POD 2.0 MIDI USB INTERFACE

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Sklena

POD 2.0 MIDI USB INTERFACE

Příspěvek od Sklena »

Zdravim mam problem s komunikaci pres midi usb interface znacky Delock http://www.fortunes.cz/p/delock-usb-adapter-midi-324522 chtel sem nahravat ruzny tony ale nejak mi to neche najit poda v line 6 edit ani line 6 monkey takze nemuzu ani upgradovat firmware ani nahravat novy vychytavky kdyz budete vedet poradte diky
Guitar: CORT X6
Amplifier: PEAVEY BANDIT 112 100W, FSWITCH
Effects: BOSS DS-1,BOSS MD-2, LINE 6 POD 2.0
Recorder: LINE 6 TONEPORT UX2
Picks: KROKODYL 1.5 a vsechno co citm mezi prsty
Bag: CORT CMC11
Cabels: Ki.Sound MSAB20 6m
http://www.playlist.com/Sklena
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

proč to rveš do efektů?
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
pupack
Bandzone: pupack
Kontaktovat uživatele:

Re: POD 2.0 MIDI USB INTERFACE

Příspěvek od pupack »

Sklena píše:Zdravim mam problem s komunikaci pres midi usb interface znacky Delock http://www.fortunes.cz/p/delock-usb-adapter-midi-324522 chtel sem nahravat ruzny tony ale nejak mi to neche najit poda v line 6 edit ani line 6 monkey takze nemuzu ani upgradovat firmware ani nahravat novy vychytavky kdyz budete vedet poradte diky
nooo ja teda nevim (mam podxt) ale tahle pod 2 nema usb tak jsem myslel ze tim padem v sobe nema "audio rozhrani" a nelze tak propojit s PC... kdyby to slo tak to ma usb jako muj PODxt... to midi tam je dle me jen na moznost ovladat efekty lepsim noznim prepinacem atd... nevim no mrkni na stranky line6.com jestli umis anglicky a je tam i sekce user discusion a tam se takove veci resi behem dne ti nekdo odpovi... ahoj
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
Sklena

Příspěvek od Sklena »

Praveze je to u pod 2.0 reseny pres to midi. Dival sem se na ty jejich stranky ale nic kloudnyho z nich nevypadne krome toho ze kazdej ma ten samej problem:)))))
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

Sklena píše:Praveze je to u pod 2.0 reseny pres to midi. Dival sem se na ty jejich stranky ale nic kloudnyho z nich nevypadne krome toho ze kazdej ma ten samej problem:)))))
tak to je zvlastni, mozna bych prubnul jinej kabel na zkousku jestli si to treba s timhle jenom nerozumi, jinak na tom foru jejich je uzivatel Line6renken nebo tak nejak a ten je primo od Line6 a ochotne mi odpovedel vzdycky na ruzny veci tak zkus jeste jeho.
"Everybody’s going to remember your songs, it’s just that nobody’s gonna be able to play them" - Bob Dylan talking to The Edge
kennedys

Příspěvek od kennedys »

Mě se to zprvu taky zdálo nějaký zvláštní, ale z těch jejich stránek je to tak "Emagic™ SoundDiver™ software (PC/Mac) for expanded feature access via MIDI. You can get at additional effects parameters, do strange things with the wah functions and lots of other fun stuff..." Takže podle mýho to slouží mimojiné k připojení kontroleru a určitě i k update firmware a nastavování efektů. O tom, že by to fachalo jako MIDI převodník kytary na MIDI signál neni ale nikde zmínka. Nehledě na to, že k tomu je ve většině nutnost používat na kytaru speciální přídavný midi snímače...
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

podle mého názoru je to tak že u POD 2 jsou ty midi určené k ovládání Wahu (expression pedal) k prepinani presetu (midi kontrolerem) a k update firmware.

Ale softwarové ovládání efektů a ukládání presetů tak jako u PODxt v programu Gearbox atd podle mě nepůjde, je to i logické - jinak by POD 2 nestál třetinu toho co PODxt když jsou jinak téměř stejně vybavené
pupack
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupack »

kennedys píše:Mě se to zprvu taky zdálo nějaký zvláštní, ale z těch jejich stránek je to tak "Emagic™ SoundDiver™ software (PC/Mac) for expanded feature access via MIDI. You can get at additional effects parameters, do strange things with the wah functions and lots of other fun stuff..." Takže podle mýho to slouží mimojiné k připojení kontroleru a určitě i k update firmware a nastavování efektů. O tom, že by to fachalo jako MIDI převodník kytary na MIDI signál neni ale nikde zmínka. Nehledě na to, že k tomu je ve většině nutnost používat na kytaru speciální přídavný midi snímače...
to néé to nefachá zadnej POD jako midi prevodnik kytara - midi signal. MIDI je u podu ciste pro zadavani prikazu (prepinace, pedaly , popr. klavesy atd) on se ptal ze mu vubec neslo propojit POD skrz midi out do PC (za pomoci midi->usb redukce)
Sklena

Příspěvek od Sklena »

POD 2 pod gearbox nefrci
Martas0101

POd 2.0

Příspěvek od Martas0101 »

Do Poda 2.0 by měli jít nahrát zvuky (neboli spíš kombinace stažené z internetu). Na officiálních stránkách Line6 si je můžete zdarma stáhnout. Vše je tady řešeno přes midi. Mě pomohl web http://www.razdva.cz/posejpal/stranky/listarna.html , tak třeba pomůže i vám :))
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“