firmware a software se delaji plne automaticky po spusteni line6 monkey...Mikrofonni vstupy maj i fanotmy +48V holt LINE6 de hodne dopredu
Guitar: CORT X6
Amplifier: PEAVEY BANDIT 112 100W, FSWITCH
Effects: BOSS DS-1,BOSS MD-2, LINE 6 POD 2.0
Recorder: LINE 6 TONEPORT UX2
Picks: KROKODYL 1.5 a vsechno co citm mezi prsty
Bag: CORT CMC11
Cabels: Ki.Sound MSAB20 6m
http://www.playlist.com/Sklena
hendy9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hendy9 »

Mužu mít poslední dotaz v čem je taková výhoda Ledviny -PODu X3 oproti PODu X3 live ?
http://kytary.cz/line6-pod-xt-live/5182/?SE4965:0:0:1:0
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

hendy9 píše:Mužu mít poslední dotaz v čem je taková výhoda Ledviny -PODu X3 oproti PODu X3 live ?
Oproti klasický verzi má ty footswitche a taky wah pedál, což se hodí. Z jednotlivch presetů může třeba jen vypnout delay a tak. U normálního X3 to tak lehce nejde a ještě se kvůli tomu musíš třeba ohnout. :D
hendy9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hendy9 »

no jasně , ael jestli má nákou výhodu ten klasickej POD X3?
Kamahl

Příspěvek od Kamahl »

hendy9 píše:no jasně , ael jestli má nákou výhodu ten klasickej POD X3?
Pravděpodobně ne. Teda kromě skladnosti. :)
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

hendy9 píše:Mužu mít poslední dotaz v čem je taková výhoda Ledviny -PODu X3 oproti PODu X3 live ?
no Live verze je přizpůsobená k ovládání nohou na live hraní = pedál a přešlapávácí banky... a ledvina je spíš vhodná na stůl (má protiskluzové nožičky a je skladná) na recording a domácí hraní, i když když si dokoupíš footswitch a expression pedál, uděláš z toho také live verzi.. ale to je zbytečně drahé ty Line6 footswithe...

jinak rozdílu není
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“