Na tohle hraje Hammett, ne na Gibsouna...

Nechapu proc by se nekdo mel stydet za treba Epiphone..... To je jenom protoze si to lidi mysli ze kdyz maj epiphone tak jsou najednou druhorady, ale pokud umi clovek hrat tak nikoho nezajima na co hraje ale jak to zni...wikxzen píše:Za me jednoznacne GIBSON LP z toho vyberu. A proc, to uz bylo receno hodnekrat zde na foru. Kytara a kombo, zesilovac. To jsou veci na kterych by clovek setrit nemel.
Byla tu dobra poznamka, ze ke kytare si clovek buduje vztah, ono na tom neco skutecne je. U Gibsona se clovek nemusi stydet, kdyby nahodou treba presel z rocku, metalu do funky ci popu.
Nikdo nepíše že se má stydět za Epifouna či cokoliv jiného, chápu to tak že bys asi vypadal divně s BýčíŘiť třeba ve funky bandu a třeba by tě ta kytara v něčem i omezovala při změně stylu (jinak nic proti žádné značce či tvaru nemám), každý svého štěstí strůjce a své peníze ať si utratí za co chcesimonwalker píše: Nechapu proc by se nekdo mel stydet za treba Epiphone..... To je jenom protoze si to lidi mysli ze kdyz maj epiphone tak jsou najednou druhorady, ale pokud umi clovek hrat tak nikoho nezajima na co hraje ale jak to zni...
Mam ale spis jsem se zrovna hadal se spoluzakem kterej si mysli Gibson nebo nic tak jsem omylem vybouchl nekde jinde.... Omlouvam se za OT a omlouvam se za vybuch.vikicek píše:No hele, ta scéna vypadala trochu, jako že máš Epiphone a seš tim zakomplexovanejsimonwalker píše:Sorry trochu jsem vybouchl....
připrav se že za rok bude trh uplně jiný, před dvěma lety kdy jsem začínal s kytarou a vybíral jsem model okolo 4 tisíc, nedalo se sehnat za ty prachy nic jineho než stagg a nebo squier strat. i dnešní cenově dostupné cortky byly daleko dražší. náš basák si před pulrokem kupoval corta basu, a ted nadává jak se poměnili ceny, a co by moh koupit ted.Cita píše:souhlasim s nevrinem bude to tak rok nez budu mit prachy, ale proto uz ted se snazim zjistovat a vybirat... neco jako stim kombem tehdy... a pochybuju ze se trh nak drasticky zmeni do ty doby aby to vybirani bylo bezopredmetny... 100%ne se budu ridit pocitem z hrani, ale to si je musim nejprv vyzkouset a to opravdu nejde hned, uz proto ze je ani nemaj skladem vetsinu... proto mne zajima treba od lidi kteri je zkouseli jestli nezaznamenali naky nedostatky nbo naopak prednosti...
Doporucuju kdyztak u Gibson vyzkouset nekolik kytar stejneho modelu. Prece jenom jsou rucne vyrabeny a timpadem se krk u kazdy kytary lisi.Cita píše:souhlasim s nevrinem bude to tak rok nez budu mit prachy, ale proto uz ted se snazim zjistovat a vybirat... neco jako stim kombem tehdy... a pochybuju ze se trh nak drasticky zmeni do ty doby aby to vybirani bylo bezopredmetny... 100%ne se budu ridit pocitem z hrani, ale to si je musim nejprv vyzkouset a to opravdu nejde hned, uz proto ze je ani nemaj skladem vetsinu... proto mne zajima treba od lidi kteri je zkouseli jestli nezaznamenali naky nedostatky nbo naopak prednosti...
Jako že po velikonocích si koupím za půl průměrného platu v ČR Fender nebo Gibson z custom shopu, jooo ?Caggan píše:připrav se že za rok bude trh uplně jiný, před dvěma lety kdy jsem začínal s kytarou a vybíral jsem model okolo 4 tisíc, nedalo se sehnat za ty prachy nic jineho než stagg a nebo squier strat. i dnešní cenově dostupné cortky byly daleko dražší. náš basák si před pulrokem kupoval corta basu, a ted nadává jak se poměnili ceny, a co by moh koupit ted.Cita píše:souhlasim s nevrinem bude to tak rok nez budu mit prachy, ale proto uz ted se snazim zjistovat a vybirat... neco jako stim kombem tehdy... a pochybuju ze se trh nak drasticky zmeni do ty doby aby to vybirani bylo bezopredmetny... 100%ne se budu ridit pocitem z hrani, ale to si je musim nejprv vyzkouset a to opravdu nejde hned, uz proto ze je ani nemaj skladem vetsinu... proto mne zajima treba od lidi kteri je zkouseli jestli nezaznamenali naky nedostatky nbo naopak prednosti...
neříkám že je to bezpředmětné, ale do hry budou vstupovat nové a nové kytary
Ahaa, u Gibsonů ty krky rašplují ručně...simonwalker píše:Doporucuju kdyztak u Gibson vyzkouset nekolik kytar stejneho modelu. Prece jenom jsou rucne vyrabeny a timpadem se krk u kazdy kytary lisi.Cita píše:souhlasim s nevrinem bude to tak rok nez budu mit prachy, ale proto uz ted se snazim zjistovat a vybirat... neco jako stim kombem tehdy... a pochybuju ze se trh nak drasticky zmeni do ty doby aby to vybirani bylo bezopredmetny... 100%ne se budu ridit pocitem z hrani, ale to si je musim nejprv vyzkouset a to opravdu nejde hned, uz proto ze je ani nemaj skladem vetsinu... proto mne zajima treba od lidi kteri je zkouseli jestli nezaznamenali naky nedostatky nbo naopak prednosti...
Ručne ich robia maximalne v Custom shope (tam sa naozaj každý liši). Zato že bol vo videu z fabriky nejaký černoch čo to tam strúhal od oka...rain píše:Ahaa, u Gibsonů ty krky rašplují ručně...simonwalker píše:Doporucuju kdyztak u Gibson vyzkouset nekolik kytar stejneho modelu. Prece jenom jsou rucne vyrabeny a timpadem se krk u kazdy kytary lisi.Cita píše:souhlasim s nevrinem bude to tak rok nez budu mit prachy, ale proto uz ted se snazim zjistovat a vybirat... neco jako stim kombem tehdy... a pochybuju ze se trh nak drasticky zmeni do ty doby aby to vybirani bylo bezopredmetny... 100%ne se budu ridit pocitem z hrani, ale to si je musim nejprv vyzkouset a to opravdu nejde hned, uz proto ze je ani nemaj skladem vetsinu... proto mne zajima treba od lidi kteri je zkouseli jestli nezaznamenali naky nedostatky nbo naopak prednosti...
Dneska je tu fakt prča, asi veselý Štěpán
Tvrdí to na webu, kde je skutečnost, ví bůh...Caggan píše:já někde čet že krk jako takový udělá stroj, ale veškeré dobrušování, a konečné tvarování krku, a potom veškerá práce s krkem je dělaná člověkem, ted tu deset minut hledám po youtube nějake "howitsmade" video, ale nemužu nic takoveho najit

Cita píše:hele byl sem ted v Citlolibech v hudebninach a zdejsi hudebninar mi tvrdil ze LP od Gibsouna ma japonskou kobylku a vselijaky mozny podobny veci a ze on by koukal spis po LP od ESP/LTD ze to bude zvukove o hodne kvalitnejsi... co si o tom myslite?