Silový kabel

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
frojler

Příspěvek od frojler »

dayslypper píše:Tak je tu můj první příspěvek na Wikipedii pro nás kytaristy

Kabeláž pro kytarové aparatury

Jsou tam všechny poznatky, co jsem posbíral v tomto vlákně.

Editujte, upravujte, doplňujte. :)

Pokud budete psát nějaký nový článek, tak to pak hoďte i SEM
Hahaha, skvělý a jistě jste pochopili, že reproduktorový kabel jde z reproduktoru a ne z kytary :D
Jak to tedy je, jednoduše vysvětleno:
1) Nástrojový kabel (signálový) = asymetrický tzn. jedna žíla uprostřed a druhá okolo, jako např. u televizní antény, průřez vodiče je cca 0,1 - 0,5 mm.
2) Silový kabel (reproduktorový a jiný) = symetrický, tzn. pár vodičů vedle sebe (dvojlinka stíněná či nestíněná), průřez jednoho vodiče cca 2-5 mm.

:D :D :D
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Hele včera jsem dělal koncert, a pozvaná kapela (My Funeral - výborný jen tak mimochodem) si zapoměla reprákový kabely, a nebylo co jim pučit, ale chtěli "jakejkoliv kabel - klidně i nástrojk" ... o zvákovce sem měl docela strach jak jim to dopadne, ale vydrželo to . .(hlavy JCM900 a Orange)
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
JanSpilka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JanSpilka »

Tak to asi neměli moc nahlas a byli nazvučený přes mikrofony... takže tím kabelem pak nejde takový proud aby ho natavil :idea:

každopádně to sou sebevrazi :)
Guitar : Ibanez RG 350EX (DiMarzio Neck, Bridge PUs)
Amplification : Bugera 333, Ibanez TN412A Thermion
----------------------------------------------------------------------------
BandZone - Strain-Through - Alternative Metal? HC?
BandZone - SKAliSKA Ska/Punk
BandZone - Disagree of despair
Alternative Metal
Banan58
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Banan58 »

Zdravim, mám dvojžílu kabel (tlustej jak pr**l) a dva konektory. Jedna žíla červená druhá černá, kam mám napájet kerou (mám na mysli, kterou na signál a kterou na zem), pájet umim jen mi dělá problém ta teorie. jestli to nepude říct takle jednoduše, tak nevadí, přesto dík za snahu

Edit: Teď mě tak napadá, není to jedno? Nestačí prostě červenej na jedno a černej na druhý? :D

Chapman ML3 Modern (EMG 81+66) >>> Line6 Helix LT >>> Peavey Redstripe Bandit jako monitor - kvanta delaye a reverbu - ještě pár modrejch led diod, přeladit do open C a je ze mě Devin Townsend wannabe hadra :D
tallicaman

Příspěvek od tallicaman »

help
chci koupit hotovy kabel a nevim kery :)
http://www.musiccenter.cz/Adam-Hall-KL3 ... y/:3:13717
nebo
http://kytary.cz/pro-co-lifelines-repro ... 60:0:0:1:0
ci
http://kytary.cz/pro-co-excellines-repr ... 98:0:0:1:0

na co ty kabely delaji tak dlouhe????? vzdyt od hlavy k boxu je to kousicek;
ten pro co lifelines je pry specialne pro basaky nebo dj-pro hutne basy, tak nevim... ani nevim, co tam kde jsou za konektory, bo popisky na kytarach jsou v podstate nijake, takze se zatim priklanim k tomu adam hall, ale nechapu tu delku...
BaCH "Gary Moore" Les Paul, Roland Cube 30X, Hendrix WAH
Janick

Příspěvek od Janick »

Možná to už tady někdo řešil, ale chtěl bych se zeptat jestli někdo z majitelů komba Peavey valveking neměnil kabel mezi zesilovačem a reprem? Hodně jsem čet, že výměna kabelu měla hodně velkej vliv na zvuk. Dík.
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Obrázek
Obrázek

je dost silnej? spojuje 15w lampu s 2x12 boxem....
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

na 15w to stačí (ono by to stačilo snadi třeba na 50w) ale stejně bych koupil kvalitnější
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
nity

Re: Silový kabel

Příspěvek od nity »

podle me stačí koupit do nejakyho trochu vic specializovqanyho elektra, rict pani vo co de a je to...metr tlustyho repro kabelu do 50 krun, dalsich 50 korun jacky...kabel za stovecku jak vino....akorat je vobcas problem to dostat do toho jacka jak je ten kabel silnej... :D
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

nity píše:podle me stačí koupit do nejakyho trochu vic specializovqanyho elektra, rict pani vo co de a je to...metr tlustyho repro kabelu do 50 krun, dalsich 50 korun jacky...kabel za stovecku jak vino....akorat je vobcas problem to dostat do toho jacka jak je ten kabel silnej... :D
právě... a když máš dvojlinku,t akt o pořádně nechytne... dva kámoši sit akto už oddělali elektronky - dali dělanej kabel na silnou dvojlinku a časem ho vytrhli. šetřili 300kč a zaplatili 1000...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
nity

Příspěvek od nity »

promin,to moc nechapu...myslis ze tim jak je ten kabel silnej tak se tolik neprohreje a nechytne se tolik k tomu jacku? to je asi mozny, ale nebal bych se toho, spis teda rada dat si na to pozor...poradne prohrat
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

nity píše:promin,to moc nechapu...myslis ze tim jak je ten kabel silnej tak se tolik neprohreje a nechytne se tolik k tomu jacku? to je asi mozny, ale nebal bych se toho, spis teda rada dat si na to pozor...poradne prohrat
Pořád nechápu toto šetření, při kterém riskujete. Kvalitní silový kabel zase není taková pálka, můj nejkvalitnější kabel co mam je právě silový a to proto, abych si neudělal vlastní hloupostí škodu ještě větší.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Jde o to, ze zvlaste pokud clovek neni opravdu zkuseny, tak spatny spoj nepozna a mysli si, ze to ma spajene OK.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Wohma píše:Jde o to, ze zvlaste pokud clovek neni opravdu zkuseny, tak spatny spoj nepozna a mysli si, ze to ma spajene OK.
To jsem myslel, někde je opravdu lepší neriskovat.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
kubog

Příspěvek od kubog »

Tak, kto nevie letovať nech sa do toho nese*e, ale niekto kto si je v tom istý, prečo nie. Zmeriaš ho ešte multimetrom a nevidím problém. Nebudem mínať peniaze tam kde nemusím
nity

Příspěvek od nity »

souhlas...10 let mam silovy kabely delany, bez problemu, ted sem si rozstrihal planet wawes na propojky..ale kdo to neumi at se na to vykasle..a taky je pravda ze sem nesed k pajce a nezacal letovat silovy kabely, vsechno prislo casem...
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

nity píše:promin,to moc nechapu...myslis ze tim jak je ten kabel silnej tak se tolik neprohreje a nechytne se tolik k tomu jacku? to je asi mozny, ale nebal bych se toho, spis teda rada dat si na to pozor...poradne prohrat
není to o letování... mluvím o tom, že ten samotnej jack vždycky ten kabel přiškrtí při zašroubování a tím zamezí vytrhnutí. Bohužel u tý dvojlinky to chytá blbě... Navíc kdo pájel na neutriky, tak ví, že na nich ten drát moc držet nechce. TEn spoj zůstává hodně dlouho teplej , vždycky se to musí přidržet pevně a necukat s rukou,a by to bůbec chytlo (asi sou ty plechy až moc hladký). pak když někdo škubne za drát, kterej nejistí ten plast, co ho má svírat, vytrhne drát. Jak říkám, nevařím z vody, zažil sem už dva takéto případy. V případě silový kabláže preferuju zalitý konektrory (ty co se nedaj šroubovat, výborně se osvětčil kabel od PW. Sám letuju dost často - modifikace efektů, předělával sem celej aparát, u kabelů (zejména silovejch) ale věřím v tovární výrobky.

Edit: neříkám,ž e dělanej kabel nemůže bejt spolehlivej, ale nikdy bych si netrouf takhle někomu říct: "hele lojzo, vím že si ještě nic nepájel, ale tak ten silovej kabel si udělej!"
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

S tim hladkym povrchem neutriku - ja vzdycky to misto, ktery pajim, poradne doskrabu klicema, pak to chyta lip.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Wohma píše:S tim hladkym povrchem neutriku - ja vzdycky to misto, ktery pajim, poradne doskrabu klicema, pak to chyta lip.
já to robím nožem... i tak asi nezvládnem nahradit pórovitější materiál...
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Kdyby jste používali kvalitní cín tak nemusíte nic škrábat. :P
A to neumluvím o technice pájení.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“