Blány

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
JackLemon
Bandzone: www.bandzone.cz/zadnysmer
Kontaktovat uživatele:

Blány

Příspěvek od JackLemon »

Chci se zeptat je možné že já mám soupravu Baxi Concept a kdybych tam dal stejné blány jako mají třeba sonory 3007ky bude mi to dávat podobnej zvuk jako ony sonory a nebo to opravdu záleží na typu dřeva ?
DJmanasek
Rádce
Bandzone: bandzone.cz/fan/djmanasek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Záleží hlavně na typu dřeva, s conceptama mám zkušenosti, že tam nejlépe sedí pískované Evansy G1. Ale je na tobě, co tám dáš
Basses: Mayones Be Exotic 5, Fodera Imperial Elite 5 Fretless by MV
Effects: BOSS GT-10B, ELECTRO-HARMONICS Switchblade channel (na zkoušku)
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
pehve

Příspěvek od pehve »

no kdyby zvuk bubnů dělaly jenom blány..... :D

nemůžeš srovnávat o dvě třídy rozdílný nástroje, levný korpusy co se vyrábí z mizernýho filipínskýho mahagonu nemají šanci konkurovat modernímu odlehčenému a díky volnému zavěšení kvalitně rezonujícímu javorovému korpusu at tam obuješ co chceš.

V kostce - naživo (bez upravy signalu) ten zvuk tam nebude.
Colin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Colin »

AHOJ vlastně sem dám otázku ale ohledně blan.....na bubny hraju pár měsíců,hraju na bubny,které si před 6lety koupil můj otec ae nikdy na ně nehrál.S kapelu začínáme a celkem nám to jde ale hrajem punk-rock a tak občas do bubů bouchnu víc.Doufám,že se nikdo nebude zlobit když se zeptám...jak poznám vrchní a spodní blánu(v obchodě mi řekli,že v tom není rozdíl v jiném že spodní fungujou jako repráky atd.)takže jaký je v ncíh rozdíl?a potom na punk-rock blány jaké značky aby to nejlíp znělo?
DJmanasek
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

No, Spodní (rezonanční blána) je obvykle tenká, takže úderem bys ji prorval, a jestli ti někdo řekl, že mezi nimi není rozdíl, tak sorry, ale je to totální blbec, co v těch hudebninách (aspoň v oddělení bicích) nemá co dělat.

Já nevím, na punk, já bych možná vzal REMO Pinstripe, nebo Ambassadory. Jsou levné a mají takový kulatější zvuk, Pinstripe mají menší sustain.
Amplification: Markbass MoMark (Amp Frame 800, T1M, EQ42S, MVVL), Custom made 1x15 + Tweeter box, Behringer BX600, M-Audio Fast Track Pro
Cables & Other: Monster Bass, Monster Jazz, Planet Waves, D'Addario Nickelwounds .40
Obrázek
pehve

Příspěvek od pehve »

V obchodech většinou neví nic (nejenom v hudebninách :roll: )většinou musíš vědět co chceš jinak tě oj*bou

rezonanční blánou ladíš celkový ton bubnu a kontroluješ dozvuk - různými kombinacemi druhů blan(horní a spodní) a jejich laděním pracuješ se zvukem korpusu dle potřeby. Bicí souprava tak může mít naživo poměrně dost různých zvuků ... Kdysi byla moda rezonanty sundávat, zvuk byl potom krabicově tupej a to i na studiových nahrávkách.
Jiná věc je když potřebuješ(nouzovka někde v klubu) kopák naživo bez mikráků s mlaskavým hlasitým zvukem - potom musí rezonant pryč.

Tomy se ladí tak že se nejdříve naladí obě blany na stejný ton a hledá se optimální rezonance korpusu (čistý ton bubnu s těmito blánami).Dál pokračuješ v doladění korpusů k sobě dalším laděním blan, docílíš tím celkové sladění bubnů v sadě do požadovaných intervalů. Kvalitní sety s odzkoušenými blánami se ladí v pohodě, ladí to skoro samo a kdekoli nebo s minimálním kompromisem, šity za pár k ladíš a ladíš a ladíš... :?

Jaký blány? to je sada od sady jiný..korpusy...materiály, tloušťky,skladba a počet vrstev, průměry, hloubky,povrchová uprava, zavěšení, představa konkrétního zvuku...není rada kup přesně tohle...
Kdo hraje technicky a dynamicky ten potřebuje slabší blány a vyšší ladění pro idealní přenesení a vykreslení techniky úhozů (typicky snare).
Vysoko znějící menší a slabší korpusy (bříza) hrají nejlíp s tenšími jednovrstvými blánami (Ambassador)výše laděnými, tlustší blána by korpus zahlušila (jako kdybys natáhnul na kytaru struny na basu)

Na větší a hlubší korpusy z lípy nebo javoru použij silnější typ ( Pin stripe)nebo tlumený, slabší výše laděná blána by silnější korpus nerozezněla podle představ...(basa s kytarovejma strunama)

Hlavní blány s tlumicím proužkem (powerstroke) stahují dozvuk už hodně, extra agresivní udery(ale i zvuk) tlumí záplaty(Power Dot..). Další blány vícevrstvý a různě vytlumený s olejem nebo dvě blány na sobě popř. blana a plátno jsou zjednodušením práce bicmena a zvukaře v terénu to může vyhovovat. Je to vše na úkor čistýho zvuku sady (někdo řekne pro zlepšení zvuku :? )uprava signálu je nezbytná.

Jako rezonanty natáhni slabou jednovrstvou nepískovanou blánu, pokud zlobí sustain (větší a hluboký korpusy) zkus silnější pinstripky, pro zkrácení sustainu na BD použij rezonant s klasickým otvorem 6-8"a vnitřní tlumení
tady vidíš že bicmen bez rezonantu jako by nebyl.. :D
smisekhaha

Příspěvek od smisekhaha »

DJmanasek píše:No, Spodní (rezonanční blána) je obvykle tenká, takže úderem bys ji prorval, a jestli ti někdo řekl, že mezi nimi není rozdíl, tak sorry, ale je to totální blbec, co v těch hudebninách (aspoň v oddělení bicích) nemá co dělat.

Já nevím, na punk, já bych možná vzal REMO Pinstripe, nebo Ambassadory. Jsou levné a mají takový kulatější zvuk, Pinstripe mají menší sustain.
nebo blány Hydraulic...platí, že do tvrdších stylů bys měl dávat odolnější blány...nikdy třeba do punku nervi na vrchní blány FiberSkyn3, hnedka je protrhneš...do spodních dej o něco tenčí...čím více přitáhneš spodní blánu, tím bude mít kratší dozvuk a bude znít více krabicoidně...povolíš moc, bude mít dozvuk dlouhý, možná až moc..ideální je pozvat k tomu někoho kdo to umí a hlavně nemít na škopcích "převozní" blány...tj. ty které tam jsou dodané od výrobce( většinou noname blány)
DJmanasek
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Teda, já měl jako převozky Remo UK, a nezněly až tak hrozně
Obrázek
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

DJmanasek píše:Teda, já měl jako převozky Remo UK, a nezněly až tak hrozně
Tady je řeč o rezonančkách!! :)

Ale ano, není to zas tak špatné řešení, použít na rezonančku ty převozní jednovrstvé blány. tedy na tomy a kotle, ale to v kompinaci s úderovými blánymi v clear provedení.
Pro rock a punk bych to dokonce doporučila spolu s Remo PinStripe navrchu jako dobrou variantu!! Má to hutnýzvuk s přiměřeným, ale krátkým dozvukem a kulatým soundem....
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
JackLemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JackLemon »

Ale pokud wm tak sonnory si k soupravám dávají svoje blány ne ? a znějí výborně.
DJmanasek
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DJmanasek »

Ne, jsou to REMA UX Drumhead, které mají akorát Logo Sonor na vrchním okraji blány
Obrázek
JackLemon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JackLemon »

Aha nám v tom pak zbitečně dělaj bordel. Ale stejně sem názoru že jsou to kvalitní a dobré blány.
pehve

Příspěvek od pehve »

Monikad píše: Ale ano, není to zas tak špatné řešení, použít na rezonančku ty převozní jednovrstvé blány. tedy na tomy a kotle, ale to v kompinaci s úderovými blánymi v clear provedení.
Pro rock a punk bych to dokonce doporučila spolu s Remo PinStripe navrchu jako dobrou variantu!! Má to hutnýzvuk s přiměřeným, ale krátkým dozvukem a kulatým soundem....
nějaký převozky jsem kdysi dostal nový od kámoše, chtěl to vyhodit a mně toho bylo líto. Jako hlavní blány to bylo nepoužitelný.... Jednu jsem zkusil natáhl na banjo, zvuk byl přijatelnej, něco šlo na chvíli na korpusy jako rezonanty, zbytek do popelnice a ostatní brzy taky. Měl pravdu, je to sh*t.
Kvalitní a dobré blány to fakt nejsou :!:
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

JackLemon píše:Ale pokud wm tak sonnory si k soupravám dávají svoje blány ne ? a znějí výborně.
ne :D Sonor žádné blány nedělá!!! jsou to transportní (tenké průhledné jednovrstvé, dodávané nějakou blánařskou firmou jako ekonomický model) jako u každé jiné značky, jen na tom je "sonorácký" logo. :shock: :D :D
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Morbo
Kontaktovat uživatele:

Re: Blány

Příspěvek od Morbo »

JackLemon píše:Chci se zeptat je možné že já mám soupravu Baxi Concept a kdybych tam dal stejné blány jako mají třeba sonory 3007ky bude mi to dávat podobnej zvuk jako ony sonory a nebo to opravdu záleží na typu dřeva ?
Nesnaž se z toho vymačkat zvuk jako XXXXXXX, snaž se z toho vymačkat pěknej zvuk. A to s Conceptama jde velmi dobře.
Doporučuju spíš podstatnější blány, ale ne zas přehnaně zatlumený (třeba Remo Emperor nebo Evans G2). Na spodní strany taky nějaký dobrý blány. A pak už jen experimentovat s laděním. Basixy jsou výborně udělaný bicí a jsou schopný skvěle hrát.
mapexdrummer

Příspěvek od mapexdrummer »

Nemůžeš vůbec srovnávat F300X a Basix Concept... Osadil bych to Remo Emperor hrací x Remo Ambassador rezo, dostane to hutný zvuk... Virbl bych vyhodil.. :D Na kopák bych dal EVANS Emad nebo Remo PWS3, rezo na kopáku může zůstat... :)
Případně na virbl Evans ST Dry x Evans Hazy 200/300
jiri.0

Příspěvek od jiri.0 »

Když je tu řeš o blánách rád bych si také nechal poradit od profesionála. Mam Basix dynamic studio set ( vím, že si řeknete, že sem udal tu nejvěči chybu koupí této sady, bylo to na rychlo a ja byl blbej. Ale zase myslim, že po vyměnění věškerého hardwaru, koupi činelů a noveho snaru to nejsou az tak špatne bicí)
s kapelou hrajeme puk-rock. Jaké blány by jste doporučili? Předem děkuji za odpověd
mapexdrummer

Pinstripe hrací/Ambassador rezo... Kopák EMAD... Snare nevim, předpokládám, že ten z té sady už nemáš...
jiri.0

Příspěvek od jiri.0 »

dekuji moc za odpoved . A ještě jeden dotaz . jakou rezonancni blanu ke kopaku?
mapexdrummer

PWS3
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“