Cort CEC (5 || 7)

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
eMko

Cort CEC (5 || 7)

Příspěvek od eMko »

Ahoj,

máte prosím někdo zkušenosti s elektroakustickými kytarami Cort CEC 5 nebo Cort CEC 7?

http://www.musiccenter.cz/Cort-CEC-7-NA ... e/:3:28417

http://www.musiccenter.cz/Cort-CEC-5-NA ... e/:3:28418

Chtěl bych nějakou elektroakustiku v cenové relaci kolem 5 tisíc. Převážně na "hraní u táboráku", ovšem občas ji budu potřebovat nazvučit např. při hře s klavírem. Nehraji trsátkem, mám spíše raději hru prsty a chtěl bych spíš nylonové struny - hraje se mi na ně lépe (nehledě na to, že nemám rád ostrý zvonivý zvuk kovu, který občas westernovky mívají).

PS: Nevím co si mám představit pod pojmem "poloklasický tvar" - podle obrázku vypadá spíš jako jumbo. Nevím, jak bude znít jumbo s nylonovými strunami (aby moc nezapadly výšky a zvuk nebyl podobný kontrabasu), proto kdyžtak můžete doporučit i nějakou jinou variantu.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Vzhledem k nizkemu lubu bude nastroj urcite tissi a s mene vyraznymi basy - tak aby Ti to ten taborak neprehlusil :lol: . V sobotu si na ne asi pujdu zahrat, ta cedrovka by nemusela byt uplne hloupa.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Za mě bych doporučil Ibanez PF60SECE... Přední deska masiv smrk, zbytek mahagon, elektronika poměrně slušná.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
eMko

Příspěvek od eMko »

Sorry, ale "déčko" nechci. Myslím, že to vyplývalo z prvního příspěvku ;-) .

BTW máte někdo zkušenosti s českou značkou Strunal? (Kvalita, výdrž, zvuk ...) V této cenové relaci se u nich dají sehnat španělky i s elektronikou. Co se týče materiálu, asi bych uvítal přední desku masivní, ale zbytek raději z překližky; přeci jen kytaru tahám "po všech čertech". Je hodně slyšet rozdíl mezi celomasivní kytarou a takovou, která má masivní pouze přední desku?
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

No rozdil muze byt skutecne velky, ale celomasiv neni asi moc na tahani po vsech certech...
Jinak za sebe muzu Strunal jen doporucit, ale zkus toho urcite vic, at mas srovnani;)
majkie

Příspěvek od majkie »

hej, ze ty mas co docineni s programovanim ? :-)
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88

Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně :)
eMko

Příspěvek od eMko »

Studuji Fakultu informačních technologií VUT v Brně, proč? :-D
majkie

Příspěvek od majkie »

protoze pouzivas operator logicke nebo z Ccka :-)
Bach LP, KUSTOM Dart 10, 40 W trandak, Zoom g2.1u, Ernie Ball 13, Tortex 0.88

Sláva veškeré hudbě vznikající severně od Kodaně :)
eMko

Příspěvek od eMko »

Zdravím ještě jednou - chtěl jsem se ještě zeptat na něco takovéhoto

http://www.muzikant.cz/kytary-6/kytary- ... -26267.php

(je to kytara Ashton série SL - SlimLine). Máte prosím někdo zkušenosti s kytarou tohoto tvaru? (síla, charakter zvuku) Případně zkušenosti se značkou Ashton (tady na fóru jsem toho moc o této značce neviděl).

Případně o firmě Strunal vím, že vyrábí kytary tohoto typu s nylonovými strunami. Myslíte, že nylon na tomto tvaru těla vynikne a nebude to znít jako "elektrika na sucho" (tedy jako když někdo natáhne nylon na dreadnough - i takové jsem již viděl)?
rastakvajanasta

Příspěvek od rastakvajanasta »

eMko píše:Zdravím ještě jednou - chtěl jsem se ještě zeptat na něco takovéhoto

http://www.muzikant.cz/kytary-6/kytary- ... -26267.php

(je to kytara Ashton série SL - SlimLine). Máte prosím někdo zkušenosti s kytarou tohoto tvaru? (síla, charakter zvuku) Případně zkušenosti se značkou Ashton (tady na fóru jsem toho moc o této značce neviděl).
Jestli jsi nenáročnej hráč, tak s tím asi vystačíš. Pokud budeš hrát nezapojenej, počítej s málobarevným zvukem posazeným ve středech, znatelná bude absence basů. Nízké frekvence si sice můžeš přidat na EQ, ale troufám si tvrdit, že vzhledem k ceně nástroje bude snímaní přikreslovat a působit uměle.
Ale nejlepší bude, když půjdeš do krámu a vyzkoušíš to. U kompu se dá rozumovat do nekonečna, ale nenahradí to jednu návštěvu prodejny.
eMko

Příspěvek od eMko »

Díky za radu. Do kytary bych chtěl investovat 5-7 tisíc, tedy trochu více. Každopádně "málobarevný zvuk ve středových frekvencích" - to znamená zvuk podobný španělce?
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Uz to tak vapada, precejen ma nastroj nylonove struny, ze?
Nevrin

Příspěvek od Nevrin »

Strunal (firma z Lub u Chebu, vyrábí struné nástroje (violy, cella, housle, kontrabasy, kytary)) vyrábí jumba ale snad jen westernová. Osobně bych zkoušel elektroakustické španělky s co největsí svrchní deskou (ty Cortky vypadají zajímavě).
Imho firmě ASHTON já osobě moc nevěřím, protože to firma vyrábějící "všechno" a kvalitativě bude odpovídat asi tak Staggu (takže nic moc).
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

Nevrin píše:Strunal (firma z Lub u Chebu, vyrábí struné nástroje (violy, cella, housle, kontrabasy, kytary)) vyrábí jumba ale snad jen westernová. Osobně bych zkoušel elektroakustické španělky s co největsí svrchní deskou (ty Cortky vypadají zajímavě).
Imho firmě ASHTON já osobě moc nevěřím, protože to firma vyrábějící "všechno" a kvalitativě bude odpovídat asi tak Staggu (takže nic moc).
No musím říct, že jsem hrál na jednu akustiku od Ashtonu a na jednu akustickou basu a byly to poměrně vydařené kousky... Takže bych ji úplně nezavrhoval
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

Já jsem si zkoušel nějaké Ashtonky v hudebninách,byly poměrně levné a celkem pěkně zpracované,ale co mě nějak na nich nesedlo,byla velmi silná vrstva lesklého laku na celé kytaře.Hodně to utlumuje zvuk a jeho celkovou barevnost,protože přední deska nerezonuje,jak by měla.Když jsem se ptal,co je to zač,bylo mi řečeno,že jsou to australské kytary vyráběné v číně,proto ta příznivá cena.Moc mě to neohromilo a za tu cenu se dá koupit jistě schopnější kytara,s lepším zvukem.Jinak na pohled hezké kytary.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“