Fender Strat jaký?
Pravidla fóra
http://www.youtube.com/watch?v=ERV5E5uhLAM
zde je krásně vidět, co používají. Berou dřevo z Kanady. Oku to může lahodit, ale když se podíváte blíž... je zabalený ve folii, čili nemůže proudit vzduch, dřevo se paří a podporuje se růst plísní a to klidně během týdne n náklaďáku. Také si všimněte, že fošny jsou naskládány jedna na druhou... opět to samé. Každá fošna by měla mít kolem sebe 2 cm místa na přirozené proudění vzduchu. To by ale znamenalo, mít 10 lidí v Kanadě aby pohlídali dřevorubce a nakladače + dalších 20, kteří úhledně a správně dřevo naskládají na přepravník. Dalších 20 na složení v továrně a následné průběžné překládání. Další lidi nepočítám (měřiče, kvalitáře). Lehkým počtem se tedy dostaneme na 1.000.000,- ročně za plat těchto lidí... je to ekonomické? NENÍ
zde je krásně vidět, co používají. Berou dřevo z Kanady. Oku to může lahodit, ale když se podíváte blíž... je zabalený ve folii, čili nemůže proudit vzduch, dřevo se paří a podporuje se růst plísní a to klidně během týdne n náklaďáku. Také si všimněte, že fošny jsou naskládány jedna na druhou... opět to samé. Každá fošna by měla mít kolem sebe 2 cm místa na přirozené proudění vzduchu. To by ale znamenalo, mít 10 lidí v Kanadě aby pohlídali dřevorubce a nakladače + dalších 20, kteří úhledně a správně dřevo naskládají na přepravník. Dalších 20 na složení v továrně a následné průběžné překládání. Další lidi nepočítám (měřiče, kvalitáře). Lehkým počtem se tedy dostaneme na 1.000.000,- ročně za plat těchto lidí... je to ekonomické? NENÍ
tak chlapci, kvalitní kytary, originály neprodávat, pěkně schovávat do kufrů a jen přikupovat další:D
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
myslim ze olse se pouzivala od roku 60, ale to je bezpredmetny.
taky ve fenderu nedelam, ale myslim ze pokud maj jeste nejaky prirozene vysuseny drevo tak to davaj do tech nejvyssich edici CS. jinak imho ne-CS gibson, ne CS fender a asi i PRS je stopro rychlosusicka, staci se podivat kolik ty firmy nasekaj kytar
hlavne kdyz pisu US model fenderu (am. standard, deluxe a spol - US ne custom shop) tak se musim trochu usmat, protoze imho je ta kytara v US smontovana a to bude teoreticky tak vsechno. zajimavy je ze fender si uzkostlive strezi fotky a vsechno info ze soucastnosti z corony (nepocitaje customshop, kterej v propagacnich materialech vydava za normalni fabriku), proc asi
ono ty fabriky mexickyho fenderu a corona (us produkce) jsou od sebe kousek a dokonce tam maj system ze delnici prejizdej v autobusech na smeny 
taky ve fenderu nedelam, ale myslim ze pokud maj jeste nejaky prirozene vysuseny drevo tak to davaj do tech nejvyssich edici CS. jinak imho ne-CS gibson, ne CS fender a asi i PRS je stopro rychlosusicka, staci se podivat kolik ty firmy nasekaj kytar
hlavne kdyz pisu US model fenderu (am. standard, deluxe a spol - US ne custom shop) tak se musim trochu usmat, protoze imho je ta kytara v US smontovana a to bude teoreticky tak vsechno. zajimavy je ze fender si uzkostlive strezi fotky a vsechno info ze soucastnosti z corony (nepocitaje customshop, kterej v propagacnich materialech vydava za normalni fabriku), proc asi
- Regular John
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano a o to jde hraje pohádkově - kdo říká že nejsou mexika který nehrajou pohádkově? Když jsem vybíral kytaru tak jsem se zaměřil na zvuk na suchu na rezonanci zvuku ve dřevě atd. měl jse v ruce starší Deany, NBE, atd. a jediné dvě kytary co uspěly byl můj Schecter a PRS custom - a to jsem prohlížel jen kytary v mé cenové relaci, ale i v těch kytarách za 14 - 20 se daj najít slušný kousky. A to i u Fendra 100% 
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
Takže by teoreticky stačilo vyměnit HW a máš Fender US strata? Nebo je u těch mexik to dřevo a postup zpracování nějak jiný ? .. stejně si myslim, že to jak kytara hraje je v naších uších ovlivňováno i počtem peněz za kytaru vydanýchKinx píše:ono ty fabriky mexickyho fenderu a corona (us produkce) jsou od sebe kousek a dokonce tam maj system ze delnici prejizdej v autobusech na smeny
P.S. zajímalo by mě, jestli ti pracovníci v továrnách maj nějaký slevy na ty Fendery, kdyby si někerýho chtěli vzít domu, nebo tak
Naposledy upravil(a) vikicek dne 23.12.2008 15:11, celkem upraveno 1 x.
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já na cenu nekoukám nejdřív si zahraju a pak vydím - no mexika maj jinej Hardware jiné stroje a asi i horší dřevo. IMHO se to dá rozdělit na jakost.
1. jakost Custom shop
2. jakost US Fender
3. jakost Mexiko
1. jakost Custom shop
2. jakost US Fender
3. jakost Mexiko
No a od kud víš, že maj "asi" horší dřevo a opracovávají to "asi" jiné stroje?Red Bull píše:Já na cenu nekoukám nejdřív si zahraju a pak vydím - no mexika maj jinej Hardware jiné stroje a asi i horší dřevo. IMHO se to dá rozdělit na jakost.
1. jakost Custom shop
2. jakost US Fender
3. jakost Mexiko
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
to zas vubec s tim HW, standartni mexika jsou z topolu a maj keramicky snimace. ale i mezi nima jsou skvely kusy prevysujici americkou produkcivikicek píše:
Takže by teoreticky stačilo vyměnit HW a máš Fender US strata? Nebo je u těch mexik to dřevo a postup zpracování nějak jiný ? .
jinak hraju na 2003 american std strata a se zvukem jsem naprosto spokojenej, beru si ji jako takovy referencni kus pokazdy kdyz testuju nejakou kytaru co me zajima
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Protože v mexiku jsou staré stroje z Corony. A to dřevo? Proč jsou US Fendery o tolik lepší?Jen zpracováním a Hardwarem když maj stejné dřevo? Myslím že ne!
Správně zapomněl jsem uvést že v mexiku se používá topol a v Japonsku se používala lípa, proto ty nástroje měly sametovější zvuk a byly vyhledávány díky právě jiné charekteristice proti olši.Kinx píše:to zas vubec s tim HW, standartni mexika jsou z topolu a maj keramicky snimace. ale i mezi nima jsou skvely kusy prevysujici americkou produkcivikicek píše:
Takže by teoreticky stačilo vyměnit HW a máš Fender US strata? Nebo je u těch mexik to dřevo a postup zpracování nějak jiný ? .
Naposledy upravil(a) Red Bull dne 23.12.2008 15:34, celkem upraveno 1 x.
Logicky, cena dřeva z kanady bude jiná, než třeba z Hulákova.... Proto jsou také kytary levnější. Pokud jsi byl někdy u nás na pile v CR, tak víš, že rozdíl může být velký v ceně i tady.vikicek píše:No a od kud víš, že maj "asi" horší dřevo a opracovávají to "asi" jiné stroje?Red Bull píše:Já na cenu nekoukám nejdřív si zahraju a pak vydím - no mexika maj jinej Hardware jiné stroje a asi i horší dřevo. IMHO se to dá rozdělit na jakost.
1. jakost Custom shop
2. jakost US Fender
3. jakost Mexiko
Pokud jde o stroje. Je to dcera, takže matka koupí nový CNC a starý půjde kam? Do šrotu EE... do mexika. A proč se asi kupuje nový, protože ten starý už byl moc opotřebovaný.
Můj názor.
myslím si, že nemá cenu diskutovat o kvalitativním rozdílu a rozdílu zpracování MIM a MIA Fenderů, to může dělat jen slepej.) zvuk, to je jiná, ale ruku na srdce - kdo to kdy dělal tak, že vzal min. 2 American Fendery, 2 Mexika a porovnával to na jednom pořádnym zesilovači, na stejný nastavení?
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Nikdo - tak OK sraz v prodejě kytary cz pár fenderů tam najdeme 
no ja mam mexiko a je dokonale... takze s tim, ze je mexiko sh*t ve zpracovani bych to taky videl opatrne...
jinak jsem nekde cetl, ze od 2006 jsou vsechny mexika olše... dřiv se nějak michala olše s topolem...
jinak to srovnavani MIA vs MIM uz me nekdy prijde i vtipne... proste jsou to vsechno konzumni kytary nekde na spodku kvalitativniho zebricku profi nastroju... CS, J. Suhr a jiní kytaráři budou vždycky o krok napřed jak ve zpracování a i ve zvuku.. ale to jsou bohužel kytary, na které si většina z nás ani nešáhne a tak se budeme donekonečna handrkovat, jesli je lepší kytara A vyrobena z rychlosuseneho dreva na CNC stroji a nebo kytara B vyrobena ze rychlosuseneho dreva na CNC stroji umistenem 50km od fabriky kde se dela kytara A... je jasne, ze mexiko je uplne v haji v porovnani s usa - ale predevsim kvuli snimacum, spatnemu zacisteni prazcu, nekdy i kvuli spatne nabusenym prazcum, kvuli ne tak kvalitnim kaminkum, tremolu atd atd... ale to drevo a nejake "vycachtane cnc vyrazene stroje" v tom zvuku udelaji asi tolik, co vymena kytaroveho kabelu za lepsi
jinak jsem nekde cetl, ze od 2006 jsou vsechny mexika olše... dřiv se nějak michala olše s topolem...
jinak to srovnavani MIA vs MIM uz me nekdy prijde i vtipne... proste jsou to vsechno konzumni kytary nekde na spodku kvalitativniho zebricku profi nastroju... CS, J. Suhr a jiní kytaráři budou vždycky o krok napřed jak ve zpracování a i ve zvuku.. ale to jsou bohužel kytary, na které si většina z nás ani nešáhne a tak se budeme donekonečna handrkovat, jesli je lepší kytara A vyrobena z rychlosuseneho dreva na CNC stroji a nebo kytara B vyrobena ze rychlosuseneho dreva na CNC stroji umistenem 50km od fabriky kde se dela kytara A... je jasne, ze mexiko je uplne v haji v porovnani s usa - ale predevsim kvuli snimacum, spatnemu zacisteni prazcu, nekdy i kvuli spatne nabusenym prazcum, kvuli ne tak kvalitnim kaminkum, tremolu atd atd... ale to drevo a nejake "vycachtane cnc vyrazene stroje" v tom zvuku udelaji asi tolik, co vymena kytaroveho kabelu za lepsi
ja jsem to takhle delal nekolikrat a vzdycky se mi potvrdilo ze se nema koukat na napis na hlave ale na to jak kytara hrajeMaples píše:myslím si, že nemá cenu diskutovat o kvalitativním rozdílu a rozdílu zpracování MIM a MIA Fenderů, to může dělat jen slepej.) zvuk, to je jiná, ale ruku na srdce - kdo to kdy dělal tak, že vzal min. 2 American Fendery, 2 Mexika a porovnával to na jednom pořádnym zesilovači, na stejný nastavení?
jsem přesvědčen, a je to naprosto ze svých osobních zkušeností, že daleko více, než 50% na zvuku dělá zesilovač - samozřejmě nemám na mysli nějáké moc propastné rozdíly, viz 30 let stará Jolana v dezolátním stavu, ale třeba takový Fender MIM a MIA - na kvalitní lampě se na obou kytarách nastaví vynikající zvuk, maximálně bude třeba jedna víc brumět, a proto vybírám nástroje HLAVNĚ podle zpracování, kvality materiálů a celkového pocitu ze hraní. Zvuk obstarají elektronky, každou levnou kytaru pozvednou a dražší nechají vyniknout v její dokonalosti:)
Relativní vlhkost vzduchu 5-12% bys dlouho nechtěl dýchatTashiro píše: Dřevo samo o sobě má asi 30% vlhkosti po pokácení. Přírodním sušením se dostane na max. 15%. Vlhkost v např paneláku je 5 - 9%, v baráku to bude třeba 10 - 12%. Každé dřevo je tedy potřeba ještě dosušit v sušičce na požadovanou teplotu (dřív se to dělalo tak, že 2 roky leželo venku a pak třeba pár měsíců v dílně, aby se na vlhkost dostalo).
Pro kytaru je to taky vražda..
Já to doma kvůli kytarám průběžně monitoruju - teď v zimě (zděnej barák,plyn.kotel) - mezi 45-48 %, v létě 50-55% (po dešti 70%
To je optimum, při výrobě je vlhkost ve fabrice udržovaná trvale na 45% (u Gibsonů)
I´m wheels... movin´wheels
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele: