Zvuk nejde zkreslit - Kombo nebo snímač ?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
pupik.m
Kontaktovat uživatele:

Zvuk nejde zkreslit - Kombo nebo snímač ?

Příspěvek od pupik.m »

Zdravim, jeslti tohle píšu do špatné sekce, tak se předem omlouvám.Mám dotaz ohledně komba/snímače.Nevím čím to může být, když jsem poprvý zapojil kytaru (Epi SG Special) do komba, a zapnul sem zkreslení, tak se nic nestalo.Prostě ten zvuk se změnil jen minimálně a vůbec to nekreslilo.Zkusil sem to na Marshallovi a pak na kombu Laney, a bylo to uplně stejný.Dřív jsem si myslel že je to snímačem.Nyní mám asi týden nový snímač - EMG 81 (aktiv).Dneska jsem to šel zkusit do zkušebny, ale problém.Ten zvuk opět není skoro vůbec zkreslený.Moc to neřešim protože mam efekt, takže je to docela jedno, ale i tak mě to zajímá, proč to nehraje.Protože jeden kamarád má EMG-HZ (pasivní) a kreslí mu to naprosto skvěle.Uplná krása oproti tomu jak to kreslí (spíš nekreslí) mě.Nevíte čim to může být ?
Epiphone SG Special + EMG 81

Obrázek
termyx

Příspěvek od termyx »

asi máš pacifistickou kytaru, která odmítá zkreslení :lol:

chceš říct, že problém pokračoval při zkoušení na jiných ampech i po výměně snímače za aktivní?? :o
to a to a za chvíli zas tohle
Caggan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Caggan »

napadá mě jediná věc. máš v tom aktivu baterku? :-D

jediné co by dalo rozum je že je špatně pozapojovaná elektronika v kytaře, kytarove volume je hozeno na minimum, a tím pádem se zvuk tak nepřebudí aby kreslil.
Guitars:Gibson SG Special Faded and SX Les Paul Black
Efects: Boss SD-1 and Zoom 5o5
Combo: Behringer LX-210 and Marshall MS-4
Strings: Gibson Brite Wires or Elixir
Picks: Jim Dunlop 0.88, 1.00 and George Dennis 1.25
pupik.m
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupik.m »

Jo přesně to chci říct, máme ve zkušebně dvě komba a na každym to hraje téměř stejně.Pozapojovaný to mam podle schématu.Nemohlo by to bejt třeba těma poťákama ?Jsou to jen 25K...

Obrázek
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Ty jsi tam dal EMG snímač a nechal tam 50K štelování?? Původní? Jestli jo, tak nevím co to může dělat, ale třeba je to přesně důvod tvého problému.

Jinak že ti to nekreslilo pořádně před tím, tak to bylo podle mě hlasitostí (volume).
pupik.m
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupik.m »

Ne, dal jsem tam veškerou novou elektroniku co byla u toho snímače, jediný co je tam původní je 3 polohovej přepínač...a volume na kytaře jsem měl vždycky naplno...A ty původní poťáky jsou 500K ale to je jedno...
A jinak jsem to dneska všechno odpájel a řekl taťkovi ať mi to udělá znova, taťka to aspoň udělal pořádně.Takže to mam znova udělaný, ale zkusim to stejně až po vánocích, protože ve zkušebně je přes svátky zavřeno.Nějaké další nápady k tomuto problému ?

Obrázek
hhoonnzzaa

Příspěvek od hhoonnzzaa »

co takhle špatnej kabel? Mě se něco podobnýho stalo se starým kabelem, takřka vůbec to nekreslilo a s jiným kabelem to bylo úplně ok, takže ti klidně může kabel tak krást signál, že ho do komba prostě v patřičný síle nedostaneš...
Fender Telecaster MIM + EMG-X 81 Dual cosi... + EMG FT,Orange Rockerverb 100 MKII + Mesa Boogie Stiletto 4x12 rovnej
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

nejsou ty komba jednokanal? :D
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
pupik.m
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupik.m »

Kabel mam tejden novej Warwick, takže tim to asi nebude.Komba jsou dvoukanálový.Je možný že by obě komba byly tak pojebaný že by to nekreslilo ? Ale nadruhou stranu kamarádovi to kreslí v poodě tak já už fakt nevim :cry:

Obrázek
pigdestroyer
last.fm: tlumok
Bandzone: pigdestroyer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pigdestroyer »

zkus si jeste jednou zkontrolovat jesi mas spravne napajeny dratky, vymen baterku, zkus jinaci kabel.. podle me to bude blbe napajeny
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Pardon já nechtíc... nula sem nula tam....

Tak v tom případě - kvalita pájených spojů, kvalita kabelu (i novej kabel může bejt pojebanej, sice malá šance, ale pořád šance), vystrčení snímače pod strunama, zrovna EMG potřebou bejt co nejvíc pod strunama (maj oproti pasivům slaboučký magnety)... a víc mě v tuhle chvíli nenapadá....
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

Nechapu, ze to pres efekt kresli a prec apec ne.. Urcite nedelas neco blbe ty?
pupik.m
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupik.m »

Kabely jsem zkoušel dva, oba Warwicky a na oba uplně stejný.Možná to je tim že ten snímač sem měl hodně daleko od strun, už jsem si to opravil včera, ale i tak mi přijde že kvuli přibližně jednomu centimetru by to nekreslilo.No jo mě je to taky divný že to nekreslí přes apec, ale dělal mi to i předchozí snímač tak nevim no :-(...Baterku jsem koupil ve stejný den co snímač, zkoušel jsem tam dát i jinou, ale bez změny.Mě to přijde taky jako bych měl zeslabený volume, ale jak píšu, když hraju tak mam volume naplno.

Obrázek
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

pupik.m píše:Kabely jsem zkoušel dva, oba Warwicky a na oba uplně stejný.Možná to je tim že ten snímač sem měl hodně daleko od strun, už jsem si to opravil včera, ale i tak mi přijde že kvuli přibližně jednomu centimetru by to nekreslilo.No jo mě je to taky divný že to nekreslí přes apec, ale dělal mi to i předchozí snímač tak nevim no :-(...Baterku jsem koupil ve stejný den co snímač, zkoušel jsem tam dát i jinou, ale bez změny.Mě to přijde taky jako bych měl zeslabený volume, ale jak píšu, když hraju tak mam volume naplno.
tak to bude problem uplne nekde jinde
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
pupik.m
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupik.m »

Ale kde je teda problém ? Vždyť před týdnem jsem byl ve zkušebně s kámošem a ten hrál rovnou přes apec a kreslilo mu to bez problému.Tak já nevim no.Elektroikou to nebude, když je celá nová a nic se nezměnilo...

Obrázek
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

No asi bude...
..když jedna kajtra hraje a druhá neee... a kablík máš teda jako dobrý...
matteo010
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matteo010 »

No doufam ze si nezapomnel na kombu otocit potakem gain(snad nejsi tak hloupy :) ), dale je mozna ze ta preklizkova epina porste nehraje i kdyz jsem to jeste nevidel, dale me napada spatna hra pravackou(zkus za to poradne zabrat)....no ale na 90% to bude v elektronice kytary,nejaka spatna soucastka, pravdepodobne nejaka kterou si nemenil ani s novym snimacem kdyz problem pretrval.
epiphone SG G-400►guyatone microchorus MC-2►ibanez distotion charger DS-10►Marshall JTM60,kopie JCM-800+1960B
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Něco tam prostě zeslabuje signál, kytarou samotnou to být nemůže, když nehraje kytara tak se to projeví na zvuku, ne na síle signálu, o to už se starají snímače. Jediný co mě napadá je že je něco s potenciometrem. Reaguje kytara na zesilování a zeslabování (přímo na kytaře) normálně?
pupik.m
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupik.m »

Jak už jsem psal, jediný co sem neměnil je 3polohovej přepínač...dneska jsem to s taťkou znova přepájel podle schématu, ale na kombu to nezkusim dřív jak po vánocích...ten gain mě taky napadnul, ale trochu to začlo kreslit když sem gain otočil cca na 3/4 otočení, a znělo to jako bych měl stažený volume, ale to mam naplno...Potenciometry reagujou v pohodě...

Obrázek
woro90

Příspěvek od woro90 »

Zkus si od někoho půjčit multimetr a proměřit odpory, jestli jsou všude minimální - někde něco nehraje, a očividně v tom bude nejspíš něco s velkým odporem. Třeba studeňák u konektoru nebo nedoléhající packa přepínače.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“