Jaké struny používáte???
Pravidla fóra
-
Dariel
- last.fm: http://www.last.fm/user/darieel
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dariel
- Kontaktovat uživatele:
Takhle:svůj první rok hraní jsem vůbec o nějaké péči o struny neměl ponětí.Půl roku jsem hrál, pohoda.Moje muzikální schopnosti byly tehdy omezeny na riff z smells like od Nirvany a s trochou štěstí i na sólo v něm hrané.Když mi praskla moje první struna, šel jsem do hudebnin a řek že chcu vrchní éčko.Typ mi byl úplně šumafuk.Když jsem asi po roce (!!!) hraní začlo vadit, že ty struny vapadají jak vytažené z popelnice (mix kůže, potu, rzi a neznámého červeného svinstva) jsem se rozhodl pro generální výměnu strun.Koupil jsem Fendery, mám je tak 4 měsíce a o Vánocích je zase vyměním.Když mi struna praskne, beru GoR (19,-, nekup to 
Jsi pankáč?Dariel píše:Takhle:svůj první rok hraní jsem vůbec o nějaké péči o struny neměl ponětí.Půl roku jsem hrál, pohoda.Moje muzikální schopnosti byly tehdy omezeny na riff z smells like od Nirvany a s trochou štěstí i na sólo v něm hrané.Když mi praskla moje první struna, šel jsem do hudebnin a řek že chcu vrchní éčko.Typ mi byl úplně šumafuk.Když jsem asi po roce (!!!) hraní začlo vadit, že ty struny vapadají jak vytažené z popelnice (mix kůže, potu, rzi a neznámého červeného svinstva) jsem se rozhodl pro generální výměnu strun.Koupil jsem Fendery, mám je tak 4 měsíce a o Vánocích je zase vyměním.Když mi struna praskne, beru GoR (19,-, nekup to
Ted hraju na .13 DR v pohode struny na DRka nemuzu rict nic spatnyho...Jeste bych chtel zkusit jak na tom budou ty jejich barevny struny takovej tuning ulet
Guitar: CORT X6
Amplifier: PEAVEY BANDIT 112 100W, FSWITCH
Effects: BOSS DS-1,BOSS MD-2, LINE 6 POD 2.0
Recorder: LINE 6 TONEPORT UX2
Picks: KROKODYL 1.5 a vsechno co citm mezi prsty
Bag: CORT CMC11
Cabels: Ki.Sound MSAB20 6m
http://www.playlist.com/Sklena
Amplifier: PEAVEY BANDIT 112 100W, FSWITCH
Effects: BOSS DS-1,BOSS MD-2, LINE 6 POD 2.0
Recorder: LINE 6 TONEPORT UX2
Picks: KROKODYL 1.5 a vsechno co citm mezi prsty
Bag: CORT CMC11
Cabels: Ki.Sound MSAB20 6m
http://www.playlist.com/Sklena
-
Dariel
- Kontaktovat uživatele:
Vocty s houbem.Akorát mám pocit, že za ten rok svého pseudohraní jsem se naučil to, co ostatní zvládnou za dva týdny, hrál jsem spíš jen tak aby se neřeklo....ale pak přišlo první vystoupení a já si řek, že se na to konečně naučím hrát, protože to byl propadák.Saul píše:Jsi pankáč?Dariel píše:Takhle:svůj první rok hraní jsem vůbec o nějaké péči o struny neměl ponětí.Půl roku jsem hrál, pohoda.Moje muzikální schopnosti byly tehdy omezeny na riff z smells like od Nirvany a s trochou štěstí i na sólo v něm hrané.Když mi praskla moje první struna, šel jsem do hudebnin a řek že chcu vrchní éčko.Typ mi byl úplně šumafuk.Když jsem asi po roce (!!!) hraní začlo vadit, že ty struny vapadají jak vytažené z popelnice (mix kůže, potu, rzi a neznámého červeného svinstva) jsem se rozhodl pro generální výměnu strun.Koupil jsem Fendery, mám je tak 4 měsíce a o Vánocích je zase vyměním.Když mi struna praskne, beru GoR (19,-, nekup to
no jo no, struny. Já mám na kytaře ještě původní struny Stagg, myslím že to jsou 11-.. každopádně bych si asi už po těch dvou letech měl konečně koupit nový
, i když jsou v pohodě nezčernaly, nezrezly a hrajou pořád celkem dobře. Ale vyzkoušim asi slabší struny, jak je to vůbec, když jsou slabší tak by měli mít výraznější, ostřejší a ne tak hutnej zvuk asi ne? Právě váham jaký struny koupit aby kytara zněla dobře.
Stagg heavy X 460, Crate FW120H
Oblíbené kapely: Burzum (i když to není tak úplně kapela), Carpathian Forest, Dark Funeral, Sekhmet, At the gates, Bloodbath, Belphegor,...
Oblíbené kapely: Burzum (i když to není tak úplně kapela), Carpathian Forest, Dark Funeral, Sekhmet, At the gates, Bloodbath, Belphegor,...
11náctky na továrnim Staggu?? 2 roky??Corey píše:no jo no, struny. Já mám na kytaře ještě původní struny Stagg, myslím že to jsou 11-.. každopádně bych si asi už po těch dvou letech měl konečně koupit nový, i když jsou v pohodě nezčernaly, nezrezly a hrajou pořád celkem dobře. Ale vyzkoušim asi slabší struny, jak je to vůbec, když jsou slabší tak by měli mít výraznější, ostřejší a ne tak hutnej zvuk asi ne? Právě váham jaký struny koupit aby kytara zněla dobře.
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
No, zřejmě má buďto prsty a ruce suché jako pepř, nebo tu kytaru uchovává ve vakuuvikicek píše:11náctky na továrnim Staggu?? 2 roky??Corey píše:no jo no, struny. Já mám na kytaře ještě původní struny Stagg, myslím že to jsou 11-.. každopádně bych si asi už po těch dvou letech měl konečně koupit nový, i když jsou v pohodě nezčernaly, nezrezly a hrajou pořád celkem dobře. Ale vyzkoušim asi slabší struny, jak je to vůbec, když jsou slabší tak by měli mít výraznější, ostřejší a ne tak hutnej zvuk asi ne? Právě váham jaký struny koupit aby kytara zněla dobře.
![]()
.. struny kup podle peněženky, Carl martin struny si nemůžu vynachválit.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem 
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Mno, až natáhneš nové struny, tak pak povídej, co je "hrát slušně"...Corey píše:no jo no, struny. Já mám na kytaře ještě původní struny Stagg, myslím že to jsou 11-.. každopádně bych si asi už po těch dvou letech měl konečně koupit nový, i když jsou v pohodě nezčernaly, nezrezly a hrajou pořád celkem dobře. Ale vyzkoušim asi slabší struny, jak je to vůbec, když jsou slabší tak by měli mít výraznější, ostřejší a ne tak hutnej zvuk asi ne? Právě váham jaký struny koupit aby kytara zněla dobře.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Dřív sem používal GHS Boomers, po tom co sem zkusil Ernie bally tak se mi zdáli jako nesnesitelný bláto, jenže ernie bally tady v žádných hudebninách nemají, tak sem zkusi D´addaria a už nechci žádný jiný, jinak používám sadu blues/jazzrock, to je 011-049.
Chapman ML3 Modern (EMG 81+66) >>> Line6 Helix LT >>> Peavey Redstripe Bandit jako monitor - kvanta delaye a reverbu - ještě pár modrejch led diod, přeladit do open C a je ze mě Devin Townsend wannabe hadra :D
Re: DR strings
jo problém bude někde na kobylce...asi kameny...kup si grafitový kameny ty pomáhaj...Jinak já používám DRka 10-52a DRka používaj skoro všici hudebníci kolem mě...Lojzič píše:Ahoj. Cca. 2 roky jsem hrál na D´addario 10ky. Na konci prázdnin jsem si kopuil novou kytaru a na tu jsem dávám zatím DR. ALE. Ty Drka mají podle mě daleko menší životnost, než D´addario. To přece není možný, aby mi po dvou týdnech hraní praskla d struna. Na předchozí sadě mi praskly dokonce dvě struny zároveň. Nemyslím, že bych byl takovej silák, že bych to tolik rval. Prostě normálně. Máte taky podobný zkušenosti? Eventuelně jaký struny, bych měl dle vás kromě D´addario zkusit? Ernie Bally?
Edit: jinak když se o DRka dobře staráš tak ti vydrží půl roku a maj furt krásnej tón...Taky už bych si měl zajít koupit nový mam je tam někdy od května...
Fender Stratocaster MIJ, Fender Showmaster, Orange Rockerverb RK50C212 MKII.....
no tak já většinou hrál hrál jen doma a to mám ruce suchý a moc se nezpotim
to spíš až poslední dobou co jezdim na koncerty se potim..
mně je celkem jedno kolik budou stát, hlavně aby vydržely, ale tak když mi ty staggy vydržely tak dlouho. Myslim, že nějáký kvalitnější by mi měly taky vydržet.
a jestli ne tak 
-
Dariel
- Kontaktovat uživatele:
Nejde mi do hlavy, že člověk, který hraje tak dobře, že má koncerty, si nechá původní struny dva roky.A že se mu nepotí ruce....suchareCorey píše:no tak já většinou hrál hrál jen doma a to mám ruce suchý a moc se nezpotimto spíš až poslední dobou co jezdim na koncerty se potim..
mně je celkem jedno kolik budou stát, hlavně aby vydržely, ale tak když mi ty staggy vydržely tak dlouho. Myslim, že nějáký kvalitnější by mi měly taky vydržet.
a jestli ne tak
njn, prostě to nebylo nutný je měnit a neřikám že hraju nějak moc dobře, je to jen death metal.. struny prostě nečernaly a nerezly, tak jsem je nechal.. 
tak už mám nový struny
desitky D'Addario nebo tak nejak se to pise, no rozdil to je no, ale ne zase tak velkej, sice ty staggy už nemely zvuk jakej by mit mely, ale tak hrozny to nebylo 
- citizen.one
- Disasterpiece
- Kontaktovat uživatele:
Corey píše:no jo no, struny. Já mám na kytaře ještě původní struny Stagg, myslím že to jsou 11-.. každopádně bych si asi už po těch dvou letech měl konečně koupit nový, i když jsou v pohodě nezčernaly, nezrezly a hrajou pořád celkem dobře. Ale vyzkoušim asi slabší struny, jak je to vůbec, když jsou slabší tak by měli mít výraznější, ostřejší a ne tak hutnej zvuk asi ne? Právě váham jaký struny koupit aby kytara zněla dobře.
ja ty struny urval hranim asi po tejdnu co jsem je koupil, fakt nechapu jak ti mohli vydrzet 2 roky......
mozna bych mel zmenit styl hrani, i kdyz co jsem koupil Arkaye tak jsem relativne spokojenej jsou natahly tri mesice na dvou kejtrach na obe se aktivne hraje a aktivne se to dunlopuje a zatim zvoucek je pekny ale na Rotosoundy nemaji.