1. bassa stagg... stačí to???

Precission, Jazz, Modern, ...
Odpovědět
scratchy

1. bassa stagg... stačí to???

Příspěvek od scratchy »

předem promiňte pokudřeknu nějakou blbost, vo bassách toho moc nevim, ptám se kvuli kámošovi. Chtěl by začít hrát na bassu ale nemá moc peněz a che si spíš koupit nějaký lepší kombo. no a tak bassu vybral tuhle http://kytary.cz/stagg-serie-3240/3636/?SE3938:0:0:1:0 nebo http://kytary.cz/stagg-j-bass-serie-322 ... :0:0:1:0je
vim že to není nic moc ale je to levák a levnější bassa pro leváka se blbě shání... no a teď ten blbej dotaz: :oops: dá se hrát na jazzbass jenom jazz nebo i rok nebo punk rock?
předem dik za odpovědi! :wink:
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Jazzbass se dá použít na hodně věcí. Co se těch bas samotných týče, asi nic jiného nezbude pokud chce skutečně levorukou. Já jsem třeba taky levák a hraju jako pravák, i když u mě je hodně diskutabilní co vlastně jsem takže jsem špatný příklad. Jinak, Staggy jdou celkem nahoru, takže...
Naposledy upravil(a) Alcarmo dne 20.12.2008 22:11, celkem upraveno 1 x.
Pepe
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepe »

Hele ať to kámoš neřeší a klidně jí koupí. V tejhle cenovej relaci nic jinýho asi stejně nebude. Jestli je to první,tak se nemá čeho bát, stejně nic nepozná (jako já :D). Když u toho vydrží a vyhraje se, tak pak koukne po něcem lepším. Když ne, tak aspon nebude muset litovat tolika peněz.
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
rehlo3

Příspěvek od rehlo3 »

NA zaciatok asi nic ine neni :D:P,stagg je celkom fajn na zaciatok,ja osoobne bi som skor investoval do gitary nez do aparatury ale to je osobitne,ja bi som bral skor jazzbass,to ze sa vola jazzbass neznamena ze ja na jezz,to aj mna zo zaciatku miatlo,v podstate sa tomu hovori tak preto lebo najcastejsia hudba ktora sa na tom hravala bola jazz,takze hlas pre JB
Thinking ...
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Hodně levorukých kytar dělá i Fokus. Takže zkus kouknout na www.fokuskytary.cz Nechci tu nutit zase Fokus. Ale těch levorukejch modelů mají opravdu dost. A dost často je mají v akci. Kvalita bude lepší nebo stejná. Pokud by jsi jel nakupovat do skladu Fokus máš perfektní možnost vybrat z mnoha kusů což se ti v hudebninách málo kdy podaří.

Edit: koukám, že ty fokusky jsou o dost dražší než ty staggy, takže jestli nemá peníze tak tohle asi padá.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Můj názor..... je hovadina investovat do zesáku a mít špatnou basu, takže bych si koupil nějaké kombo s lineoutem, něco obyčejného na cvičení, a do basy bych investoval aspoň těch 5-6 tisíc.
Ale z těch dvou jednoznačně Jazzbass, je to taková univerzální basa.
A ty fokusy, není to špatný nápad.

EDIT: Taky jsem si koupil předtím basu za 4 litry, precission- kopii, a zesák za 5ku nějakého behringera (BX600). Zezačátku to hrálo slušně, ale postupně se zlepšjící se technikou ta basa prostě nestačila, hrálo to hnusně, mělo to nevyvážené snímače. To kombo za 5ku mám dodnes, k tomu basu asi za 20 litru (u nás tak za 30, to co mám v podpisu). A na kombo si nemůžu stěžovat, proto radši investuj víc do basy, ty fokusky fakt nejsou špatné, lépe řečeno nehrál jsem eště na špatně hrající fokusku (samozřejmě vzhledem k ceně.)
Naposledy upravil(a) DJmanasek dne 17.05.2008 12:42, celkem upraveno 1 x.
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Taky bych se toho JazzBasse nebál. Spíš naopak :wink:
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Pokdu jde o JB, tak to je jednoznačné - jedna z nejuniverzálnějších bas, toho se neboj..

Ale určitě radši připlať an lepší basu! Pokud se dostaneš o pár tisíc výš, tak už můžeš uvažovat o basách, které se tu řeší (projdi si topicy o pár řádek níž)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Bassmen17
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bassmen17 »

at do ní kámoš jde ae lepší by bylo jí koupit v nejakym kamenym kramku a zkontrolovat jí páč u stagu záleží na kusu bud se povede nebo ne mě se poved a jsem s nim nad míru spokojen jediny co bych vytknul jsou dohmaty ae i na to se da hrat kdo ví na co se hralo pred 30 lety dneska je kazdej rozmazlenej ....pritom kdyz si koupis nektery veci od ibaniez tak je na tom napsano made in china na znacce nezalezi zalezi na kusu all in china takze nema cenu cokoliv resit
Janus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janus »

Pokud má kámoš předchozí zkušenosti s hraním na jakoukoli kytaru nulové tak by bylo lepší si koupit klasickou verzi a ne verzi pro leváky.Já sám jsem levák a vím o čem mluvím.
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Má to smysl reagovat v topicu tohohle typu pokud je starší než půl roku?
Janus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Janus »

Tož tak z hecu
Ibanez SR705
Cort Action 4
Fade Jazz Bass
Gallien Krueger 700RB-II, 410BLX, 410RBH
Gallien Krueger Backline 110, Peavey Max 126
Schecter Omen 7
http://bandzone.cz/wrazedneemauzy
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

rozhodně má smysl reagovat vždycky. Až to bude zase někdo hledat tak najde na jednom místě víc informací.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“