Randall - modulove zesilovace

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
nity

Příspěvek od nity »

jasny, nezda....treba tady triaxis ma 5 lamp Obrázek a v tom pripade, jak ty pises tak by se bezely vzdycky jen 2 a 2 lampy, pricemz ta posledni by byla na efektovou smycku....no a ja si teda myslim ze vzdycky bezej vsechny 4+ta pata na smycku...nezavisle na modu kterej tam mas nastavenej

docela me tohle zajima, vzdycky sem si myslel ze cim vic lamp tim vic je to celolampa
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Takže třeba dejmetomu takový Blackheart BH1Killer Ant skoro ani není lampa, jenom taková lampička...trochulampička... :D
nity

Příspěvek od nity »

:D

ja se nechci moc hadat, spis by me zajimalo, proc to tak je, jestli je neco prevratne lepsi:)..treba me to ovlivnilo pri vyberu myho preampu, to co nemelo 4 lampy sou rovnou zavrh...
Gibson Les Paul Custom 1978, Godin Gseries, Soldano X88R, Mesa 50/50(6L6), Mesa Roadking 2*12, Crybaby Classic, Rocktron Xpression, Boss TU-2, Nobels MF-2
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Každopádně ten Randall v koncáku má 4 lampy.. ne jednu
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
nity

Příspěvek od nity »

Moleek píše:Každopádně ten Randall v koncáku má 4 lampy.. ne jednu
bavime se o lampach v preampu
dlouhovlasac

Příspěvek od dlouhovlasac »

nity píše::D

ja se nechci moc hadat, spis by me zajimalo, proc to tak je, jestli je neco prevratne lepsi:)..treba me to ovlivnilo pri vyberu myho preampu, to co nemelo 4 lampy sou rovnou zavrh...
ne, na kvalitu zvuku to nemá vliv. nechci kecat, ale myslim, že třeba calibery maj jenom tři preampovky a jsou to super ampy. já co vimn, tak mám dvě lampyna čistej zvuk, jedna tam nahradila diody, pak jsou tam lampy co zastávaj funkci invertoru... ale prostě neplatí, že míň lamp = horší zvuk.
nity

Příspěvek od nity »

ok, díky za kloudnou odpoved
Moleek

Příspěvek od Moleek »

nity píše:ja bych mel otazku, kolik to ma lamp v preampu...2 v kazdym modulu a 1 v tom šasi?? pokud ano, tak se mi to nezda jako celolampa:(
"1 v tom šasi".. to by znamenalo jedna v koncáku...

Edit: už jsem to pochopil.. ok... tak tohle nevim..
ale stejně:
3 moduly po 2 lampách = 6 preamp lamp + jedna v šasi
4 lampy koncáku .
dohromady by to dalo 11 lamp. .to už mi přijde jako celolampa
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Dvě lampy v preampu mohou naprosto bohatě stačit - jsou to vlastně 4 systémy a pokud se zapojí do kaskády udělá to moooocmooooc velmi mnoho zkreslení - třeba typicky prakticky všecky higain Engly. Další lampa je u nich v fx smyčce. Mnoho aparátů zase má fx přes operační zesilovače nebo tranzistory (Laney, některé novější Maršály, Valveking....). Vždy záleží na konkrétním zapojení, některý výrobce používá v kaskádě jednotlivé systémy, jiný zapojuje kaskádu jako sledovače (Mesa) ale v podstatě už s jednou lampou v preampu (tzn. 2 systémy) se dá dosáhnout solidního crunche. Pak záleží jak je řešeno více kanálů, jestli je clean/lead separátní, nebo se využívají některé stupně společně atd. (Engl RB - tři kanály jeden EQ - 2 preampovky - gainu jako prase...). U jednokanálových Maršálů bývá jeden systém nevyužitý třeba atd.... Jedna lampa ECC83 nebo 12AX7 je vždysoučástí koncového
stupně jako invertor - tedy při zapojení push pull. Rozhodně to není o tom že čím víc lampiček tam svítí, tím víc je to lampáč. Stačí prozkoumat nějaká shemata a vsjo budět jásno 8)

Ps.: třeba Mesa Mark a jiné které mají grafický EQ - ten EQ je tranzistorový - a je to snad "nelampový" aparát a potažmo zvuk co z toho leze ? By mě zajímalo co na to Buginisti :lol:
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

Dve lampy v preampu 12ax7 tzn 4 zesilovaci systemy kazdej o zesileni 100 je i na ubermetal. Vetsina apcu, co ma treba pet lamp, maji tak 2 az 3 na "zvuk" pak treba reverberacni budic, budic a buffer smycky a invertor pro koncovej stupen...

EDIT: nehlede na to, ze jeden zesilovaci stupen je zapojenej jako katodovej sledovac pro snizeni vystupni impedance, takovej sledovac ma zesileni mensi nez 1 <- takze se na vyrobe zkresleni nepodili vubec

EDIT2: raina jsem si nevsiml, takze placam teoreticky o tom samym :D
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

někdo tu psal o Caliberu s tím, že nechce kecat - Dual Caliber má 6x12AX7 a Caliber 50+ jich má 5,)
ale podle počtu elektronek je naprostá hovadina vybírat, v praxi to je ale tak, že hi-gainové zesilovače jich mívají víc a "vintage" mín, často postačí 3...
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
nity

Příspěvek od nity »

rain píše: Stačí prozkoumat nějaká shemata a vsjo budět jásno 8)

pro me to sou jen cislicka a carecky...

jinak dik za odpovedi kluci...
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

rain píše:[

Z doslechu joo ???? :) Tak až si pár zesilovačů majstři opravdu poslechnete a ještě lépe si na ně zahrajete,
No, já bych řekl že jsem si dost zesíků poslechl a taky na ně zahrál... já nejsu žádný technik co se vyzná v tom, co je vevnitř. Já prostě jdu po zvuku který se mi líbí at to je z čeho chce, netrpím komplexama že triaxis má 5 lamp a já jenom 3 a ještě snima nekreslím, tragedie. O JCM 900 to vím a stejně se mi ten zvuk líbí. Poznámka k osmikilu byla v tom smyslu že v mém povědomí je, co se týče, dejme tomu "čistosti" lampových obovdů oproti polovodičům na slušné urovni(například oproti mému 900). Toť vše a nevidím důvod k zbytečnému dohadování a urážení ostatních ;)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“