Pasivní elektronika vs. aktivní
Pravidla fóra
Pasivní elektronika vs. aktivní
Chci se zeptat jestli je u basy lepčí pasivní elektronika ?
aivn86//Trochu jsem upřesnil název.
aivn86//Trochu jsem upřesnil název.
Re: Pasivní elektronika
aktivni je lepsipeta.dam píše:Chci se zeptat jestli je u basy lepčí pasivní elektronika ?
Ale v ničem, JezaxXx plácá...někde je tu o tom thread, ale nějak se mi ho nedaří najít...peta.dam píše:Tak v cem je horsi pasivní ?
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
tak tu klidně založíme téma nové.
Není lepší ani jedna. Každý má rád něco jiného. Já tvrdím, že čím míň elektriky je v kytaře tak tím líp. Tzn. pro mě je lepší pasiv. Měl jsem aktivku asi rok a půl a dal jsem to pryč. Celou aktivní elektroniku jsem vystříhal ven a zapojil basu jako pasivní a jsem mnohem mnohem víc spokojenej. Ale jsou i hráči, kteří ti řeknou, že aktiv je lepší. Jeho výhoda je podle mě hlavně v tom,že máš mnohem větší variabilitu zvuků. Ale na druhou stranu si musíš hlídat baterky, atd.
Není lepší ani jedna. Každý má rád něco jiného. Já tvrdím, že čím míň elektriky je v kytaře tak tím líp. Tzn. pro mě je lepší pasiv. Měl jsem aktivku asi rok a půl a dal jsem to pryč. Celou aktivní elektroniku jsem vystříhal ven a zapojil basu jako pasivní a jsem mnohem mnohem víc spokojenej. Ale jsou i hráči, kteří ti řeknou, že aktiv je lepší. Jeho výhoda je podle mě hlavně v tom,že máš mnohem větší variabilitu zvuků. Ale na druhou stranu si musíš hlídat baterky, atd.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Tak jsem taky hledal to starší téma. Původní adresa byla: http://forum.kytary.cz/viewtopic.php?t=1660. Ta již samozdřejmě nefunguje. Takže se to asi ztratilo někdy při té slavné migraci.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
hlidat baterky? baterka ti vydrzi az pul roku kdyz to nedrtis kazdej den tak dyl jen si nesmis zapomenout vytahnout kabel ja nvm podle me je aktivka lepsiaivn86 píše:tak tu klidně založíme téma nové.
Máš pravdu, že baterka vydrží dlouho (viz. thread o téhle problematice...JezaxXx píše:hlidat baterky? baterka ti vydrzi az pul roku kdyz to nedrtis kazdej den tak dyl jen si nesmis zapomenout vytahnout kabel ja nvm podle me je aktivka lepsi
Ale jinak prostě nemůžeš říct že je lepší...to jsme tu taky xkrát řešili v tom ztraceným topicu. Každýmu vyhovuje něco jinýho, stejně jako nemůžeš říct jestli je lepší pěti nebo čtyř strunná basa...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
- Alcarmo
- Kontaktovat uživatele:
Po včerejším pokusu o jam můžu říct, že pětistrunka už mi do ruky nikdy nesmí, nejhorší jam v mym životě, takovej trapas jsem ještě nezažil:)KIWI píše:Máš pravdu, že baterka vydrží dlouho (viz. thread o téhle problematice...JezaxXx píše:hlidat baterky? baterka ti vydrzi az pul roku kdyz to nedrtis kazdej den tak dyl jen si nesmis zapomenout vytahnout kabel ja nvm podle me je aktivka lepsi
Ale jinak prostě nemůžeš říct že je lepší...to jsme tu taky xkrát řešili v tom ztraceným topicu. Každýmu vyhovuje něco jinýho, stejně jako nemůžeš říct jestli je lepší pěti nebo čtyř strunná basa...
- DJmanasek
- Rádce
- Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
- Kontaktovat uživatele:
Njn, se stane, já ale taky preferuju Aktiv.
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40

- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
Ty jo, to jsou názory. Prosimtě než začneš mlet takový blbosti, tak se nejdřív pořádně nadechni. Každým usedí něco jinýho a potřebuje něco jinýho. Takže opravud se to říct nedá.JezaxXx píše:no tak co se tyce 5 struny a 4 struny basy ja si myslim ze se da rict co je lepsi. treba 5 struna je lepsi na death metal zatimco 4 struna bych rek ze je lepsi do jazzu atp
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
Podepisuju se pod Nessta, neprud tady všechno s takovýma blbostma...Nesst píše:Ty jo, to jsou názory. Prosimtě než začneš mlet takový blbosti, tak se nejdřív pořádně nadechni. Každým usedí něco jinýho a potřebuje něco jinýho. Takže opravud se to říct nedá.JezaxXx píše:no tak co se tyce 5 struny a 4 struny basy ja si myslim ze se da rict co je lepsi. treba 5 struna je lepsi na death metal zatimco 4 struna bych rek ze je lepsi do jazzu atp
Já mám zase rád aktivy, ale jen s 2-pásm EQ. Jak je tam toho víc, už se toho taky bojím
Pojďte se zas chvilku bavit o těch aktivkách a pasivkách!
Já sem přidám svůj názor. Moje první basa byla pasivka (Jolana) tak mi bylo úplně jedno, jak hraje, protože jsem tomu ještě tolik nerozuměl. Hrála a hraje ale naprosto v pohodě.
Teď mam aktivku Arii. Podle mejch kritéríí hraje taky dost fajn. Určitě líp, než ta jolča
(ale to se nedá srovnávat), ale myslim, že ta elektrika co v ní je, bude docela kšunt...
Závěrem: Když někdo chce aktivku, tak určitě z dražších krajů. Jinak určitě pasivku. A pro začátečníky bych určitě doporučoval pasivku, páč se na tom naučí jakoby "líp hrát" (nevim, jak to napsat). Ta aktivka ti totiž jakoby pomáhá v dynamice a tak, zato na pasiv ti nepomůže, tak to tam musís dostat rukama
Já sem přidám svůj názor. Moje první basa byla pasivka (Jolana) tak mi bylo úplně jedno, jak hraje, protože jsem tomu ještě tolik nerozuměl. Hrála a hraje ale naprosto v pohodě.
Teď mam aktivku Arii. Podle mejch kritéríí hraje taky dost fajn. Určitě líp, než ta jolča
Závěrem: Když někdo chce aktivku, tak určitě z dražších krajů. Jinak určitě pasivku. A pro začátečníky bych určitě doporučoval pasivku, páč se na tom naučí jakoby "líp hrát" (nevim, jak to napsat). Ta aktivka ti totiž jakoby pomáhá v dynamice a tak, zato na pasiv ti nepomůže, tak to tam musís dostat rukama
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
Určitě jsem toho názoru, že si musíš hlídat baterky. Jestli se vám nikomu jetě nestalo, že vám před koncertem odešla baterka tak máte štěstí. Mě se to stalo dvakrát na poslední zkoušce před koncertem a kdyby odešla o dva dny dřív tak to dohraje tak akorát v půlce vystoupení. A není nic lepšího, než mezi písničkama šroubovat kytaru a hledat náhradní baterku.
Takže já prostě po zkušenostech s levnějšími aktivkami volím pasiv. Pokud by jsme se bavili o basách za 20-tis a výš. Tak tam už to bude asi taky o něčem jiném. Ale s tím nemám zkušenosti.
Je pravda, že u té aktivky prostě si stím člvoěk musí umět kapku víc pohrát, hlavně u toho více pásmového EQ....jednu pasivní basu bych si ale asi taky chtěl pořídit, ono to taky hraje trochu jinak...
Ja jsem si nechal elektroniku predelavat z pasiv na aktiv. A je to lepsi pro me. Jak uz tady bylo receno, amm lepsi variabilitu zvuku, muzu si stelovat bassy i vysky primo na basse, predtim jen vysky. Bassa hraje lip, lepsi zvuk celkove. No a co se baterky tyce, tak to uz s tim souvisi. Me rikal ten opravar, ze mi to vydrz sto hodin hrani. Tak kdyz si do pouzdra vzdycky hodis jednu rezervni baterku a maly sroubovacek, tak mas podle me vyhrane, a za to ze to behem 2 minut vymenis i na koncerte Te snad nikdo nezabije. No a neni nic jednodussiho nez si tu baterku pred koncertem vymenit predem kdyz uz tusis ze by mohla dojit.
Super zažitek... ja bych se tomu vyvaroval jednoduše... vybral jsem si proste basu s polohovačem pasiv/aktivaivn86 píše:Určitě jsem toho názoru, že si musíš hlídat baterky. Jestli se vám nikomu jetě nestalo, že vám před koncertem odešla baterka tak máte štěstí. Mě se to stalo dvakrát na poslední zkoušce před koncertem a kdyby odešla o dva dny dřív tak to dohraje tak akorát v půlce vystoupení. A není nic lepšího, než mezi písničkama šroubovat kytaru a hledat náhradní baterku.Takže já prostě po zkušenostech s levnějšími aktivkami volím pasiv. Pokud by jsme se bavili o basách za 20-tis a výš. Tak tam už to bude asi taky o něčem jiném. Ale s tím nemám zkušenosti.