Flanger

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Odpovědět
Dr.Stein

Flanger

Příspěvek od Dr.Stein »

Ahoj. Pouzivam na baskytaru kytarovy flanger nemuzu tim ublizit kombu?
Gallien Krueger RB1001, Kustom Deep End 410, S.b.Fender JazzBass, Compresor Samson16C, Monster Cabell
A chuť do hry...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Nemáš tomu fakt jak ublížit. Nebude v tom zase tak zásadní rozdíl. Ty repráky prostě něco musí vydržet. Jediný v čem je rozdíl, že kytarovej reprák bude třeba basový frekvence hrát jinak, ale hrát je prostě bude.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Dr.Stein

Příspěvek od Dr.Stein »

No prisel sem na to, ze muzu pouzivat kytove efekty (krome metalovych a tech co maji ztvrdit zvuk). V celku me okouzlilo to, ze sei muzu hrat se zvukem.:) Dekuju:)
Gallien Krueger RB1001, Kustom Deep End 410, S.b.Fender JazzBass, Compresor Samson16C, Monster Cabell
A chuť do hry...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

aivn86 píše:Nemáš tomu fakt jak ublížit. Nebude v tom zase tak zásadní rozdíl. Ty repráky prostě něco musí vydržet. Jediný v čem je rozdíl, že kytarovej reprák bude třeba basový frekvence hrát jinak, ale hrát je prostě bude.
aivne, čti! :D On nemluví o kytarovém kombu (potažmo repráku), ale o flangeru!

Dr. Stein: Ne, vůbec to nevadí... U těch efektů je více méně jedno, co do toho pošleš za frekvence, výsledek bude cca ten samý. Samozřejmě že basový efekty jsou konstruovány tak, aby si lépe poradili s těmi frekvencemi, s kterými mají, ale je fakt jedno.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Dr.Stein

Příspěvek od Dr.Stein »

Super dekuju. Krom toho bych se chtel zeptat, jaky by jste mi poradili jeste efekt na zkrasleni, upraveni no proste vysperkovani zvuku. Dekuju.
A chuť do hry...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Možností je hrozně moc... Nemáš aspoň nějakou představu co by to mělo být?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

ok možná jsem to napsal trochu blbně. Měl to být příklad co se moc nevyvedl :-D jsem chtěl naznačit, že je prostě jedno jestli dáš do basovýho komba kytarovej efekt nebo ne. Že těm reprákům to nevadí. Ale dost už OT :-D
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Dr.Stein

Příspěvek od Dr.Stein »

Predstavu mam. Falngerem delam protahovani zvuku hezke ozveny, ale rad bych zvuk upravil celkove. Marcus Miller pouziva v jedne ze svych pisni (Frankenstein) ze zacatku jeden mnou neznamy efekt a ten se mi libi. Spis mi de taky o to, poznam neco noveho:) Co by asi tak baskytaristovi ktery chce svuj zvuk zkraslit nemelo chybet ve vybave:) jaky efekt by ste zvolili Vy?
A chuť do hry...
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Tak na basu by se dal použít ještě chorus a kompresor. Pokud ten zvuk nechceš kreslit tak mě nic jinýho nenapadá.
Jinak bych byl pro basu ochoten použít ještě kvákadlo, když se to umí tak zní dobře. Samozřejmě i to zkreslení jde použít, sám vlastním ODB-3, ale využití teda minimální, vlastně spíš žádně:)
Jumy

Příspěvek od Jumy »

Nero píše:"Aivne, vyjadřuj se exaktně a nesnaž se z toho vykroutit mystifikacema! O kytarovém repru prostě nepadlo ani slovo!
Co to znamena exaktne? co je to mystifikace? :lol:
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

PetrPeter 1975 - 2008
whisoure
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dondak
Kontaktovat uživatele:

Re: Flanger

Příspěvek od whisoure »

jaky flangery už ste zkoušeli? přemejšlim že ho možná zahrnu do výbavičky, zajímá mě jaký jste používali, nebo používáte. já žkoušel zatim MXR 90 Phase.

EDIT: nebo phasery :)
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? :D
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“