celolampova hlava do 26 tis

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
costha

celolampova hlava do 26 tis

Příspěvek od costha »

tak jdu znovu otravovat. zas s tim stejnym, no hledal sem kde se dalo co se dalo ale nenasel sem ve vysledku nic moc...
takze hraju rock smes s ulety do grunge a metalu

no a chci nejakou hlavu, srovnavam engla screamer a fireball, laney tt50 nebo VH100R, pripadne mesu caliber 50+,nebo nejakyho marshalla jcm 800-900, tsl 60, ci peavey...
najde se nekdo kdo mel prilezitost si to tak nejak ozkouset aby to mohl posoudit?proste nevim co chci :)))

kytara lespaul..

diikyy
Naposledy upravil(a) costha dne 4.01.2009 23:27, celkem upraveno 1 x.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Vybíral bych mezi Mesou Caliberem (případně Dual Caliberem) a Englem, a tam už je to čistě o vkusu.) Marshall na metal není nejvhodnější, a Laney jsou také spíš brit. zvuk, ve stylu Marshalla...
Edit - ted jsem si všiml, že má Dany (www.boogiestan.com) v nabídce M/B Caliber 50+ za 23 000, což je velice slušná cena, a hlavně jistota skvělého jednání, tak se na to mrkni.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
Saul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Saul »

přesně tak. Podepisuji! Danymu nesahá žádný obchod ani po kotníky. Nabídkou ani profesionalitou.
Hanzbiker

Příspěvek od Hanzbiker »

Taky sem za Calibera od Danyho..eště ti zbydou nějáký fíky na box... :wink:
Fender Stratocaster MIJ, Fender Showmaster, Orange Rockerverb RK50C212 MKII.....
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

A proč ne marshall na metal? Záleží na vkusu a metal se dá hrát rozhodně i na marshalla... prostě je to jenom trochu středověší metal no:)
costha

Příspěvek od costha »

ok diky, takze mesa dobra volba tady z toho vseho jo?
hmmm super. no ja si na tom metalu ujedu jen obcas a to klidne dokrmim nejakou krabkou, mezi mesou caliber a engl screamer ci fireball lepsi mesu od dannyho:) no tak asi ho kontaktuju a uvidime, ale klidne dal piste svy nazory, budu rad kdyz budu mit vetsi prehled a obektivnejsi nazor :) diiikyyy
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

Latam píše:A proč ne marshall na metal? Záleží na vkusu a metal se dá hrát rozhodně i na marshalla... prostě je to jenom trochu středověší metal no:)
nejsem nějakej zastánce marshallu, mám radši zvuk mesiny, ale koukněte se na rattle bucket, tam kytarista valí přes marshalla s kytarou do A a je to uplně vklidu! takže souhlas :)
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
costha

Příspěvek od costha »

ten metal fakt neni nutno brat nejvazneji, spis hlavne ten rock :) az se naucim hrat tak uz to nebudu kompenzovat sypackama :)
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

costha píše:ten metal fakt neni nutno brat nejvazneji, spis hlavne ten rock :) az se naucim hrat tak uz to nebudu kompenzovat sypackama :)
jestli chces slyset toho marshalla co jsem říkal, tak je to Marshall JCM 2000 - 100W a můžeš poslechnout tady http://bandzone.cz/rattlebucket . Jinak ale za mě taky mesa, to je fakt univerzální aparát:)

edit: hrál jsem na tu JCM2000, zvuk se mi líbil, ale prostě mesa mě vždycky posadí na pr*el :wink:
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mne osobne se treba zvuk JCM2000 vubec nelibi (alespon pres 1960 box, ale nevim, jestli to byla klasika nebo V), ale hodne metalovych kytaristu jsem s tou hlavou videl, pripadne s jinou od Marshalla. Mesa ma v tomhle ohledu navrch, ale marshallistu je stejne stale dost.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

do 26 tisic sezenes krasne mesu single recto (netreba popisovat, klasicka smrt), myslim ze za ty prachy se da koupit i nova JCM 800 reissue (naprosta klasika a zvukovej hardcore na vsechny brutality). ani tim caliberem bys neudelal chybu (a ten se da sehnat jeste o kus levneji nez u danyho), kolem tehlech cen se da sehnat i nejaka mesa mark III nebo II (coz jsou pro me top zesiky:) a caliber z nich vychazi). za zminku urcite stoji peavey 6505(+). zadnym z tehlech zesilovacu neudelas chybu, vsecko to jsou profi apce s bombastickym zvukem. engly se mi osobne nelibej (malo stredu).
Skiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skiner »

Costho, Costho...co si nevyzkoušíš, nekupuj :-) Třeba já mám v plánu jít do Marshalla, už velmi brzy bude na cestě...tak posuď sám, kdo z nás hraje víc "metal" :lol: Držím palce ve výběru :wink:
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Dany tam má taky marshall jcm 800 (tuším 2205) - 50w, dvoukanál paráda... není to sice už klaisické osmikilo, ale jde z toho vykroutit i větší gain na ten příležitostný metal.. klasický marshall sound:) mezi marshallem a mesou je docela velký zvukový rozdíl takže je to na tobě.. vyzkoušej a uvidíš co ti sedne víc, oboje je skvělé řešení;) nebo třeba ještě jemnější (hlavně kombo, ale dělá se i hlava) vox ac 30.. zvuková paráda, krásný čistý zvuk a zkreslení z toho jde vykroutit taky docela silné(mluvím o nových custom clasic), na metal by to ale už asi chtělo krabku... nebo třeba moje jcm 900 já rozhodně metal nehraju takže se naněm dá nastavi jak jemný tak hodně brutální sound(ne nadarmo to je označené hi gain:))... podle mě bys to měl všechno vyzkoušet než investuješ takové prachy. Kdybys jel k Danymu tak tam můžeš vyzkoušet mesu, jcm 800 a u mě jcm 900.. jsem ze stejného města jak Dany:)
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

costha píše:ten metal fakt neni nutno brat nejvazneji, spis hlavne ten rock :) az se naucim hrat tak uz to nebudu kompenzovat sypackama :)

Já bejt tebou rozhoduju se jenom mezi Marshall JCM 800 a Mesou Caliberem. Mám to osmikilo a metal z toho jede jak vyšitej. třeba takový testament pro mě vůbec nejsou problém. Na rock je to jak dělaný. mám sice 2205, ale má to vytáhnutý diodový můstky a elektronku navíc a je to paráda. krásnej čistej i takovej ten jedovatej zvuk není problém.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

dlouhovlasac píše: Já bejt tebou rozhoduju se ....
já bych mu takhle nic netlačil a fakt doporučil aby si šel všechno vyzkoušet, moc nespěchal a rozhodl se podle svojich uší.. popřípadě počkal na nějaký hezký kousek z bazaru. Já koupil devítikilo a pak jsem jednou jen tak z hecu vyzkoušel VOX ac 30 a posadil mě na p***l. Ach mít teď těch 25k za které je na bazaru ac 30 s alnicama....
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Kinx píše:engly se mi osobne nelibej (malo stredu).
Tak to asi mluvime uplne o jinych ENGLech :-)
Somnus Aeternus
Crowley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Crowley »

já měl Fireballa a na středy jsem si teda stěžovat nemohl... :D

na jaký Engly si hrál prosím tě?
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674

HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker
Obrázek
Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kinx píše:engly se mi osobne nelibej (malo stredu).
Neznám jiný hi-gain aparáty, který by měly tolik středů, jako Engly...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

tak to teda nevim, vsechny novejsi engly (screamer, powerball, fireball, savage etc) mi prisly dost bez stredu proti napr mesam (marky, rectifier, calibery, F serie) nebo i marshallum (osmikilo, jcm 2000). at jsem udelal "obracene V" na ekvalizeru (basy a vysky na min, stredy na max), furt to bylo malo :) takovy fireball byl totalka, screamer mi prisel subjektivne lepsi (i kdyz oba pouzivaji defakto stejny obvod pro zkresleni). mam rad stredovy zvuky a engl tohle pro me naprosto nesplnuje. nekdo to zas ma rad :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

A na jaky repro jsi to hral? Jestli nebude spis problem v tom. ENGLy maji opravdu asi nejvic stredu ze vsech aparatu, a mimochodem Screamer neni zrovna "nova" hlava :) U vyssich modelu navic jsou vselijaky prepinani modu stredovych boostu a tak, takze bych spis chybu hledal bud v tom boxu, anebo tam.
Chapal bych, kdybys rekl, ze se ti nelibi ENGLy, ze maji MOC stredu,ale opacne, toz to tady neco smrdi :D
Somnus Aeternus
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“